Happy Birds spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Spilletid: Ca. 10 - 15 min. | Spillere: For 2 - 4 deltagere | Producent: Ravensburger

"Happy Birds børnespillet fra Ravensburger, har virkelig overrasket os positivt. De mange forskellige farver spillet byder på - er en rigtig god måde for os som forældre - at gøre snakken og læringen om farver, til en naturlig del af spillet. Vi har været meget begejstret for, at Happy Birds børnespillet kan findes frem til et hurtigt spil. Det er ikke et spil der kræver den store forberedelse eller klargøring, hvilket er ekstremt positivt - når man som en travl børnefamilie - vil tage sig ét spil eller to inden aftensmaden..."

En anmeldelse af Happy Birds børnespillet

“Vågn op små fugleunger! I er lige udklækket, men i mangler jeres smukke halefjer.” - Dette er indledningen på Happy Birds børnespillet, fra Ravensburger. Vi har fået den fornøjelse at skulle afprøve spillet, sammen med vores 3-årige søn, Mateo.

Mateo finder fugle meget fascinerende - vi tænkte derfor at Happy Birds børnespillet - ville falde i rigtig god jord herhjemme. Vi var spændte på at se om underholdningsværdien i spillet var stor, for alle rundt om bordet - store og små.

Det praktiske om Happy Birds børnespillet fra Ravensburger

Happy Birds børnespillet er anbefalet fra + 3 år, og er for 2 - 4 deltagere. Det tager omkring 10 minutter at spille ét enkelt spil.

I spillet medfølger:
● 4 fugleholdere
● 1 fuglerede
● 50 fjerkort
● 1 vejledning

De 4 fugleholdere er produceret i plastik, i farverne: blå, grøn, rød og gul. Alle fuglene er “udstyret” med et lille håndtag, som gør fuglene nemme at navigere rundt med, for små børnehænder.

Fuglereden er produceret i tykt pap, fjerkortene er produceret i tyndt pap. Fjerene findes i farverne: gul, rød, blå, grøn og alle farverne kombineret.

Den medfølgende vejledning er på dansk, og er let forståelig. Spillereglerne er forklaret på en nem og overskuelige måde, og man er derfor hurtigt klar til at begynde spillet.

Spilæsken til Happy Bird børnespillet fylder ikke meget, og er nem at håndtere for barnet. På forsiden af spilæsken, er der illustrationer af 4 glade fugle med farverige fjer.

Sådan spiller man Happy Birds børnespillet fra Ravensburger

Happy Birds børnespillet, går i sin enkelthed ud på; at være dén deltager der samler flest fjer i sin egen farve. Det lyder super enkelt, men der er også regler der skal følges.

Hver deltager starter med at vælge en fugl. Alle fuglene har forskellige farver, og det er farven på fuglen, der afgør hvilke fjer deltagerne skal gå efter. De grønne fjer passer til den grønne fugl, hvorimod de gule fjer - passer til den gule fugl.

Fuglereden skal placeres midt på bordet, så alle deltagere kan nå den. Alle fjerene skal blandes grundigt, og lægges med forsiden nedad ved siden af fuglereden. (Vi valgte at sprede fjerene ud, i stedet for at lægge dem i én bunke - det fungerede bedst for os!)

Hver deltager trækker to fjer, som skal sættes på fuglene. Det er vigtigt at de andre deltagere i spillet ikke kan se hinandens fjer, før spillet er slut. Efter første runde kan deltagerne også vælge at bytte en eller flere fjer, med fjerene der ligger i fuglereden. (Fuglereden er det sted hvor de fjer man ikke selv kan bruge, kan lægges hen.)


● Der forekommer “regnbuefjer” i spillet, som er fjer der tæller som den farve deltageren ønsker.
● Fuglereden kan godt tømmes for fjer, hvis ingen af fjerene passer til deltagernes fugle.

Til sidst i spillet, når alle fjerene har været trukket, kan alle resterende deltagere bytte fjer fra fuglereden. Til allersidst tælles alle point op, og den deltager med flest point, vinder spillet.

  • Regnbuefjer og fjer der har samme farve som ens fugl, giver 1 point.
  • Man kan få hele 5(!) ekstra point, hvis man samler én af hver farve fjer - dette kaldes for “venskabs samlingen”.

Er der én eller flere deltagere med samme antal af point, er det deltageren med flest regnbuefjer der vinder. Hvis det stadig står uafgjort er det deltageren med færrest fjer - af alle farver - der vinder. Hvis det stadig står uafgjort, vinder deltagerne med det samme pointtal.

Vores oplevelse med Happy Birds børnespillet fra Ravensburger

Mateo smilte og begyndte hurtigt at “pippe”, da han blev introduceret for Happy Birds børnespillet fra Ravensburger. Det synes vi som forældre var vældigt morsomt, og hurtigt begyndte vi alle at sidde og “pippe” som små søde fugle.

Da vi alle sammen var færdige med at “pippe” - åbnede vi spilæsken. Vi kunne hurtigt konstatere at der lå rigtig mange fjer - i mange forskellige farver, nede i spilæsken. Fjerene skal prikkes ud fra de medfølgende ark, og det var noget Mateo morede sig meget med. Da alle 50 fjer lå på bordet, forklarede vi Mateo spillereglerne. Vi var nu klar til at gå i gang med at spille, Happy Birds børnespillet fra Ravensburger!

I spillet starter den yngste deltager, og Mateo trak hurtigt to fjerkort. Fjerkortene er produceret i tyndt pap, da de skal kunne sidde fast på fuglene. Mateo fandt hurtigt ud af at man skulle være en smule forsigtig med fjerene - ellers kunne de hurtigt komme til at bøje - og gå i stykker. Mateo trak en regbuefarvet- og en gul fjer i første runde. Turen gik videre til mor, og herefter var det fars tur. Vi lagde både fjerkort i fuglereden, tog fjerkort fra fuglereden og så blev vi alle rigtig glade når vi trak regnbuefjerene!

Gennem hele spillet, fyldte snakken om fugle meget. Vi snakkede om de forskellige fugle vi ofte ser ude i vores have - som blandt andet er, solsorte og duer. Vi snakkede også om de forskellige størrelser fugle kan have, og at de fleste fugle er rigtig glade for regnorme. Alt imens snakken gik, begyndte vi at sidde med flere og flere fjer. Spillet var nået til sin ende, og vi skulle nu tælle vores point sammen. Det er en super god måde for Mateo at øve tallene på, når han kan sidde med fjerene foran sig - og tælle dem én for én.

Mateo endte med at vinde det første spil... :-)

Vores vurdering af Happy Birds børnespillet fra Ravensburger

Happy Birds børnespillet fra Ravensburger, har virkelig overrasket os positivt. De mange forskellige farver spillet byder på - er en rigtig god måde for os som forældre - at gøre snakken og læringen om farver, til en naturlig del af spillet.

Vi har været meget begejstret for, at Happy Birds børnespillet kan findes frem til et hurtigt spil. Det er ikke et spil der kræver den store forberedelse eller klargøring, hvilket er ekstremt positivt - når man som en travl børnefamilie - vil tage sig ét spil eller to inden aftensmaden.

Happy Birds børnespillet træner både Mateos koncentration og hånd-øje koordination, når han skal sætte de forskellige fjer på sin fugl. Mateo bliver også udfordret når vi skal tælle fjer (point) til sidst i spillet - og når snakken falder på alle de farver - som spillet forkæler os med.

- Camilla Jakobsen

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilRavensburger

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen