Gonge Mini Top Nordic anmeldelse

Alder: Anbefales fra 0 - 4 år | Materiale: Fremstillet i kraftig HDPE plast | Størrelse: Ø:68 cm / dybde: 26,5 cm | Vægt: 1,6 kg | Farve: Mat Grøn / Nordiske trend farver

"Ved at lade flere børn dele den grønne Mini Top, så vil børnene også udvikle deres sociale kompetencer, empati og de vil lære at de skal skiftes til at prøve. Det er tre gode egenskaber, som de vil få glæde af igennem hele deres liv. Efter at have set, hvor stor glæde Villads har af den, så kan jeg ikke andet end at give den de største anbefalinger med på vejen..."

En anmeldelse af Gonge Nordic Mini-Top

Så er den her endelig. Nyheden fra Gonge.

Den fantastiske Mini Top er nu kommet i en virkelig flot nordisk udgave.

Gonge, som er producenten bag den nye Mini Top, er et dansk firma som har produceret fantastisk og motorisk udviklende legetøj, i høj kvalitet siden år 1966.

Hos firmaet Gonge, tror de på at alle børn er unikke og fortjener individuel opmærksomhed, for at kunne lære og udvikle sig mest muligt, imens de leger.

Netop derfor er Gonges fantastiske produkter designet til at udfordre børns fysiske grænser, udvikle børns kognitive færdigheder og til at opfordre barnet til social interaktion med andre børn, via kreativ og lærende leg, samt masser af bevægelse.

Test af den grønne Mini-Top

Vi har været så heldige, at få lov til at teste den flotte grønne Mini Top, som er en perfekt lille tumletop eller snurretop til de mindste børn.

Min yngste søn, Villads på 1 år har virkelig nydt at undersøge Mini toppen, han elsker fart og vilde lege, det kan ikke blive vildt nok.

Da vi modtog snurretoppen, kom den forståeligt nok i en rimelig stor papkasse. Lige som med alt andet legetøj, så startede jeg med at rengøre den med en fugtig klud, inden jeg lagde den grå pude i.

Puden medfølger desværre ikke, men den kan tilkøbes og passer perfekt ned i snurretoppen, så det lille barn ligger behageligt.

Puden har varenummer. 62098 - Klik her!

Puden er dejlig blød og fremstillet i bomuld, med anti-skrid knopper på bagsiden, så den ligger helt fast i toppen, når de mindste bliver vippet og drejet.

Puden kan håndvaskes ved 30 grader.

Jeg lod Villads undersøge Mini toppen selv, helt stille og roligt. Jeg ville ikke bare løfte ham op i den.

Han startede med at skubbe til den, så den trillede og efter få minutter kravlede Villads selv ind i den. Jeg drejede stille og roligt med toppen, så han kunne se og mærke, at det ikke var farligt.

Han blev lidt utryg i starten, men på trods af det så ville han ikke op af den. Efter kort tid var Villads helt tryg ved Mini toppen og han begyndte selv at prøve, at få den til at vippe frem og tilbage.

Villads er helt vild med den nye Mini Top og stod det til ham, så legede vi ikke med andet end den. Han nyder at ligge på puden nede i toppen og griner højlydt når jeg drejer ham rundt.

Den er et kæmpe hit og uden tvivl Villads’ favorit legetøj til dags dato.

Vigtig for den motoriske udvikling

Det er altid dejligt at høre hans glade latter og hvin, når vi leger og det at jeg ved at Mini toppen er fantastisk for Villads’ udvikling, er bare et ekstra plus.

Det at vi leger med den sjove Mini Top er med til at stimulere Villads’ vestibulærsans, som er virkelig vigtig for den fremtidige motoriske udvikling.

Udover at styrke vestibulærsansen, så vil Mini toppen bl.a. også styrke og stimulere grovmotorikken, kropsbevidstheden, men balancen er hel sikkert den sans der vil blive styrket allermest i denne leg.

Vi har flere forskellige produkter fra Gonge og de bliver brugt rigtig meget, både indenfor og ude i haven. Gonges motoriske produkter, er derfor ikke helt fremmede for os.

Lige netop derfor taler jeg også af erfaring når jeg siger, at deres produkter er helt fantastiske og virkelig lever op til forventningerne.

Kvaliteten og holdbarheden på deres mange produkter er imponerende god og jeg har aldrig kunne sige en eneste negativ ting, om nogle af deres produkter. Den nordiske Mini Top er ikke en undtagelse. Den er i en flot sart grøn farve og den kan uden problemer anvendes både indenfor og ude i det fri.

Da den er produceret i plast, så er den virkelig robust og slidstærk. Bliver den beskidt er rengøringen også hurtigt overstået, blot en fugtig klud og så kan legen fortsætte.

Hvem kan lege med Mini toppen?

Mini toppen henvender sig til de mindste børn, fra 0-4 år.

Diameter: 68 cm

Højde: 26,5 cm

Er man ikke bare sød??? Klik på billedet for at se nærmere på produktet!

Rundt i kanten er der buer, som gør at de små fingre ikke kommer i klemme og for at der kan komme luft ind under Mini toppen, hvis man bruger den som et skildpaddeskjold.

Du læste rigtigt, jeg skrev skildpaddeskjold. Små børn elsker at lege gemmeleg og titte bøh lege og med den grønne Mini Top er der også mulighed for det.

Hvis man vender den grønne Mini Top med bunden i vejret, så ligner den et skildpaddeskjold og vupti, så kan jeres lille guldklump gemme sig inde i skjoldet, i en hyggelig lille hule.

De mindste børn kan selvfølgelig ikke få Mini toppen til at snurre selv, de har brug for hjælp fra forældre eller pædagoger, men de vil stadig nyde at ligge dejligt nede i toppen, imens den vippes og drejes stille og roligt.

De lidt større børn

De lidt større børn, fra omkring toårsalderen, vil begynde at kunne få toppen til at vippe og snurre uden hjælp. De ville hurtigt få en fornemmelse af tyngdekraften og finde ud af, at de ved hjælp af kroppens bevægelser kan få Mini toppen til at bevæge sig frem og tilbage.

Kan også bruges af de lidt ældre børn - Dog max brugervægt på 50 kg.

Selvom målgruppen er 0-4 år, så betyder det ikke at bare fordi man er 5 år, så må man ikke prøve. Selvfølgelig må man det. Den nordiske udgave af Mini toppen fra Gonge har en max brugervægt på 50 kg, så det gør at de børn der ellers er på grænsen til at være for store, stadig må være en del af legen.

Vores vurdering af Mini-toppen fra Gonge

Mini toppen fra Gonge, vil også være god til de mindste børn med særlige behov. Særlige behov er mange ting, men det kan bl.a. være motoriske udfordringer.

Som mor til to, hvor af min store teenage-søn har særlige behov, så ved jeg at man som forældre vil gøre alt i verden for at støtte, guide og hjælpe sine børn i en god og positiv udvikling. Ved at inddrage Mini toppen i den motoriske træning, vil det lille barn kunne opleve en ny og spændende måde at udvikle sig på.

Den flotte og sjove nordiske mini snurretop, vil være et kæmpe hit i alle vuggestuer og dagplejere, det er jeg ikke et sekund i tvivl om.

Ved at lade flere børn dele den grønne Mini Top, så vil børnene også udvikle deres sociale kompetencer, empati og de vil lære at de skal skiftes til at prøve. Det er tre gode egenskaber, som de vil få glæde af igennem hele deres liv. Efter at have set, hvor stor glæde Villads har af den, så kan jeg ikke andet end at give den de største anbefalinger med på vejen.

- Carina Lund

Læs også anmeldelsen af Gonge's Nordic River Stones

Læs også anmeldelsen af Gonges Balancebuer

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjGongeNordic

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen