byAstrup brøkspil i FSC certificeret træ anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Alder: Anbefales fra 3 år | Materiale: Fremstillet af FSC-certificeret træ | Mærke: byAstrup | Antal: 1 spil.

"Spillet er oplagt lidt til lidt ældre børn også – til både snakken om former, antal og netop brøker. Det serverer en god og håndgribelig visualisering af hhv. 1 hel, 1/2, 1/3, 1/4 og 1/5. De enkelte brikker er 1 ud af hhv. 2,3,4 og 5, som udgør den hele figur. Det kan naturligvis udvides til at begynde at lægge brøker sammen med samme nævner (tallet under brøkstregen) og senere med forskellig nævner - som spillet her kan være med til at visualisere, at man faktisk ikke bare sådan lige kan gøre. Der er altså potentiale for både bevidst og ubevidst læring på forskellige niveauer til forskellige aldre. Og når brøkspillet ikke er i brug, pynter det bare så fint på børneværelset..."

En anmeldelse af byAstrup brøkspil i FSC certificeret træ

Læring og smukt design går fuldstændig hånd i hånd i vores nyeste pakke fra danske By Astrup.

Det gennemførte look begynder allerede ved indpakningen. Æsken er holdt i neddæmpede farver og guld, som får den til at fremtræde eksklusivt.

I æsken

I æsken er som altid ved produkter fra By Astrup vedlagt en hilsen fra designeren og ejeren, Anette. Denne indeholder en tak for at have købt produktet samt en venlig opfordring til at kontakte kundeservice til enhver tid, hvis der skulle være noget - fordi netop kundeservice og kundetilfredshed varetages og vægtes højt.

Hurtig i gang

Hos os bor Signe på 5 år, som er ret vild med den - uofficielle - titel som legetøjstester. Hun er altid spændt på at skulle åbne en ny pakke og vil gerne deltage så meget som overhovedet muligt. Denne gang ingen undtagelse. Allerede ved at se på tegningen på æsken gør hun sig tanker om, hvad hun kan forvente.

Da vi får de forskellige dele pakket ud, går Signe helt intuitivt i gang med at samle og lægge brikkerne de rigtige steder. Hun begynder i læseretningen med den trefarvede cirkel med et 1-tal på. Derefter tager hun de lyslilla firkanter med brøken 1/2.

Jeg spørger hende, hvordan hun ved, det rigtigt nok netop er de brikker, der skal være der. Det er forståeligt nok lidt svært at sætte ord på for en 5-årig: “Det ved jeg bare”. Hun fortsætter med at lægge brikker i, og på kort tid har hun samlet hele pladen fuld og det uden udfordringer undervejs.

Signe er ikke bevidst om, hvordan hun løser de forskellige opgaver. Og der er da også mange forskellige måder at finde den rigtige løsning:

  • Man kan se på farverne og matche dem. Eksempelvis skal de mørklilla trekanter ligge ud for de andre mørklilla trekanter.
  • Man kan se på formerne og matche dem. Signe og jeg tager en snak om, hvad formerne hedder. Hun er helt med på at tælle sider, og derved kan hun navngive dem “femkant”, “firkant”, “trekant”… og “rundkant”. Hun bruger det lærte korrekt i de første tilfælde, men at hun anvender den lærte regel forkert ved cirklen, giver anledning til at tale om netop cirklens egenskaber.
  • Man kan se på antallet af brikker og matche dem. Der er for eksempel 4 grønne brikker, hvorfor der i udskæringen under også skal ligge 4 brikker.
  • I min snak med Signe om antallet af brikker, leder jeg hendes opmærksomhed mod, at der på brikkerne faktisk også står det rigtige antal. Ved de lyslilla skal hun bruge 2 brikker. Og da der står 1/2 på dem, står der faktisk nævnt, hun skal bruge 2. På samme måde med de mørklilla, hvor der står 1/3 – altså 3 – som netop er det, hun skal bruge.

Oplagt til de lidt ældre børn

Hun er endnu for lille til at begribe brøkbegrebet. Alligevel kan hun med dette spil snuse til det uden den komplette forståelse bag.

Spillet er oplagt lidt til lidt ældre børn også – til både snakken om former, antal og netop brøker. Det serverer en god og håndgribelig visualisering af hhv. 1 hel, 1/2, 1/3, 1/4 og 1/5. De enkelte brikker er 1 ud af hhv. 2,3,4 og 5, som udgør den hele figur. Det kan naturligvis udvides til at begynde at lægge brøker sammen med samme nævner (tallet under brøkstregen) og senere med forskellig nævner - som spillet her kan være med til at visualisere, at man faktisk ikke bare sådan lige kan gøre.

Der er altså potentiale for både bevidst og ubevidst læring på forskellige niveauer til forskellige aldre. Og når brøkspillet ikke er i brug, pynter det bare så fint på børneværelset.

Blandt By Astrups skønne sortiment findes en række andre gode læringsspil: ur, sorteringsspil og stablespil.

AstrupGroup

Sammen med brandet MaMaMeMo hører det nyere brand By Astrup under firmaet AstrupGroup. Fælles er blandt mange andre ting netop trævarerne i skønt design og høj kvalitet. Træet, som også brøkspillet er fremstillet af, er FSC®-træ. Spillet bærer CE mærket, som viser, at det opfylder den række krav til sundhed, sikkerhed og miljø, som er fælles krav i hele EU.

Historien om byAstrup

Brandet By Astrup opstod i 2018 og udsprang af en stor sorg og behov for bearbejdelse deraf i familien Astrup. 5 år forinden blev den yngste datter, Marie, på 17 år diagnosticeret med akut leukæmi. Herefter fulgte 2 år med kemobehandlinger samt en hård knoglemarvstransplantation, og der fulgte 7 måneder uafbrudt indlæggelse på intensivafdelingen på Rigshospitalet.

Marie elskede sommerfugle, og stuen blev bl.a. dekoreret med de flotteste sommerfugle, som Marie selv foldede. Mange af sommerfuglene gav Marie, i kærlighed, til sygeplejersker og familiemedlemmer, og disse foldede sommerfugle har i dag derfor en stor betydning for familien Astrup.

I 2015 måtte Maries krop give op. Hun døde 19 år gammel efter 2 års sygdom.

By Astrup repræsenterer de tanker og værdier, som Marie stod for: Omsorg for andre, kærlighed til livet og kreativitet med dybe skandinaviske rødder. På denne måde er de to, som står bag brandet – datteren Marie og moren Anette.

Det bærende grafiske element i By Astrup-logoet er Maries sommerfugl, som også er at finde på både indpakningen her og på selve brøkspillet. Ved nærmere studeren kan man se, at der i A'et i By Astrup dannes et M for Marie.

Familien Astrup ønsker, at ingen i fremtiden skal dø af kræft, og at ingen familier skal opleve dét, som de har oplevet. Ved at købe By Astrup-produkter støtter man en utrolig vigtig sag: By Astrup donerer nemlig hvert år hele Maries løn til børnecancerfonden med et håb om, at dette bidrag kan være med til at gøre en forskel, og at familiens store ønske en dag vil gå i opfyldelse – en verden uden kræft.

- Elisabeth Kristensen

Læs også anmeldelsen af byASTRUP stabelspil

Læs også anmeldelsen af Lær Klokken Legeur

 

Anmeldelse af spilByastrupCategory_anmeldelse af spil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen