Kidnappet - Red Kristian spilanmeldelse
Spillet er desværre udgået af Legebyen.dk's sortiment.
Vi har dog mange andre spændende brætspil på Legebyen.dk!

Alder: Anbefales fra 6 år | Spilletid: Ca. 30 - 60 min | Spillere: For 2 - 5 deltagere | Producent: ALGA | Serie: Ramasjang

"På mange måder minder spillet mig om, min barndom hvor jeg spillede sænke slagskibe. Jeg elskede spillet og kunne simpelthen ikke få nok. På samme måde kan jeg se glæden og spændingen i min datters øjne, når vi spiller Kidnappet - Red Kristian fra Ramasjang. Spillet tager ofte lang tid, mellem 20 og 40 minutter, men vi glemmer ofte tiden og fordyber os i spillet, når vi først går i gang…"

En spilanmeldelse af Kidnappet -Red Kristian mysteriespillet fra ALGA

Ramasjangs 7 luskede skurke har været på spil igen, men denne gang er det værre end nogensinde fordi de har kidnappet mesterdetektiven Kristian. Derfor er der nu mere end nogensinde før brug for din hjælp, til at fange skurkene og slippe Kristian fri.

De fleste forældre og børn, kender til Ramasjang. Ramasjang er DR's børnekanal, som for de fleste børn flittigt bliver set TV landet over.

DR Ramasjang gik i luften i 2009. Kanalen er bygget op som et land med egen nationalsang, eget flag og egne indbyggere, der tæller lige fra Bamse, Nana, Emil fra Lønneberg, Ramasjang mysteriet og mange flere. Når TV-kanalen stopper om aftenen, kan børnene se hvordan karaktererne tager nattøj på, og går i seng. Solen går ned over Ramasjang, og alle sover.

Landet Ramasjang er et fantasifuldt fællesskab som børnene bliver en del af, og hvor der er en fortælling der bygges videre på. En af Ramasjangs vigtigste erfaringer er at børnene skal inddrages - i hele processen.

De har fokusgrupper med børn der inddrages i udviklingen af nye programmer, så de kan være med til at teste ideer, og give deres mening tilkende. Derudover forsøger Ramasjang også at inddrage børnene i selve programmerne.

I Ramasjang Mysteriet er et barn med til at løse et mysterie sammen med detektiven Kristian. Der sker altid mystiske ting i Ramasjang. Byens 7 skurke driller, og ting forsvinder. Heldigvis har mesterdetektiven Kristian og hans detektiv hjælper, gode og effektive metoder til at løse de svære mysterier. Kristian Gintberg spiller alle rollerne, både detektiven og de 7 skurke.

Mere om producenten af spillet ALGA

Spilproducenten ALGA står bag udgivelsen mysterie-familiespillet Kidnappet - Red Kristian. ALGA startede som en lille virksomhed i 1917. Det var en svær tid, da første verdenskrig var i fuld gang. Finland blev selvstændigt og der var revolution i Rusland. ALGA startede med at producere forsyninger og postkort og var grundlæggere for det svenske nyhedsbureau. I 1938 Kom deres første spil til verden. Det var Monopoly som på dansk kendes som Matador.

Red Kristian spillet indeholder:

  • 1 spilleplade
  • 2 skriveborde
  • 6 magneter
  • 5+1 terninger
  • 23 sporkort
  • 4 hjælpekort
  • 8 skurkekort
  • 8 håndhjernsbrikker
  • 1 sæt spilleregler på dansk

Mere om Kidnappet spillet

En af spillerne er detektiv og sidder på den ene side af den magnetiske, opretstående spilleplade.

Detektivens opgave er at fange skurkene.

Hver gang det lykkes detektiven at fange en skurk og sætte ham eller hende i fængsel, kan detektiven aflevere en håndjernsbrik til denne skurk.

De andre spillere sidder på den anden side og er skurke.

Når skurkene kidnapper Kristian, så efterlader de spor. Nu skal skurkene hver og især gå tilbage og ødelægge deres spor, så detektiven ikke kan få fat i dem.

Skurkene starter med 5 sporkort hver på hånden, et sporkort i hver farve.

Hver gang det lykkes skurkene at komme frem til et spor, skal skurkene give dette sporkort til detektiven og dermed har skurkene fjernet et spor.

Skurkene kan hele tiden se, hvordan detektiven rykker, men detektiven kan ikke se hvordan skurkene rykker.

Detektiven skal være strategisk og forsøge at regne ud, hvordan skurkene bevæger sig på spillepladen.

Kampen står mellem detektiven og den kvikkeste af skurkene.

Hvis du som detektiv slipper af med alle dine håndjernsbrikker først, så vinder du og har fanget skurkene.

Men hvis det lykkes en af skurkene at få slettet alle sine spor, så vinder denne spiller.

Vores erfaringer med spillet Kidnappet - Red Kristian

Allerede når spilleæsken åbnes, pirres nysgerrigheden.

Der er så mange sjove, nytænkende og anderledes elementer i spilæsken. Eksempelvis er der magneter, et skrivebord, håndjernsbrikker, sporkort osv. Så allerede inden spillet er gået i gang, er det spændende hvad der skal ske??? Det er meget nemt at samle spillet og sætte de med følgende klistermærker på magneterne.

Det tager dog lige lidt tid at sætte sig ind i reglerne og forstå dem. Det kan være nemmere, at lige have læst det igennem inden der spilles med børnene. Vi oplevede, at vores 6-årige pige var så spændt og ivrig for at komme i gang, at det blev svært at få ro til lige at læse reglerne igennem.

Kidnappet - Red Kristian er et spil hvor det gælder om at holde tungen lige i munden, og hjernen oppe i højeste gear.Det er et spil som er meget strategisk og det gælder hele tiden om, at forudse modstanderens næste træk.

Det er rigtig sjovt, at brikkerne har magneter og jeg skal lige love for et glad hvin, der kommer fra vores datter, da hun hører kliklyden fra magneterne! Så vidste hun, at hun havde fanget en skurk.

Vores erfaring er, at det ofte er nemmere for mindre børn at være detektiven, frem for skurken i spillet. Skurkene har sporkortene, som de skal holde styr på, og som kan blive for meget for de mindre børn.

Det er en rigtig fed detalje, at spillet kan justeres efter sværhedsgrad, så spillet kan spilles fra 6 år men kan sagtens også være sjovt og udfordrende for voksne.

Spillet er i en rigtig god kvalitet og er rigtig flot designet.

På mange måder minder spillet mig om, min barndom hvor jeg spillede sænke slagskibe. Jeg elskede spillet og kunne simpelthen ikke få nok. På samme måde kan jeg se glæden og spændingen i min datters øjne, når vi spiller Kidnappet - Red Kristian.

Spillet tager ofte lang tid, mellem 20 og 40 minutter, men vi glemmer ofte tiden og fordyber os i spillet når vi først går i gang.For os funger det rigtig fint, at spille med en 6-årige, og hun nyder også at det er udfordrende for både hende og os.

Spillet er også nemt at have med på farten, og er lige til at sætte op, på trods af de mange elementer indeni. Der er mange små dele, som man skal være lidt påpasselig med, ikke bliver væk, eller kommer i nærheden af mindre børn.

Er du til strategi, nytænkning, sjov, spænding og fart overfeltet - så er dette spil lige noget for dig og din familie.

- Tine Rasmussen

AlgaAnmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen