Kongespil/Vikingespil/Kubb spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 8 år | Spilletid: 15 - 30 min. | Spillere: For 2 deltagere / hold

"Det er en klassiker inden for selskabsspil til haven eller parken. Her er den i en luksusudgave, hvor det hele er lidt mere lækkert. Som du kan se, er spillet meget enkelt, og det er netop derfor, det er perfekt til en hyggelig sommeraften..."

Det eneste kongespil, du behøver

Du har sikkert allerede prøvet kongespillet, vikingespillet - eller Kubb, som mange også kalder det. For mig er det synonymt med hyggelige sommeraftener i haven sammen med venner og familie.

Med en øl eller et glas hvidvin i den ene hånd, har man den anden hånd fri til at kaste træpinde mod modstanderens træblokke.

Der er et perfekt selskabsspil, fordi alle har stort de samme forudsætninger for at være gode - eller knapt så gode - til at ramme plet.

Kvalitet man kan mærke

Hvis du ikke allerede har et kongespil, kan du lige så godt starte med versionen fra BS-Toys. Her er alle klodser, kastepinde og selve kongen større og mere solide end de varianter, man finder på supermarkedernes hylder i sommermånederne.

Ud over, at det i sig selv er lækkert med god kvalitet, gør det også spillet meget bedre.

For det første er det meget lettere at få klodserne, man sigter efter, til at stå op. Normalt er de kun få centimeter brede, og hvis græsplænen er bare en lille smule ujævn, kan det være svært at få klodsen til at stå op.

Det er intet problem med versionen fra BS Toys. Her er klodserne brede og solide, så de nemt står op. Det betyder selvfølgelig også, at de er lettere at ramme, så det er en god idé at gøre banen lidt større, end man plejer.

Den anden store fordel ved den her version er, at kastepindene er mere solide. Det danske sommervejr er uforudsigeligt, og hvis det pludselig blæser op, skal man til at kompensere for sidevind, hvis man bruger de almindelige kongespil. Det slipper man for med BS Toys-version. De er lige tunge nok til, at de ikke lader sig påvirke af vinden. Dog er kastepindene stadig lette nok til, at børn sagtens være med.

Enkelt og tilgængeligt for alle

Hvis du er nået så langt i anmeldelsen, er du sikkert allerede bekendt med reglerne. Men for at alle kan være med, forklarer jeg dem lige kort.

I kongespillet inddeler I jer i to hold og udstikker en bane på cirka 10 gange 5 meter med de fire medfølgende hjørnepinde. På de to baglinjer stiller hvert hold fem klodser op i sin farve. Målet med spillet er at være det første hold, der vælter alle modstanderens klodser og derefter den store konge, som er placeret præcis midt på banen.

I princippet kan man være op til seks personer på hvert hold, men det er sjovest, hvis man højest er tre på hvert hold. Så får alle nemlig lidt flere chancer for at kaste.

Fuld koncentration

Holdene skiftes til at kaste de seks kastepinde i et forsøg på at vælte modstandernes klodser. Det er sværere, end man umiddelbart tror - især fordi kastepindene hopper meget uforudsigeligt på en græsplæne.

Hvis det lykkes for dit hold at vælte en af modstanderens klodser, skal modstanderholdet starte deres tur med at kaste den væltede klods over på jeres banehalvdel. I rejser den op, der hvor den lander, og så skal modstanderholdet vælte den klods, før de begynder at vælte dem, der står på jeres baglinje.

Hvis det ikke lykkes dem at vælte klodsen, inden de har brugt deres seks kastepinde, får I lov til at gå frem og kaste fra det sted, hvor klodsen står. På den måde er det meget lettere for dit hold at ramme, når det bliver jeres tur igen.

Kongens fald

Spillet fortsætter, indtil et af holdene har væltet alle modstandernes klodser. Når de har gjort det, skal de vælte kongen midt på banen, og når det lykkes, har de vundet.

Hvis man kommer til at vælte kongen før alle de andre klodser er væltet, taber man spillet med det samme. Det svarer til at skyde 8-ballen i hul for tidligt i billard.

Indbegrebet af sommerhygge

Som du kan se, er spillet meget enkelt, og det er netop derfor, det er perfekt til en hyggelig sommeraften. Vi har allerede brugt det sammen med venner og bare til et hyggeligt spil med vores datter efter aftensmaden.

Vi havde et kongespil i forvejen, da vi fik det fra BS Toys, men det er givet videre nu. For når man først har spillet med det her, virker det lidt tamt at spille med discountudgaven.

Det er lækkert med et produkt, hvor kvaliteten er i højsædet, og som sagt gør det også en stor forskel i forhold til, hvor sjovt spillet er.

Og det hele kan pakkes ned i solid stofpose, der følger med. Det gør det nemt at tage med, når man tager en tur i parken eller på besøg hos nogle venner. Så vi giver det en klar anbefaling.

God spillelyst og god sommer.

- Søren Vinggaard Hellerung

Anmeldelse af spilBs-toysCategory_anmeldelse af spil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen