Geomag - Magicube Matematiksæt anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Materiale: Magneter / 100% Genbrugt ABS-plast | Tema: Matematik | Mærke: Geomag | Serie: Magicube | Antal: 1 æske med 55 dele

"Vi herhjemme og specielt Carl kan virkelig anbefale Magicube til både hjemmet, men bestemt også til institutioner og skoler. Carl og hans venner har ofte haft Magicube sættet fremme og lege med. Kvalitet og det, at magneten i klodserne og i pladerne bare holder gang på gang. Vi kan ikke se slitage og efter, at tårne af klodserne både er væltet og faldet ned på gulvet, ser det ud som nyt. Så det er i hvert fald ikke det sidste vi skal have fra deres kategori med Magicube..."

En anmeldelse af Geomag - Magicube matematiksæt

Carl går i 0. klasse og er vild med, at gå i skole. Dog synes han ofte, at det er svært, at gennemskue matematik, da det ofte foregår i en bog med en masse tal. Så vi undersøgte hvilke muligheder vi havde for, at kigge nærmere og gøre Carl mere tryg i matematik. Vi fandt frem til Geomags fantastiske matematik sæt Magicube og der var ingen tvivl om, at vi var nødt til, at få fingrene i sættet.

Carl er generelt kæmpe fan af Geomag og derfor var han super spændt på, at komme i gang med Magicube og så helt uden viden om bagtanken på mere matematik træning. Geomag er et mærke, som gennem tiden har vundet mange af ”Forældrenes valgpris” og derudover har de vundet adskillige andre priser, for deres innovative tanker bag alle deres produkter.

Praktisk

Geomags matematik sæt Magicube er et sæt bestående af 10 firkantet klodser, som måler 4x4 cm. Klodserne er med farverne gul, orange, blå, grøn, rød, lilla og er magnetiske.

Til klodserne er der 45 plader, som med magnatisme kan sættes på klodserne. Pladerne er med tryk på, bestående af tal og tegn. Tallene består fra tal fra 1-20 og af tegn er der plus og minus, gange og dividere, større og mindre end samt lig med.

Sættet Magicube anbefales fra 3 år og er smart fordi det kan bruges op til en høj alder. Det handler om, at være kreativ og tilpasse f.eks. matematikken efter alder og niveau. Derudover er klodserne er fremstillet af magneter der er indkapslet i ABS-plast. Miljøvenligt er alle enkelte dele skabt af 100% genbrugsplastik.

Vores udgangspunkt for, at få Magicube hjem var, at Carl kunne blive mere tryg og sikker i sit skolearbejde med matematik og samtidig, at lære og gennemskue teknikken bag, at kunne regne sig frem til et facit. For Carl giver det utrolig god mening, at træne og arbejde med sine faglige færdigheder ved både, at kunne se og røre ved det han arbejder med.

Klodserne fra Magicube giver ham mulighed for, at stable, lave figurer og så samtidig lege matematikken ind.

Afstressende legetøj

Grundlæggende for alle børn, når de skal lære noget nyt er, at de er i balance. Et barn med uro i kroppen eller følelsesmæssig ubalance har ofte svært ved, at koncentrere sig i f.eks. tavle undervisning. Der er Magicube et kanon godt sæt, som kan skabe en interesse og give kroppen mulighed for, at fordybe sig ved, at røre og selv sammensætte opgaver, samtidig med barnet kan lære nyt.

Derudover kan Magicube være et redskab, hvor barnet kan fordybe sig og dermed bruges som et afstressende afbræk efter skoletid eller efter en dag i institution, hvor stressniveauet generelt ligger højt. Det, at lege med Magicube, kan give barnet super god mulighed for, at stresse af. Bare det, at sidde eller ligge og samle eller bygge med klodserne uden, at sætte magnetpladerne på, giver rolige hænder og derved få ro på kroppen

Endnu en smart idé med Magicube er, at hvis barnet har stor modstand på matematiktræning, så kan magnetpladerne med tal tages af og dermed er der farver på klodserne i stedet for, så har barnet mulighed for, at lege og bruge klodserne til, at skabe kreative figurer mm. og når barnet føler sig klar, kan man sætte magnetpladerne med tal på igen.

Matematikopgaver

Carl har arbejdet med mange forskellige øvelser, som vi har sat op herhjemme og man kan helt selv udvikle træningen efter hvilket niveau det enkelte barn er på.

Vi har trænet med spejlvendte figurer, trænet farver, vi har arbejdet med tallene på den måde, at vi på 3 papir havde skrevet tallene 10 - 12 - 8

Og så var det Carls opgave, at finde klodser med tal der tilsammen gav det tal der stod på hvert papir. Han havde ved papiret med tallet 12 fundet 4,4,2,2 og tilsammen giver det 12.

Vi har også skrevet opgaver, som 2+3+5=, hvor vi startede med, at skrive det på papir og så skulle Carl sætte klodserne op på rækken og derved kopiere over til klodserne fra papiret og derefter regne stykket ud og til sidst skulle han så finde det antal klodser resultatet gav og stable ovenpå hinanden. Derudover har vi brugt en del tid på, at træne tallene fra 1-20, hvor vi først satte klodserne op foran ham fra 1-10 og derefter vende de sammensatte klodser rundt, så tallene fra 11-20 stod der.

Vi delte det op, for det ikke skulle blive uoverskueligt med for mange tal samlet på en gang. Efter Carl havde fået styr på tallene, så var opgaven for ham, at træne sin håndskrift kombineret med, at han fik øvet, at skrive tallene ned på papir og blive opmærksom på hvilken vej tallene vender.

Det er en smart træning, når Carl kigger på klodserne samtidig med, at han skal regne og skrive ned, da synet hjælper hjernen med, at huske hvordan f.eks. tallene skal vende. Det er dog helt normalt, at små børn skriver både bogstaver og tal spejlvendt i starten.

En anden ting vi har trænet er farverne, som Carl har godt styr på, men for, at udvikle og træne bogstavelyde, var opgaven, at Carl skulle lytte efter hvilket bogstav hver enkelt farve starter med, for derefter, at skulle skrive det ned på et stykke papir. Derudover lavede vi en opgave, hvor vi tog og skrev hver enkelt farve, som er på klodserne og så var det Carls opgave, at lydstave sig frem til, hvilken farve der skulle ligge på hvilket stykke papir med farven op af selvfølgelig.

Steam

Carl er gennem sine små 6 år, blevet smittet af sin fars begejstring omkring Geomags opbygning. De to elsker, at lege med den mere ”nørdet” del af Magicube, de har haft mange samtaler, som også har vagt interesse for begge storesøstre, da de har kunne snakke om teknikken, naturens kræfter, fysikken og så det, at det er matematisk er jo en stor win-win situation.

Det fede ved Geomag generelt og specielt også deres matematik sæt Magicube er, at det er anderledes og specielt og det er samtidig et virkelig interessant og imponerende STEAM redskab. Stem betyder, at det kan bruges og arbejdes med ud fra flere forskellige discipliner og hvad står STEAM så for?

S.T.E.A.M står for;

  • S står for Science (videnskab).
  • T står for Technology (teknologi).
  • E står for Engineering (konstruktion).
  • A står for Arts (kunst).
  • M står for Math (matematik)

Vores anbefaling

Vi herhjemme og specielt Carl kan virkelig anbefale Magicube til både hjemmet, men bestemt også til institutioner og skoler. Carl og hans venner har ofte haft Magicube sættet fremme og lege med. Kvalitet og det, at magneten i klodserne og i pladerne bare holder gang på gang. Vi kan ikke se slitage og efter, at tårne af klodserne både er væltet og faldet ned på gulvet, ser det ud som nyt. Så det er i hvert fald ikke det sidste vi skal have fra deres kategori med Magicube.

- Mia Steffensen

Læs også anmeldelsen af magnetiske Geomag Panels

Læs også anmeldelsen af Geomag Mechanics – Gravity Jump & Run

Læs også anmeldelsen af Geomag Color 127 dele

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjGeomagMagicube

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen