Gold Armada spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 7 år | Spilletid: Ca. 25 - 30 min. | Spillere: For 2 - 5 deltagere | Kategori: Familiespil/Børnespil

"Vi synes virkelig det var et godt spil, som man sagtens kan spille sammen som familie. Spillet var så stor en succes hos min niece, at hun bestemt ikke synes jeg skulle tage det med hjem igen, så hun fik lov at låne det på ubestemt tid :-) Helt klart en af de bedste børnespil / familiespil, som jeg har prøvet..."

En spilanmeldelse af Gold Armada

Vi skulle teste spillet Gold Armada og herhjemme plejer vi voksne at teste spil, men da Gold Armada kan spilles fra 7+ tænkte vi det var oplagt at lade nogle af familiens børn lege med.

Så til testen af dette spil var deltagerne min 7 årige niece, hendes far og undertegnede. Allerede da min niece så æsken, var hun helt betaget og hun var også rigtig dygtig til at hjælpe med at få stillet spillet op og lagt de rigtige mønter på deres pladser.

Niecen min, var tidligt i spillet rigtig begejstret for at skulle være med, da spillets design og udtryk mindede meget om en skattejagt, med en masse guldmønter. Sammen stillede vi spillet op og hun hjalp til med at lægge guldmønterne de rigtige steder, så det gav rig mulighed for at tælle og regne lidt sammen.

Da vi først læste spilanvisningen tænkte vi; "Det kan ikke være rigtigt! Det er alt for enkelt og spillet må da være hurtigt overstået" Sådan var det dog slet ikke. Det var overhovedet ikke så nemt som vi troede. Reglerne står rigtig godt forklaret og er super nemme at forstå! Faktisk så nemme, at man anledes til at tro, at man har forstået det hele forkert.

Sådan spiller man Gold Armada

På den meget flotte spilleplade skal der lægges nogle mønter på. På et billede er det vist hvordan de forskellige mønter skal lægge. De forskellige mønter har forskellige værdier alt efter hvor svær en kombination man slår. En kombination kan f.eks. være tre kanoner, fire kanoner eller to tønder og tre sværd. Så kombinationerne er i flere forskellige sværhedsgrader.

Når spillet er opstillet og klart, skal man bruge de 5 terninger.

På terningerne er der forskellige motiver f.eks. et sværd, en papegøje eller en tønde.

På spilpladen er der så vist hvilke kombinationer man skal slå, for at få lov til at tage en mønt.

I starten af spillet er alle mønter på pladen og det er her det er nemmest.

Ved en af broerne er det f.eks kun tønder man skal slå efter. Den første der slår to tønder må så tage den første mønt, også selv om man slår tre tønder.

Man skal altid tage den mønt der lægger tættest på øens midte. Når så den første mønt er taget, kan man i næste runde prøve at se om man kan slå tre tønder og kan man det, må man således tage mønten med den lidt højere værdi.

På spilpladen er der også seks dødningehoveder, her skal de seks dødningehoveder lægges.

Man skal tage et dødningehoved hvis man på sine tre slag, ikke slår noget der giver en mønt (de forskellige kombinationer står forklaret i reglerne og der er også billeder af dem på spilpladen).

Når alle seks dødningehoveder er opsamlet af deltagerne, så slutter spillet. Ellers spiller man til der ikke er flere mønter.

Min vurdering af Gold Armada

Jeg ved ikke om vi var dårlige til at slå terninger eller om det bare var sværere end vi troede, men vores spil sluttede ofte lidt tidligt, fordi vi havde svært ved at ramme en kombination og i stedet endte med at få et dødningehoved.

Vi besluttede derfor, at prøve a spille spillet til ende, også selvom der ikke var flere dødningehoveder. Her gjorde vi så bare det, at vi trak en mønt fra, så det gav samme resultat i sidste ende.

Vi prøvede også en runde hvor, at man ikke skulle tage den mønt der lå tættest på øen, men hvor man godt kunne slå fire tønder i den første runde og godt måtte tage mønten med en højere værdi.

Det fungerede godt på den måde, at spillet blev mere spændende fra start, til gengæld gjorde det, det noget nemmere at ramme en kombination og ofte havde vi så de "lette kombinationer" tilbage. På den måde startede det hele rigtig spændende, men blev så nemmere og nemmere efterhånden. Det vil jeg IKKE anbefale jer at gøre.

Spillet fungerer bedst på den måde, som står beskrevet i reglerne. Vores familie synes dog altid det er rart med et spil, hvor der er mulighed for at tilpasse reglerne lidt, så det forbliver sjovt for alle og det må vi sige man kan med Gold Armada,

Spillets design er rigtig flot og min syv årige niece, var meget betaget af selve spillepladen og hele opbygningen omkring spillet. Det var også oplagt, at når der skulle tælles point/mønter sammen, at vi gjorde det sammen og hjalp hende med at regne hendes point sammen.

Derudover var det en stor succes, at det var billedemotiver på terninger i stedet for en almindelig terning med prikker eller tal.

Det gjorde det langt mere overskueligt for hende at se hvor mange ens hun havde og hvilke kombinationer hun skulle bruge for at få mønterne.

Spillet har også en flot lille detalje med låget, som kan inddeles til fire kasser, så man kan inddele sine mønter. På den måde blev det rigtig synligt, hvor mange mønter/point vi hver især havde, så man kunne bedre se om man var nød til at satse på at slå en sværere kombination, for at få en højere mønt.

Hele spillet er rigtig gennemtænkt med et rigtig godt tema, som man sagtens ville kunne bygge en spændende historie op omkring, som f.eks. at man skal hjælpe øens beboer med at undslippe piraterne, ved at fjerne tingene fra broen. Det fandt min niece meget underholdende, så var der også et formål med spillet, hvis man er lidt mere ligeglad med at vinde eller få mange point.

Vi synes virkelig det var et godt spil, som man sagtens kan spille sammen som familie.

Det var sjovt for både voksne og børn, uden at det blev kedeligt for de voksne.

Vi hyggede os rigtig meget med spillet og det var langt mere udfordrende end vi først havde regnet med, da de kombinationer var noget sværere at slå, end det så ud til.

Spillet var så stor en succes hos min niece, at hun bestemt ikke synes jeg skulle tage det med hjem igen, så hun fik lov at låne det på ubestemt tid :-) Helt klart en af de bedste "børne" spil som jeg har prøvet...

- Maria Lauritsen

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilTactic

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen