Vi har dog mange andre spændende varer på Legebyen.dk!
Alder: Anbefales fra 3 år (under opsyn af voksen) | Materiale: Magneter & Plast | Indhold: 127 dele
"Der kan hurtigt gå rigtig lang tid, når man leger med Geomag, fordi man kan blive ved med at bygge forskellige ting eller bygge videre på sin konstruktion. Med vores oplevelser med Geomag, så er det bestemt noget legetøj, som vi kan anbefale til andre..."
Fremstilles i Schweiz
Der findes et hav af forskellige typer af magnetlegetøj til børn, og det kan måske være svært at se hvad den helt store forskel er på nogle af typerne.
Der hvor jeg synes Geomag differentierer sig fra andet legetøj, som vi har prøvet er, at man både har magnet kugler og magnet ”stænger”.
Firmaet bag Geomag stammer fra Schweiz og har foruden Geomag Color (som er en del af deres Geomag Classic) fire øvrige typer af magnetisk legetøj.
Geomag Color kassens indhold
Geomag Color kassen som vi har prøvet, indeholdte i alt 127 emner, som bestod af kugler, stænger og nogle plastik holdere, der kan benyttes til at lave forskellige konstruktioner.
Stængerne er i forskellige farver og der er omkring 10 stk. af hver farve. Én af de positive ting ved Geomag er, at magnetdelene er ekstrem stærke, så får man bygget sig et solidt fundament, så kan man virkelig bygge noget der holder.
Geomag Color henvender sig til børn fra 3 år og opefter, og jeg vil sige at det rammer nok målgruppen meget fint. Da vi prøvede Geomag var Inger omkring 2,5 år gammel, og det tog hende lige et par forsøg inden hun forstod hvordan Geomag fungerede.
Som en lille servicemeddelelse, så vil jeg lige nævne, at man som forældre bør være en del af legen (i hvert fald så længe barnet er under tre år), da Geomag delene er ret små og dermed godt kunne virke spændende at putte i munden eller lignende.
Vi havde dog ikke problemer med den udfordring ?
Vores oplevelse med Geomag
Som beskrevet, så skulle vi lige sammen prøve at lave de første simple konstruktioner, inden Inger fangede fidusen med at man skal sætte en stang og en kugle sammen for at kunne bygge videre.
Det gav mig dog en fornemmelse af, at hun lærte noget, og når vi efterfølgende har fundet Geomag frem og skulle lege med det, så har hun altid refereret til det, som det med magnetkuglerne – så da hun først fangede hvad de små sølvkugler skulle bruges til, så sad det også fast.
Det skal dog samtidig siges, at det smarte med Geomag er, at man godt kan sætte stængerne sammen, det er bare knap så holdbart ?
Der kan hurtigt gå rigtig lang tid, når man leger med Geomag, fordi man kan blive ved med at bygge forskellige ting eller bygge videre på sin konstruktion.
Sættet fungerer som et rigtig godt begyndersæt, fordi man har forholdsvis mange dele, som man kan bygge med. Derfor kan man også sagtens sidde flere sammen og lege på samme tid, uden at man hurtigt løber tør for dele. Man kan derfor med Geomag både være sikker på, at ens barn får udfordret sin kreativitet og får lov trænet sin finmotorik.
Vi oplevede, at Inger i høj grad syntes det var sjovere at bygge mange mindre konstruktioner, såsom en tredimensionel trekant også ”træne” sig i at bygge dem hurtigere og hurtigere, end det var gå i gang med de helt store konstruktioner.
Men det gode ved Geomags kraftige magneter er dog, at man sagtens kan flytte rundt på de ting man har bygget. Derfor, som man også kan se på et af billederne, så har vi bygget en stor trekant – det var dog ikke sådan tænkte fra arkitektens side (altså Inger ?), men mere hendes far som syntes det var sjovt at vise hende hvad man kunne gøre med alle de trekanter hun havde bygget.
Med vores oplevelser med Geomag, så er det bestemt noget legetøj, som vi kan anbefale til andre. Aldersmæssigt, vil jeg mene, at det passer bedre til lidt større børn, da større konstruktioner kræver, at man har en bedre forståelse af hvordan tyngdekræft osv. hænger sammen – vi har haft lidt frustrationsudbrud over væltede konstruktioner herhjemme i den seneste tid ?
- Anders Østergaard