Gourmetkøkken fra Little Tikes anmeldelse
Produktet er desværre udgået af Legebyen's sortiment.
Vi har dog mange andre spændende varer på Legebyen.dk!

Alder: Anbefales fra 3 år | Materiale: Plast | Mærke: Little Tikes | Antal: 1 stk á 18 dele.

"Gourmetkøkkenet er oplagt til rolleleg sammen med forældrene, eller sammen med andre børn. Der er rigeligt med plads i køkkenet, der byder på fleres forskellige “stationer” - og derfor kan der sagtens være 2-3 børn omkring køkkenet. Gourmetkøkkenet fra Little Tikes, har alt det (efter vores mening) et legekøkken skal byde på. De forskellige funktioner som legekøkkenet byder på, og den realistiske opbygning af hele legekøkkenet - sidder lige i øjet. Vi har nydt godt af de mange realistiske køkkenredskaber (i børnestørrelse) - og de forskellige madvarer - som alt sammen er med til at gøre legen med Gourmetkøkkenet fra Little Tikes super underholdende..."

En anmeldelse af Gourmetkøkken fra Little Tikes

Vores søn, Mateo, på 3 år, har altid været rigtig glad for mad. I de sidste par uger er Mateo begyndt at interesse sig meget for madlavning i køkkenet. Det har resulteret i at han er blevet inviteret med i madlavningen - og at han efterhånden er en rigtig god hjælper når pizza dejen skal rulles ud - og de hjemmelavede boller skal pensles.

Mateo har på det seneste leget, at han laver en masse forskellig mad til os. Mateo går simpelthen over til køkkenskabet, og finder en tallerken frem. Herefter bliver vi spurgt om hvad vi kunne tænke os, og så går madlavningen ellers i gang - med gryder og pander - og mors dyre porcelæn.

Vi har derfor ledt med lys og lygte, efter det helt rigtig legekøkken til Mateo. Vi vil som forældre rigtig gerne omfavne hans lyst og interesse for madlavning, selvfølgelig - i børnehøjde. De ønsker vi havde til Mateos nye legekøkken var, at alle funktionerne fra et rigtigt køkken var integreret i legekøkkenet. Det ville være et ekstra plus hvis der hørte
redskaber og madvarer med til legekøkkenet, og så skulle kvaliteten (selvfølgelig) være rigtig god.

Efter lang tids søgen efter det helt rigtige legekøkken, faldt vi over Gourmetkøkkenet fra Little Tikes. Legekøkkenet opfyldte vores “kriterier”, og vi var meget positive over alle funktionerne som Gourmetkøkkenet fra Little Tikes bød på.

Det praktiske om Gourmetkøkken fra Little Tikes

Gourmetkøkkenet fra Little Tikes er anbefalet fra + 3 år, og er produceret i plast. Hele køkkenet måler: 104 centimeter i højden, 28 centimeter i bredden (på det bredeste sted), og 100 centimeter i længden.

Der medfølger flere forskellige redskaber og mad til det store køkken, så hele oplevelsen bliver så realistisk som overhovedet muligt for barnet.

Til køkkenet medfølger følgende redskaber og mad:

● en pande
● en gryde
● et salt og peber sæt
● en kop
● et sæt bestik, bestående af: en kniv, en gaffel og en ske
● et skærebræt
● en telefon
● en tallerken
● en burger (to boller og en bøf)
● en appelsin, et æble og en majskolbe
● en køkkenkniv

Der medfølger altså lidt af hvert til det store køkken, og udstyr til køkkenet kunne vi hurtigt konstatere at der var nok af - dejligt!

Legekøkkenet indeholder alt hvad man har brug for, af forskellige hårde hvidevarer.

De forskellige hårde hvidevarer som Gourmetkøkkenet byder på:

● et køleskab
● en ovn
● en mikrobølgeovn
● en vask med vandhane
● et kogeblus (med lyd)

Herudover indeholder køkkenet:

● to skabe
● en tallerkenrække
● to hylder
● en telefonholder
● en plads til at spise maden
● en plads til at forberede maden
● en plads til at tilberede maden

Gourmetkøkkenet fra Little Tikes bliver leveret i en stor kasse, som indeholder de forskellige dele til samlingen af køkkenet. De forskellige redskaber og maden til køkkenet er pakket i to poser, og klistermærker til køkkenet følger også med.

* Der medfølger et kogeblus som kræver 2xAA-batterier. Kogeblusset har to forskellige lyde, en boblende lyd (koge) og en knitrende lyd (stege) *

Sådan er samlingen af Gourmetkøkken fra Little Tikes

Til at starte med valgte vi at pakke alle de forskellige dele til legekøkkenet ud, så vi kunne danne os et overblik. Vi havde forventet flere dele der skulle samles, og vi blev derfor hurtigt positiv stemte, overfor samlingen af legekøkkenet, vi nu skulle i gang med.

Der medfølger skruer til samlingen af legekøkkenet, og af værktøj skal man bruge en boremaskine og en hammer. Vi valgte at samle Gourmetkøkkenet imens Mateo slappede af til en god film på sofaen. Mateo sendte dog lange blikke hele vejen op til os, i den anden ende af stuen - og kunne ikke koncentrere sig om sin film længere.

Vi elsker at samle ting sammen med Mateo, men når der indgår skruer og værktøj i samlingen af legetøj - gør vi det uden for hans rækkevidde. Det tog omkring 15 minutter at samle legekøkkenet fra at alle delene lå på gulvet, til vi stod med det færdige resultat. Det skal dog siges at der også følger en masse flotte klistermærker, der skal klistres på
legekøkkenet. Klistermærkerne er blandt andet med til at markere ovn, mikrobølgeovn og køkkenets generelle udseende. Det tog os omkring 5 minutter at klistre de to ark med klistermærker på legekøkkenet, og så var Mateo ellers klar til at udforske hans nye Gourmetkøkken fra Little Tikes.

Den medfølgende samlevejledning til Gourmetkøkkenet, er letforståelig og nøje forklaret. Det tog os sammenlagt 20 minutter at samle hele legekøkkenet, og det bliver derfor ikke en helaftensforestilling hvor man har lyst til at opgive hele “projekt legekøkken”.

Vores oplevelse med Gourmetkøkken fra Little Tikes

Mateo havde kigget med, imens vi samlede hans nye legekøkken. Vi kunne mærke på ham han var meget spændt, og han glædede sig utroligt meget til at udforske det store og farverige legekøkken.

Mateo stod nu foran sit samlede legekøkken, og udbrød et “wow”. Vi havde valgt at placere de forskellige køkkenredskaber og madvarer, forskellige steder rundt omkring i legekøkkenet. Mateo startede med at åbne lågerne til skabene, og begyndte herefter at sætte tallerken, bestik og koppen derind.

I køleskabet placerede Mateo de fleste madvarer, og salt og peber sættet kom op og stå på hylden over kogepladen. Da alle tingene var rokeret rundt, og sat de “rigtige” steder, var legen klar til at begynde. Det var virkelig sjovt at se, hvordan Mateo lynhurtigt tog kontrol over hans legekøkken.

Den medfølgende telefon der hører med til legekøkkenet, er en super sjov ide. Det betyder at vi som forældre kan “ringe” og bestille mad - som er en helt perfekt øvelse i udviklingen af Mateos sprog. Far var hurtig til at ringe til Mateos telefon, og begyndte sin bestilling. Far var sulten og skulle have en stor burger, et glas juice, en majskolbe, og et æble til dessert.

Mateo tog imod ordren, og fortalte at den var klar om 5 minutter. Prisen på hele herligheden var… 4 kroner! (Vi må have fået en rigtig god familierabat, og vi klager bestemt ikke!)

Mateo gik i gang med at kokkerere, og havde gang i både gryder og pander. Køleskabet blev åbnet, og madvarerne fundet frem. Mateo var virkelig struktureret og inden længe var maden klar til at blive serveret. Far betalte 4 kroner, og nød sit store måltid. Mateo var stolt, og inden længde ringede hans telefon igen, og en ny ordrer tikkede ind.

I vores leg med legekøkkenet, begyndte vi hurtigt at snakke om; de forskellige hård hvidevarer, køkkenredskaberne og om madlavning generelt. Mateo havde en masse spørgsmål, og vi som forældre havde lige så mange svar. Mateo har lært en masse nye ord i legen med legekøkkenet, som for eksempel: palette, majskolbe, mikrobølgeovn, skærebræt
og salt og peber. Gourmetkøkkenet er fantastisk underholdning, og samtidig meget lærerigt.

Vi har virkelig nydt at se Mateo forberede maden, og derefter begyndt at tilberede den. Det store kogeblus med lyd, kan både koge og stege madvarer. Den store knap til ovnen kan drejes, og udløser en klikkende lyd. De forskellige låger giver også lyd fra sig når de både åbner og lukkes. Alle de forskellige lyde - i og omkring legekøkkenet - gør hele oplevelsen i legen med legekøkkenet, så realistisk som overhovedet muligt.

Gourmetkøkkenet fra Little Tikes er perfekt til rolleleg

Gourmetkøkkenet er oplagt til rolleleg sammen med forældrene, eller sammen med andre børn. Der er rigeligt med plads i køkkenet, der byder på fleres forskellige “stationer” - og derfor kan der sagtens være 2-3 børn omkring køkkenet.

Gourmetkøkkenet kan bruges til at lege kokke, eller efterligne mor og far i køkkenet når de står og laver aftensmad. Gourmetkøkkenet kan også bruges i legen når børnene åbner deres første restaurant - eller når snakken om mad, ingen ende vil tage.

Den medfølgende service (tallerken, bestik, og kop) der kommer med legekøkkenet, er også en god måde for barnet at lære og dække bord på. De medfølgende madvarer kan både bages i ovnen, koges i gryden, steges på panden, laves i mikrobølgeovnen eller tages direkte fra køleskabet. Der er en masse muligheder for brugen af de forskellige madvarer, og når børnene i fællesskab skal kokkerere, kan legen kun blive endnu sjovere.

Gourmetkøkkenet har budt på en masse spændende samtaler herhjemme, omkring hvad de forskellige køkkenredskaber hedder - og hvad man bruger dem til. Vi har blandt andet lært at paletten er perfekt til at vende bøffen på panden, og at skeen er god til at dreje rundt med, når vi laver en god sovs til bøffen.

Vores vurdering af Gourmetkøkken fra Little Tikes

Mateo har været meget glad for sit Gourmetkøkken fra Little Tikes. Gourmetkøkkenet har budt på et væld af muligheder, for hvad Mateo, har kunne kokkererer og glæde os med. Mateos koncentration er stor i legen med hans legekøkken, og smilet på hans læber - når han serverer sin lækre mad for os - går lige i hjertet.

Kvaliteten på hele legekøkkenet er virkelig høj. Mateo leger med Gourmetkøkkenet fra Little Tikes flere gange dagligt, og legekøkkenet har endnu ingen form for slitage. De mange låger der kan åbnes og lukkes, har vi ikke oplevet udfordringer med - og klistermærkerne bliver siddende hvor vi har sat dem på. Alle disse faktorer er for os tydelige kvalitetstegn, og noget vi værdsætter højt.

Gourmetkøkkenet fra Little Tikes, har alt det (efter vores mening) et legekøkken skal byde på. De forskellige funktioner som legekøkkenet byder på, og den realistiske opbygning af hele legekøkkenet - sidder lige i øjet. Vi har nydt godt af de mange realistiske køkkenredskaber (i børnestørrelse) - og de forskellige madvarer - som alt sammen er med til
at gøre legen med Gourmetkøkkenet fra Little Tikes super underholdende.

- Camilla Jakobsen

Læs også anmeldelsen af selvudtjekningsanlæg fra Little Tikes

Læs også anmeldelsen af Det Grønne Picnicbord fra Little Tikes

Læs også anmeldelsen af Little Tikes Fun Zone Battle vandbord

 

 

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjLittle tikes

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen