Gonge Floden Landskab anmeldelse

Alder: Anbefales fra 2 år | Materiale: Kunststof og Gummi | Max. belastning 100 kg | Antal: 1 sæt med 25 elementer | Mærke: Gonge | Model: River Landscape

"Timerne fløj afsted og det eneste vi hørte, var latter og gode historier. De var helt opslugt af at lege, selv da der begyndte at regne ville de ikke med ind. De ville bare have regntøj på og ud og lege videre. Jeg kan derfor med sikkerhed sige, at dette sæt er virkelig populært og det er bestemt ikke noget, som børnene hurtigt bliver trætte af, tværtimod så bliver det svært at få børnene til at løsrive sig fra legen..."

En anmeldelse af Floden Landskabet fra Gonge.

Med det store floden landskab, er det nu muligt at bygge et flot, stort og motorisk udviklende landskab, som børnene uden tvivl vil elske.

Dette megasæt indeholder ikke mindre end 25 elementer, som uden problemer kan kombineres på alle tænkelige måder.

Det store flodensæt består af:

Floden brikker. (3 x 7 elementer) De består af 6 forskellige farver, rød, gul, orange, lilla, blå og grøn.

Øen brikker. (2 elementer) En rød og en grøn.

Broen brikker. (2 elementer) En gul og en blå.

Sættet henvender sig til børn fra ca. 2 år og opefter. Max belastningen er 100 kg. det er derfor også muligt for voksne at være en del af legen.

Det store flodsæt, er lavet af det danske firma Gonge, som gennem de sidste 40 år har produceret kreativt og virkelig holdbart legetøj.

Da vi modtog papkassen med det store sæt, så det ikke ud af ret meget. Kassen var ikke ret stor, så jeg troede der manglede nogle elementer. Men alle delene var i kassen. Alle flodbrikkerne kan stables, så de ikke fylder ret meget, og derfor så det ikke ud af ret meget, før vi vendte bunden i vejret på kassen.

Det er en kæmpe fordel, at sættet ikke fylder ret meget når det er ryddet op og at det er let at stable sættet, også for de mindre børn.

Sættet har vundet en "Spiel Gut" -pris i Tyskland. Hvilket også viser, at det er et rigtig godt og kreativt sæt.

Ubegrænsede muligheder

De mange dele giver ubegrænset muligheder for at lave en stor balancebane eller jorden-er-giftig-bane eller måske noget helt tredje?

Delene vejer ikke ret meget, børnene kan af den grund nemt og ubesværet løfte delene og sætte dem sammen og skille dem ad igen, når banen skal bygges om.

Det store farverige sæt kan bruges både indenfor og udenfor, kvaliteten er helt i top og man behøver derfor hverken bekymre sig om skader fra sollys eller regn og sne.

Delene i sættet er lavet af slidstærk plast med skridsikre gummikanter. Gummikanterne er for at beskytte imod skader på gulvet og for at sikre at sættet ikke glider, når børnene løber og hopper hen over det. Så lad endelig barnet bruge sin fantasi, når han/hun laver en balancebane.

Leg og læring

I kan snakke om banen og legen, og på den måde udvikle barnets ordforråd. I kan selvfølgelig også snakke om farverne, for at lære jeres lille barn at udtale og kende forskel på farverne.

Da sættet har 25 dele, så vil det også være oplagt at træne talrækken. Det kan gøres på mange måder, bl.a. kan man dele sættet op i farver og tælle hvor mange der er af hver farve, eller man kan tælle hele sættet.

Man kan gøre det lige præcist som man har lyst til, så længe det er sjovt og at det motiverer barnet til at lege og lære.

Holdbar kvalitet

Holdbarheden og kvaliteten på Floden Landskab fra Gonge gør, at det er velegnet til brug i vuggestuer, børnehaver, legeland, færger, indkøbscentre osv osv. Det er nemlig mere eller mindre umuligt at ødelægge disse sjove og farverige elementer.

Dette fantastiske sæt vil selvfølgelig også skabe utrolig meget glæde hjemme i privaten, om det så er indenfor eller udenfor, så skal det nok blive brugt flittigt af børnene.

En idé til en leg kan måske være, hvis I leger at I er på en overlevelses rejse langt inde i junglen. I er blevet væk fra jeres guide og skal klare jer på egen hånd og selv finde vej ud af junglen.

Guiden har i begyndelsen af turen fortalt, at hvis man bliver væk fra ham, så skal gruppen blive sammen uden at dele sig op. Derudover skal de passe på de mange dyr og strømmen i floden.

Her gælder det derfor om at holde sig på flodstien, for ikke at komme for tæt på nogle af de farlige dyr i junglen og for at undgå at falde i floden og blive taget af strømmen.

Der lever rigtig mange forskellige dyr i junglen bl.a. anakondaer, som er verdens stærkeste og tungeste slange. Den kan blive op til 9 meter lang og veje helt op til 100 kg.

Hjælp hinanden og vent på hinanden, når I går hen over balancebanen og hold øje med farlige slanger.

Vores leg med og vurdering af Floden Landskabet

Vi har haft utrolig meget sjov og glæde ud af, at undersøge og teste dette store sæt.

Min kusines to børn på 4 og 7 år har været på weekendbesøg og de gik straks igang med at pakke de mange dele ud.

De var meget optaget af at samle alle delene og af at prøve og lave forskellige balancebaner. De lavede bl.a. en lang sti der slangede sig, en halvcirkel og de prøvede selvfølgelig også at lave den bane der ses på tegningen i den lille folder, som fulgte med i kassen.

Man kan samle sættet som man har fantasi til, de to øer og broerne åbner nye muligheder for større og sjovere balancebaner.

Man kan lave en stor bane eller to mindre baner, man kan også vælge, at der skal være mellemrum imellem nogle af brikkerne, for at gøre banen endnu svære. Man kan gøre lige hvad man vil, ingenting er forkert.

Når barnet leger på den store balancebane, vil det styrke sin balance og grovmotorik. Ikke nok med det, så vil koncentrationen og afstandsbedømmelsen også blive styrket i en leg på en balancebane eller ved at lege jorden-er-giftig.

Hvis flere børn leger sammen på balancebanen, så styrkes bl.a. de sociale kompetencer, empati, turtagning og rollelege. Børnene kan skiftes til at bestemme, om de skal gå forlæns eller baglæns på flodstien, eller om de måske kun må træde på hver anden brik.

Min kusines to børn hyggede sig rigtig meget og de blev positivt overrasket, da de fandt ud af, at vi voksne også gerne må prøve balancebanen, uden den går i stykker. Det blev derfor hurtigt en leg, som vi alle kunne være en del af.

Brikkerne har en rigtig fin størrelse, lige meget om man er barn eller voksen, så kan man sagtens have sine fødder derpå. Vi havde lavet banen udenfor i haven og børnene elskede det.

Timerne fløj afsted og det eneste vi hørte, var latter og gode historier. De var helt opslugt af at lege, selv da der begyndte at regne ville de ikke med ind. De ville bare have regntøj på og ud og lege videre.

Jeg kan derfor med sikkerhed sige, at dette sæt er virkelig populært og det er bestemt ikke noget, som børnene hurtigt bliver trætte af, tværtimod så bliver det svært at få børnene til at løsrive sig fra legen.

Det er heldigt at sættet er i så god og holdbar kvalitet, at det ikke kan slides op, for det er et kæmpe hit. Jeg vil derfor hel sikkert anbefale andre at købe sådan et sæt, det vil jeres barn/børn bliver virkelig glade for og det vil hel sikkert blive brugt rigtig meget.

- Carina Lund

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjGonge

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen