Kimble Junior spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Spilletid: Ca. 10 - 15 min. | Spillere: For 2 - 4 deltagere

"Det er dejligt simpelt børnespil og terningen er indkapslet i spillepladen, så den bliver aldrig væk og brikkerne står stabilt i fordybningerne rundt på spillebrættet. Du kan spille 2-4 personer og som sagt er det et spil, som yngre børn selv kan spille uden at den voksne behøves at indblandes..."

Kimble junior - et børnespil hvor alle kan være med

Kimble Junior fra Tactic er en meget simpel udgave af Kimble, som er en nyfortolket udgave af det klassiske spil Ludo, som vi alle kender. I bund og grund handler Kimble Junior om at få alle dine brikker i mål først.

Kvaliteten af selve spillet er god. Selve spillepladen er dækket af hård gennemsigtig plastik og i midten er terningen indkapslet i en lille plastik kuppel. Der medfølger fire røde, fire gule, fire grønne og fire blå spillebrikker. Altså er der forholdvis få dele du skal bruge for at kunne spille spillet, klargøre og ikke mindst holde styr på.

Desuden medfølger der også regler. Reglerne er på dansk, kortfattede og nemme at forstå.

Spillet fungere på følgende måde

Du vælger den farve du gerne vil være og placere de fire brikker på hjemfelterne i den tilsvarende farve. Vil du spille et hurtigere spil kan du også vælge at spille spillet med kun en, to eller tre brikker.

Ifølge reglerne starter den yngste, men herhjemme går det altid på tur eller vi slår sten, saks, papir om hvem, der må starte.

Du starter din tur med at klikke på den indkapslede terning. Jeg må nok indrømme, at jeg ikke helt havde forstået hvordan det fungerede i begyndelsen. Men heldigvis var min 7 årige datter mere kvik end mig og regnede det ud.

Skulle du også være i tvivl kan jeg fortælle, at du bare skal trykke på den indkapslede terning, som så giver en kliklyd. Dit tryk får underlaget til at give sig og det får terningen til at hoppe og vise den farve du skal rykke til.

Ifølge reglerne skal du ikke slå en bestemt farve for at rykke ud fra dit startfeltet, men den regel kan du selv indføre, hvis du vil gøre det sværere og derved få det til at minde lidt om det klassiske ludo spil, hvor du skal slå en globus eller en sekser for at komme ud fra start.

Nu skal du flytte din brik rundt på banen i urets retning til den farve, som terningen viser. Du kan enten rykke en ny brik eller flytte den brik du tidligere har rykket ud. Slår du din egen farve med brikken, altså den farve, som dine brikker har, må du rykke din brik og du må prøve igen.

Derefter er det den næste spillers tur.

Hvis du havner på et felt, hvor der står en anden spiller, slår du denne brik retur til hjemmefeltet og du overtager deres plads. Vi har indført en regel om at slår jeg eksempelvis en grøn og er det mig selv, som står på det førstkommende grønne felt må jeg rykke til det næste grønne felt. Der står ikke noget om det i reglerne, men vi synes ikke at det giver mening at slå sig selv hjem til start.

Du kan rykke i mål, når du er nået hele pladen rundt og med en valgfri farve, så længe der ikke er flere felter i denne farve du har slået mellem din brik og dit målfelt.

Første spiller der får alle brikker i mål vinder

Spillets længde afgøres af hvor mange brikker du vælger at spille med og hvor meget I driller hinanden. Jeg oplever ofte at være næsten i mål og pludselig slår en af børnene lige præcis den farve jeg står på og de vælger altid at slå mig hjem og så er det tilbage til start.

Men det er et dejligt simpelt og forholdsvis hurtigt spillet spil. Det er sådan en type spil du godt kan finde frem en halv time før senge tid og stadig nå at være færdig med inden det er tid til at børste tænder.

Karl på 5 år og Sofia på 7 år finder ofte Kimble Junior frem selv, når de vil spille et spil sammen. Jeg tror det er fordi det er så ukompliceret, nemt at holde styr på og hurtigt klargjort.

Det er dejligt simpelt børnespil og terningen er indkapslet i spillepladen, så den bliver aldrig væk og brikkerne står stabilt i fordybningerne rundt på spillebrættet.

Du kan spille 2-4 personer og som sagt er det et spil, som yngre børn selv kan spille uden at den voksne behøves at indblandes.

Hygiejne er desværre noget vi fortsat skal være ekstra opmærksomme på pga. Covid-19. Her har Kimble Junior en fordel fordi både brikker og spilleplade ikke vil tage skade af at blive tørret over med en opvredet klud eller en spritserviet, da de er lavet af plastik.

Hvis du oven i det lægger at terningen ikke kan blive væk, vil jeg mene at spillet egner sig fint i børnehaven til de ældste børn, eller de yngste i SFO'en, hvilket også matcher spilproducentens vejledning på kassen, som siger +3år.

Det er som sagt ikke et spil, som er særlig kompliceret og heller ikke et spil, hvor du skal kunne en masse for at være med. Jeg mener derfor det er et rigtig fint begynder spil til børn, som træder deres første spæde skridt ind i brætspils verdenen.

Du kan øve at vente på at det bliver din tur og øve dig i at håndtere ærgrelsen, når du bliver slået hjem til start.

Vi er glade for Kimble Junior i vores familie og jeg ved at mine børn kommer til at finde det frem mange gange i fremtiden.

- Marianne Gaardsdal

Læs også spilanmeldelsen af Kimble Original

 

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilTactic

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen