Hvor Er Den Lille Kanin? spilanmeldelse
Spillet er desværre udgået af Legebyen.dk's sortiment.
Vi har dog mange andre spændende børnespil ;-) Klik her!

Alder: Anbefales fra 18 mdr | Spilletid: Ca. 5 - 15 min. | Spillere: For 1 - 2 deltagere

"Alt i alt, så er Hvor Er Den Lille kanin et virkelig godt, sjovt og lærerigt spil. Det er altid en fornøjelse at finde et spil, hvor Inger synes det er rigtig sjovt, og hvor hun samtidig også lære noget uden at det føles sådan... :)"

Spillet udvikler sig

Mottoet for "Hvor Er Den Lille Kanin?" er, at spillet udvikler sig sammen med ens barn, og efter at have spillet det over et lille stykke tid, kan vi bekræfte, at mottoet lever helt op til, hvad det lover. Spillet er virkelig lærerigt, og man får mange gode snakke med sit barn, når man spiller kanin-spillet.

Spillet anbefales fra 18 måneder og der er tænkt over hvem målgruppen er for spillet. Man kan eksempelvis ikke tabe i spillet - og i bund og grund handler det bare om at lade fantasien få frit spil og lege/spille med sit barn.

Indhold og udpakning af spillet

Spillet indeholder en lille sød plys kanin, som Inger er meget begejstret for, seks “kopper” og 16 brikker.

Herudover indeholder spillet et sæt meget grundige regler, som samtidig også indeholder otte forskellige niveauer / måder at spille på - det er virkelig fint forklaret og let forståeligt, så man ikke behøver at “læse” op på reglerne, imens man sidder og spiller med børnene.

Jeg vil komme ind på nogle af de spilvarianter, som vi benyttede os af.

Spillet er beregnet for børn over 18 måneder og kan i princippet spilles af flere børn, men udgangspunktet er, at det er ét barn sammen med en voksen.

Vores oplevelse af spillet

Spillereglerne er delt sådan op, at der er fra niveau 1 til niveau 8. Jeg læste op på reglerne inden vi skulle prøve spillet, således at jeg var nogenlunde klar over, hvad for nogle niveauer, Inger kunne synes var sjove.

Vi startede med en blanding af første og andet niveau. Jeg gav Inger nogle af kortene med dyrerene, og så snakkede vi om, hvilke dyr det var. Imens vi sad og snakkede om dyrerene puttede vi nogle stykker på kopperne.

Jeg forklarede Inger, at den lille kanin skulle på besøg hos en ven, og derfor skulle hun lukke øjnene og derefter gætte, hvor den var taget hen.

De første gang havde hun lidt svært ved ikke at kigge, fordi hun var så spændt på at se, hvor den blev gemt. Først var det hos ræven, så hos uglen også videre.

Inger syntes det var rigtig sjovt, og hun ville også meget gerne gemme den for mig - det eneste problem med dette var, at så snart jeg havde åbnet mine øjne, så gav hun mig den ledetråd der hedder “jeg peger lige med min finger på den kop som kaninen er i” :)

Til næste niveau...

Efter lidt tid gik vi videre til niveau tre og fire hvor der ventede en lidt større udfordring i forhold til at skulle vælge den rigtige kop.

Forskellen på de to niveauer er, at barnet ved niveau tre skal have åbne øjne og ved niveau fire skal have dem lukket, når man gemmer kaninen.

Bag på alle dyrebrikkerne er deres levesteder. Eksempelvis er der bag på ræven en jordhule og bag på X er der X. Her kunne man godt mærke, at der var nogle dyr som Inger havde styr på, hvor boede og nogle hun ikke havde.

I reglerne er der også mange rigtig gode forslag til, hvordan man kan tale med barnet for at barnet skal lære tingene, så vi benyttede os også af nogle af disse tricks :)

Den næste gang vi skulle spille spillet, sprang vi de første niveauer over, fordi Inger havde så godt styr på dem. Derfor startede vi ud med niveau tre og fire igen, og som jeg nævnte i indledningen, så kunne man allerede her anden gang mærke en forskel - det er lidt sjovt og sejt at Inger kunne huske nogle af de lidt sværere levesteder :)

Ved niveau fem, seks og syv er fælles for dem alle, at man i stedet for at have eksempelvis frøen fremme, så har man i stedet for vandhullet, altså dens levested fremme. Barnet skal så den vej igennem gætte, hvor man har gemt den lille kanin.

Jeg vil sige, at for at os var det samme oplevelse igen - den første gang vi spillede det med Inger, der var det for det meste mere gæt end det var viden - og allerede den efterfølgende gang, var hun bevidst om mange af de ting vi snakkede om.

Niveau otte er hvor barnet skal være den der gemmer kaninen, men det har vi gjort meget løbende, fordi Inger også har syntes det har været sjovt - og det har hun jo samtidig også lært af, fordi det så var hende der skulle fortælle, at det var der hvor egernet boede eksempelvis :)

Alt i alt, så er Hvor Er Den Lille kanin et virkelig godt, sjovt og lærerigt spil. Det er altid en fornøjelse at finde et spil, hvor Inger synes det er rigtig sjovt, og hvor hun samtidig også lære noget uden at det føles sådan :)

- Anders Østergaard

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilGames4u

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen