Vi har dog mange andre spændende brætspil på Legebyen.dk!
Vi er vilde med spil og et nyt spil til sommerferien er lækkerier for os alle.
Valget faldt på IQ Candy i første omgang alene ud fra beskrivelsen af spillet, hvor der bl.a stod: Test din logik med spillet, og at det har hele 60 udfordringer, og dernæst den anbefalede alder der er fra 7 år til voksen. Vi er alle i familien vilde med udfordringer, så det lød som det helt rigtige for os for p.g.a. den anbefalede alder kunne hele familien være med, på nær den yngste på 2,5 år. Det viste sig dog at de farvestrålende brikker også tiltalte hende, så selvom hun ikke kunne løse opgaven helt, var hun tilfreds med bare at kunne få sat en brik eller to på.
Selve spillet er fra Smart Games og lå pakket i en farvestrålende og indbydende æske. Indeni æsken er der en bund hvor man sætter brikkerne på og et gennemsigtigt låg, der sættes direkte på bunden med brikkerne på, og den lille folder med udfordringerne i kan ligge under låget. Uden papæsken måler selve spillet 15 x 15 cm og er knap 2,5 cm højt. Spillet er robust, da det er lavet af hård plast og nogle forholdsvis gedigne brikker. Det er perfekt, da både robustheden og størrelsen gør, at det nemt kan medbringes til en tur i bilen eller på rejser. Der er heller ikke så mange dele, man skal holde styr på, så det er hurtigt at pakke ned, og det bliver ikke nemt væk, hvis man f.eks lige taber en brik e.l.
For at spille skal man bare bruge bunden, hæftet med udfordringerne i og de 7 farvestrålende brikker.
Da vi pakkede spillet op og så, hvor enkelt det så ud, blev vi nok lidt skuffede og tænkte, at det var nok så som så med de udfordringer. Vi var ret overbeviste om, at det ville da bare tage et par dage, så var de udfordringer klaret, og at når man først havde prøvet dem, så kunne man hurtigt de 60 udfordringer udenad, og så var spændingen røget. Vi tog heldigvis fejl, det var ikke nemt hele vejen igennem trods udseendet på spillet.
Man spiller ved at de 7 brikker i forskellige farver skal pusles sammen på pladen. De fylder hele pladen, når de alle er lagt på. På pladen er der nogle ovale forhøjninger både vandrette og lodrette, og ligeledes er der nogle ovale huller i brikkerne, der også er lodrette og vandrette. Det gør at brikkerne ikke bare kan ligge hvor som helst på pladen. Brikkerne kan vendes, så der er ikke en for- og bagside. Man starter med at finde en udfordring i det lille hæfte. Billedet i hæftet vil vise hvilke farve og brikker, hvor mange og hvor, der skal lægges på fra start af, og så skal man selv pusle resten på plads. Udfordringerne findes i 5 sværhedsgrader. Første sværhedsgrad hedder Starter, og der er typisk 5 eller 4 brikker lagt på, så man selv skal pusle de sidste to eller tre brikker på plads. Næste sværhedsgrad er Junior, og der er der fire eller tre brikker lagt på, De næste tre sværhedsgrader hedder Expert, Master og Wizard. Wizard kan oversættes til troldmand og det er ikke helt forkert, for man skal næsten kunne trylle for at klare det :-) På Wizard sværhedsgraden lægges en brik på, og så skal mand selv pusle resten på.
Rebecca på 12 år startede med at spille det, og hun fløj lige igennem den første sværhedsgrad, og det bestyrkede vores første indtryk af spillet, nemlig at det var hurtigt gennemgået, og så ville det blive lagt på hylden, men hun er endnu kun nået til næste sværhedsgrad. Vores ferie gæst fra Schweiz James på 25 prøvede det også, For ham lykkedes det med Master sværhedsgraden, hvis han brugte tid nok på det,,og en enkelt gang lykkedes det ham at løse Wizard sværhedsgraden efter ca. 45 min, da råbte han så højt af stolthed, at vi andre morede os kongeligt. Han blev ved at prøve efterfølgende, men det lykkedes ham ikke igen ?
Spillet er til en spiller, men vi har også spillet flere sammen. Så har vi fundet en udfordring fra samme sværhedsgrad og taget tid på det, og aftalt hvor mange runder vi tog, og den med hurtigst tid efter endt spil vandt. Hvis Rebecca var med så fik hun en sværhedsgrad lettere end os andre, eller fik lagt en brik ekstra på pladen inden start.. Det tror jeg faktisk ikke, hun behøvede, da hendes logik virker til at være ok, i hvert fald bedre end min ? Da der er så forholdvis mange udfordringer, har vi endnu ikke stødt ind i, at nogen ligesom kunne huske en kombination de tidligere havde haft.
Rebecca hyggede sig med at drille James, en af de utallige gange han prøvede Master sværhedsgraden. Hun havde opdaget at der bag i hæftet er løsningerne på de forskellige udfordringer, så da James sad og var i gang, så sagde hun til ham, at den kunne hun da nemt løse. Det kunne hun også for hun havde placeret hæftet med løsningen, så kun hun kunne se den, også var det nemt for hende lige at lægge brikkerne på. Det var en sand fornøjelse, at se hans undren, inden Rebecca fortalte ham, hvordan hun fandt løsningen.
Vi har været 7 mennesker mellem 12 og 56 år, der indtil nu har spillet både enkeltvis og mod hinanden og tiden. Det er helt sikkert et spil, vi kan anbefale, og vi vil gerne have et spil mere med tiden, for så kan man spille mod hinanden samtidig og med samme udfordring, eller være to der kan spille f.eks i bilen.