Magna-Tiles DX 48 stk. transparent anmeldelse

Alder: Fra 3 år | Materiale: Plast og magneter | Farve: Transparente farver / Clear Colors | Antal: 1 sæt med 48 dele

"For forældre er Magna-Tiles, ifølge os, rigtig god underholdning, og vi synes faktisk også det er rigtig sjovt at konstruere og sammensætte på forskellige måder. Det siger lidt om legetøjets levetid. Der er for vores vedkommende ingen tvivl om, at det er noget legetøj, som er kommet for at blive, og vi er ikke bange for at legetøjet har en udløbsdato hvad angår interesse..."

En anmeldelse af Magna-Tiles DX 48 stk. transparent

Fra både venner og familie med mindre børn havde vi hørt, at hvis man jagtede et sikkert hit på børneværelset, burde man gå efter Magna-Tiles. Vi havde derfor relativt store forventninger til de mangeartede magnetiske former, som er klædt i alle regnbuens farver. Samtidig var vi dog en smule skeptiske for, hvorvidt vores søn Williams interesse for dette nye legetøj hurtigt ville forsvinde, ligesom det har været tilfældet med andet legetøj vi optimistiske har investeret i. Efter nu at have testet Magna-Tiles i nogle måneder hersker der dog ikke nogen skepsis eller tvivl. Tværtimod. Magneterne er et hit. Et kæmpe hit.

Et godt begyndersæt

Vi introducerede William for Magna-Tiles, da han fyldte tre år. Han fik i fødselsdagsgave den flotte æske med de 48 transparente Magna-Tiles. I æsken får man tolv små firkanter, tre store firkanter, ni ligesidede trekanter, ti retvinklede trekanter, seks ligebenede trekanter, et karosseri med hjul, to fantasi figurer, to ligesidede trekanter med hul, en bue, en firkantet dørkarm og en magnetisk dør. En virkelig fin kombination af forskellige geometriske former, som i høj grad dækker behovet for at igangsætte leg med Magna-Tiles og giver mulighed for at vurdere, hvorvidt legetøjet falder i god jord hos ens børn. Netop denne pakke er et rigtig godt begyndersæt, og har længe kunnet tilgodese Williams behov.

Magna-Tiles anbefales fra netop tre år, og hos William stod det hurtigt klart, at de mange forskellige former og farver fangede hans interesse med det samme.

På daværende tidspunkt havde vi endnu ikke oplevet, at noget af det legetøj, vi har købt og præsenteret William for, kunne aktivere ham selvstændigt uden vores tilstedeværelse. William er socialt anlagt, og det elsker vi, men som formentlig mange andre forældre, drømte vi også om en håndfuld minutters pusterum, hvor hverdagens gøremål kunne klares uden familiens yngste medlem klamrede sig om benene på os.

Dette ændrede sig mere eller mindre fra det øjeblik, vi fik pakket de mange Magna-Tiles ud, og det har varet ved siden da. Magneterne er blandt de meget få stykker legetøj som vores relativt lille søn formår at underholde sig med uden nødvendigvis vi voksne inddragelse.

At skabe

William fangede hurtigt formernes funktion og regnede ud, hvordan de kunne sættes sammen via de magneter, der sidder langs figurernes kanter. Det faldt ham naturligt og interessant at kunne skabe noget sammenhængende med forskellige elementer. Vi har en hjemmelavet teori om, at det er en tilfredsstillelse for alle at skabe noget med sine hænder – uanset hvor gammel man er. Og i Williams tilfælde holder teorien i hvert fald vand. Han viser stolt sine kreationer frem gang på gang og fortæller fantasifuldt om, hvad han har kreeret.

Fra 2D til 3D

De første lege og stunder gik for William med at sammensætte flest mulige Magna-Tiles på en måde, hvor det særligt handlede om at danne den længst mulige vej eller bane. Der blev kort sagt ikke bygget opad, men lagt elementer fladt ud på gulvet, så det sammenhængende kunne fylde et størst muligt areal.

Vi havde magneterne med på telt-ferie, hvor de f.eks. sirligt blev lagt på række foran teltet, og skulle forestille en lang slange, som også boede på teltpladsen.

Sidenhen har byggerierne flyttet sig fra gulvniveau til nu at løfte sig opad i forskellige konstruktioner. Huse, bondegårde, biler og maskiner er blot få af mange eksempler på nye byggeprojekter, som 3-årige William giver sig i kast med. Og ud over separat leg, er Magna-Tiles også tit blevet kombineret med andet af det legetøj vi har herhjemme – f.eks. bondegårdsdyr eller Williams biler, hvor magneterne har dannet ramme for f.eks. en stald eller en garage. Vi er som forældre meget imponerede over den fantasi, som stunderne med dette legetøj, har ført med sig.

Med tiden har William som tidligere nævnt lært, hvordan han kan bygge opad og ikke mindst, hvad det kræver. Man kan ikke sætte to, tre og fire lodretstående stykker sammen. Nej, de skal understøttes og hæftes fra forskellige vinkler, og selvom det kan lyde som ingeniørvidenskab, er det tilkommet helt naturligt og intuitivt. Præcist, som vores gode venner og familie forklarede, at det også var sket for deres børn.

Underholdning for både store og små

Selvom vi som forældre nyder, at William endelig har fundet noget legetøj, som i perioder kan underholde ham uden vores indblanding, er størstedel af Williams lege stadigvæk med os forældre som legekammerater. Og selvom William tog tidligt ejerskab over sit nye legetøj, var han også hurtig til at invitere os med ind i sine lege som bygherre, hvor han skitserede byggeplanerne og befalede, hvordan de forskellige Magna-Tiles skulle placeres.

For forældre er Magna-Tiles, ifølge os, rigtig god underholdning, og vi synes faktisk også det er rigtig sjovt at konstruere og sammensætte på forskellige måder. Det siger lidt om legetøjets levetid. Der er for vores vedkommende ingen tvivl om, at det er noget legetøj, som er kommet for at blive, og vi er ikke bange for at legetøjet har en udløbsdato hvad angår interesse.

I forhold til legetøjets holdbarhed kan man måske synes, at det aner en smule skrøbeligt, da stykkerne er relativt tynde og de små magneter indeni rasler lidt, når man tager det i brug. Men tag ikke fejl. Vores Magnatiles har fået sine tæsk gennem de sidste måneder med både bid, kast og tramp, og på trods af naturlige brugsskrammer, synes holdbarheden totalt intakt. Der er kommet et par småridser hist og her, men magneterne holder, på trods af dette, sin farve, form og funktion.

Foruden god underholdning for voksne, har det samtidig været vildt opløftende at sidde på nærmeste hold og observere, hvor stor en udvikling der har været i Williams leg med magneterne. I takt med at William er blevet blot en smule ældre og har udviklet sin kognition, har det afspejlet sig i hans lege med magneterne.

Selvom vi allerede nu er fint loadet på Magnatiles, synes hverken William eller vi, at vi kan få nok. Derfor er det dejligt at julen nærmer sig, og førstepladsen på ønskesedlen i år er helt klart flere magnatiles, så vi kan bygge endnu højere og endnu større.

- Marie Koldkjær

Læs også anmeldelsen af Magna-Tiles 100 stk. Transparent

Læs også anmeldelsen af Magna-Tiles Grand Prix

Læs også anmeldelsen af Magna-Tiles Byggeplads med kraner

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjMagna-tiles

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen