Havets Dyr fra PAPO anmeldelse

Alder: Fra 3 år | Materiale: Phthalatfri plast | Mærke: Papo | Antal: 1 pose med 9 smukke havdyr

"Vi har været positivt overraskede over, hvilken funktion Havets Dyr fra PAPO har fået herhjemme. Mateo elsker at finde havdyrene frem og bygge lege op omkring dem. Kvaliteten på figurerne er meget høj. Havdyrene er super gode at navigere rundt med, og de er rigtig flotte at have stående. Vi er meget glade for at inkludere vand i legen med havdyrene, da det - for Mateo - er en anden måde at lege på. Vi er overbeviste om, at alle havdyrene kommer med ud i badebassinet til sommer..."

En anmeldelse af Havets Dyr fra PAPO

Vores dreng, Mateo på 2½ år, er - som de fleste småbørn - rigtig glad for dyr. Vi kører tit ned til et nærliggende naturområde, hvor vi både kan klappe får, hilse på køer, fodre hjorte og kigge på skønne fugle, der spreder deres vinger over de store søer. Vi snakker derfor tit om de forskellige dyr, og fascinationen af dem vil ingen ende tage.

Det er begrænset hvilke dyr, som bor under vandet, som Mateo han kender til. Den tanke strejfede os en stille aften, hvor vi i vores jagt på aftenens underholdning, gennemgik et par streamingtjenester. Vi stødte på en dokumentar om livet i havet, som fangede os, og vi blev ret hurtigt enige om, at vi blev nødt til at introducere vores søn for den. Det var en helt ny verden for Mateo. Havets dyreliv var en verden, som vi var interesserede i at lære mere om. Gennem
leg lærer vi bedst, og vores leg tager udgangspunkt i Havets Dyr fra franske PAPO.

Det praktiske om figurerne fra Havets Dyr

Havets Dyr fra PAPO er et sæt, der indeholder 9 havdyr. De er alle håndmalet og produceret i plast (uden phthalater). Havets Dyr er anbefalet fra +1 år, og de kommer i én stor pose, hvor hver enkelt dyr er pakket i deres egen pose. Det kan forekomme, at nogle af dyrene har hård plast omkring eksempelvis finnerne. Dette gør blot, at de er godt beskyttet under transport.

Vi har tidligere stiftet bekendtskab med franske PAPO, og vi har kun positive ting at nævne om deres produkter. Dem har vi brugt mange timer på herhjemme. Deres figurer er meget virkelighedstro og i super høj kvalitet. Figurerne er behagelige at lege med, og de kan holde til leg med småbørn, der ikke altid tænker over at passe på tingene i en god leg.

*Vi gør opmærksom på at figurerne sendes assorteret, og derfor kan afvige fra vores billeder*

Vores leg med Havets Dyr

Vi var meget spændte på at udforske de forskellige havdyr, og vi havde store forventninger og forhåbninger om, at sættet kunne skabe de perfekte rammer for en god leg. Vi startede med at pakke de forskellige havdyr ud én efter én. Da vi hverken er uddannet dyrepassere eller havbiologer, priste vi os lykkelige for, at havdyrenes forskellige navne stod på deres individuelle indpakning. Vi kender selvfølgelig til hajer og havskildpadder overordnet, men vi kender bestemt
ikke de forskellige racer. Her var der fantastisk hjælp at hente fra PAPO.

Da vi havde fået pakket alle havdyrene op, kunne vi hurtigt konstatere, at vi havde fået en søko, en spækhugger, en djævlerokke, en havskildpadde, en tyrehaj, en sorttippet revhaj, en hval kalv, en søløve og en delfin. Vi syntes, at det var spændende og sjovt, at vi på forhånd ikke vidste hvilke havdyr, vi ville få. Det gjorde hele oplevelsen med at pakke havdyrene ud meget underholdende.

Vi begyndte hurtigt at snakke om de forskellige havdyr, og Mateo var dybt fascineret af især søkoen. Det var et af de dyr, som Mateo flere gange havde oplevet helt tæt på i Zoologisk Have. Vi har dog aldrig set en havskildpadde som var blandt Mateos andre havdyr. De er dog bestemt ligeså imponerende som de “almindelige” skildpadder, som vi kender fra Zoologisk Have. Vi begyndte hurtigt at forklare, at der er flere forskellige typer af skildpadder, som alle ser
forskellige ud, lever forskellige steder og spiser noget forskelligt. Mateo forstod, hvad vi sagde, og han reflekterede over alle informationerne.

Mateo begyndte stille og roligt at kigge på alle havdyrene. Vi kunne hurtigt konstatere, at nogle af havdyrene havde meget skarpe tænder, hvorimod andre af havdyrene så rigtig søde ud. Mateo begyndte at lege med havdyrene oppe på spisebordet og fik hurtigt levet sig ind i en god leg. Vi observerede Mateo, og vi kunne hurtigt konstatere, at begge hans hajer skulle “svømme om kap” på et tørt spisebord af træ. Det synes vi var ærgerligt! Hajerne kunne ikke svømme på et bord, men skulle bruge vand. Vi fandt derfor hurtigt vand frem til havdyrene, så de kunne trives i det rette miljø. Mateos leg blev blot endnu sjovere efter der blev tilsat vand til legen!

Legen og vandet satte virkelig punktum for, at det var en rigtig sjov måde at lege med havdyrene på. Mateo gav alle dyrene en svømmetur. I takt med, at hans leg udviklede sig, begyndte Mateo at lægge mærke til de fantastiske detaljer på dyrene - eksempelvis finner, gæller og haler. Vi begyndte at snakke om, hvordan havdyrene kunne trække vejret under vandet, og hvordan de selv styrer hvilken vej, de vil svømme.

Det perfekte læringslegetøj

For os har læringslegetøj altid været legetøj, der er lærende og udviklende. I denne sammenhæng har vi ofte tyet til fantastisk læringsredskaber som puslespil, magnetisk legetøj og modellervoks. Før så vi primært figurer som underholdning, men efter mødet med Havets Dyr, er vi dog blevet klogere. Det er et fantastisk læringslegetøj! Vi er rigtig glade for at få muligheden for at introducere Mateo for havet og de forskellige dyr, der lever der.

Vi blev nødt til at finde nogle informationer om vores nye beboere. Det skulle være nogle informationer, der ikke var for svære at forstå for Mateo. Informationerne måtte meget gerne være sjove, og noget vi gerne kunne drage paralleller til; noget som Mateo kendte fra sin hverdag. Det kunne blandt andet være, at søkoen er tæt beslægtet med elefanten. Vi synger om elefanten hver aften inden sengetid, så det kunne Mateo relatere til med det samme. Mateo
er eksempelvis også svært glad for laks - en ting, han har til fælles med spækhuggeren. Vi kunne hele tiden drage paralleller, og det gjorde bare legen endnu bedre.

Det fantastiske ved Havets Dyr fra PAPO er, at det er figurer, vi vil kunne bruge i lang tid. Efterhånden som Mateo bliver ældre, vil vi kunne bygge mere og mere viden på hans leg med de forskellige havdyr.

Lige nu bruger vi meget tid på at snakke om, hvor de forskellige havdyr lever i verdenen, og hvad de spiser; nogle spiser planter og andre spiser kød. Vi er også begyndt at snakke om den negative effekt - som overfiskeri og plastik i havene - gør ved de fantastisk havdyr. Mateo er kun 2½ år, så det er en lidt for stor mundfuld for ham endnu. De alvorlige emner vil vi absolut også lære ham om og have et fokus på, når han bliver størrer.

Vores vurdering af Havets Dyr fra PAPO

Vi har været positivt overraskede over, hvilken funktion Havets Dyr fra PAPO har fået herhjemme. Mateo elsker at finde havdyrene frem og bygge lege op omkring dem. Kvaliteten på figurerne er meget høj. Havdyrene er super gode at navigere rundt med, og de er rigtig flotte at have stående. Vi er meget glade for at inkludere vand i legen med havdyrene, da det - for Mateo - er en anden måde at lege på. Vi er overbeviste om, at alle havdyrene kommer med ud i badebassinet til sommer!

Havdyrene fra franske PAPO har udvidet vores horisonter og gjort os klogere på havets beboere. Det er super dejligt, at kunne videreformidle viden omkring dyrene i havet til vores søn. Med realistiske figurer foran os, kan vi nemmere starte samtaler, stille spørgsmål og kigge på de særlige kendetegn for de forskellige havdyr. Vi er meget glade for sættet med Havets Dyr fra PAPO - der har givet os meget mere end ‘’bare’’ leg.

- Camilla Jakobsen

Læs også anmeldelsen af Legetæppe med wildlife tema & vilde dyr

Læs også anmeldelsen af PAPO Legetøjsfigurer i høj kvalitet

Læs også anmeldelsen af PAPO Ridderborg + Riddere

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjPapo

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen