Karuba Junior (engelsk) spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 4 år | Spilletid: 5 - 10 min | Spillere: For 1 - 4 deltagere | Udgiver: HABA | Kategori: Vendespil / Co-op

"Dette er et spil hvor de mindste kan være med. Måske kender de allerede et almindeligt vendespil – dette er dog anderledes, men man arbejder sammen og det giver god spænding, om man kan nå at finde alle 3 skatte inden junglestierne bliver fyldt med tigere, eller piraterne tager eventyrerne til fange. Karuba Junior er et meget hurtigt spil, og det kan nogle gange slutte meget brat, ved at spillerne taber til enten tigere eller piraterne, men så er det bare at blande brikkerne og lede efter skatten igen. Det er sjovt og der kan være høj spænding helt indtil de sidste par brikker..."

Generelt om Karuba Junior

Karuba-Junior er et børne/familiespil. Det er et spil, hvor man arbejder sammen om at finde 3 skatte, inden man bliver omringet af tigere eller fanget af piraterne.

Spillet er udgivet af tyske Haba og har ikke danske regler men spillet er meget intuitivt og jeg vil give en kort gennemgang herunder.

OBS: Der er ingen tekst i selve spillet, kun i regelhæftet, på engelsk!

Karuba Junior er designet af Rüdiger Dorn og Tom Rogasch. Illustrationerne er lavet af René Amthor.

Komponenter i spillet

Spillet er fint produceret, det er i flotte indbydende farver. Den fælles spilleplade er i 2 dele, som nemt sættes sammen.

Der er 3 eventyrer-figurer i træ, 1 piratskib og 28 pap-brikker.

Opsætning af spillet

Spillepladen skal samles, eventyrerne skal placeres på stranden, piratskibet skal placeres på de ”vand-felt”, der er længst fra stranden og de 28 pap-brikker skal blandes og fordeles på bordet med forsiden nedad, som med et almindeligt vende-spil.

Nu er alle klar til at spille.

Reglerne i Karuba Junior

Spillet går ud på at eventyrerne skal finde vej gennem junglen og hen til 3 skattekister, der er gemt i junglen. Men rundt om dem lurer farerne, for der er tigere i junglen og pirater på vej mod stranden.

Spillerne skiftes til at vende en brik. Alt efter brikkens motiv, skal spilleren enten placere den i forlængelse af spillepladen eller rykke piratskibet mod stranden.

Viser brikken et piratskib, skal dette rykkes tættere på stranden, det antal felter, som er angivet på brikken (med skibsformede silhuetter).

Viser brikken jungle, skal den placeres i forlængelse af en af de 4 jungle-stier der starter ved stranden på den fælles spilleplade.

Hvis der er en jungle-sti på brikken – forlænger man bare en af stierne i junglen, og forsøger hele tiden at lave så mange forgreninger som muligt.

Viser brikken en tiger, skal denne placeres i forlængelse af en sti, som derved afsluttes – det er for farligt at gå den vej.

Er der derimod en skattekiste på brikken, lægges denne også i forlængelse af en sti, og en af eventyrerne flyttes fra stranden, langs med junglestien og frem til skatten.

Hvem kan spille Karuba Junior

Dette er et spil hvor de mindste kan være med. Måske kender de allerede et almindeligt vendespil – dette er dog anderledes, men man arbejder sammen og det giver god spænding, om man kan nå at finde alle 3 skatte inden junglestierne bliver fyldt med tigere, eller piraterne tager eventyrerne til fange og kølhaler dem på deres piratskib ?

Så en omgang spil med Karuba, giver god træning indenfor flere af de matematiske kompetencefelter.

Spil igen faktor

Karuba Junior er et meget hurtigt spil, og det kan nogle gange slutte meget brat, ved at spillerne taber til enten tigere eller piraterne, men så er det bare at blande brikkerne og lede efter skatten igen.

Det er sjovt og der kan være høj spænding helt indtil de sidste par brikker.

- Morten Mejnholt

Her ses Karuba Junior ved siden af det originale Karuba spil...
Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilHaba

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen