EGO Billeder spilanmeldelse
Spillet er desværre udgået af Legebyen.dk's sortiment.
Vi har dog flere andre EGO familiespil i shoppen!

Alder: Anbefales fra 15 år | Spilletid: Ca. 30 - 60 min. | Spillere: For 2 - 6 deltagere

"EGO Billeder er et spil, som man skal sidde stille og roligt og fordybe sig med, og tage sig tid til, at tage samtalerne omkring valg og meninger. Vi er som sagt vant til spil med en masse videns-spørgsmål, så det var rigtig dejligt med et familiespil, hvor det går mere ud på at lære hinanden at kende, i stedet for at være klogest..."

Sådan er reglerne i EGO Billeder

Til en hyggelig familie aften, skulle vi afprøve spillet EGO Billeder. Vi spiller ofte spil sammen i vores familie og vi plejer at spille "videns"-spil som f.eks. Bezzerwizzer, LOGO-spillet eller Trivial Pursuit.

Så vi synes det var spændende vi skulle prøve et lidt anderledes spil i familien. Vi spillede spillet 6 voksne, 4 voksne i slut 20’erne og to i start 60’erne.

Vi har før spillet "det grønne" EGO-spil sammen, men aldrig versionen med billeder.

Spillet er fremstillet i rigtig god kvalitet og flot pakket ind. Det er nemt og stille op, men der er mange små dele som lige skal inddeles, inden start.

Hver spiller skal have 10 hvide jetoner, som man kan bruge til at satse med.

Inde i midten af bordet stiller man en bakke med jetoner i, dette er den fælles pulje. Her lægger man 10 jetoner per deltager, så i vores tilfælde var der 60 jetoner i. Denne bakke tager man fra når man vinder jetoner, eller aflevere sine jetoner, når man har tabt.

I spillet medfølger 2 slags kort, billed-kort og tekst-kort. Der skal hele tiden lægge 3 forskellige billed-kort på bordet, det er dem man skal bruge til at koble med f.eks. tekst-kortet.

Det er terningen der bestemmer, hvad man skal, når det er ens tur. På terningen er der 1, 2 eller 3, her skal man tage et tekst kort og f.eks. læse hvilket ord eller spørgsmål der står ved nr. 2, hvis man har slået en 2’er.

På terningen kan man også slå en sur eller glad smiley, hvor man så enten skal svare på hvilket af de tre billeder man bedst kan lide eller mindst kan lide.

Derudover kan man også slå et P, her skal man vælge et tilfældigt billede i den store bunke, og vise de andre spillere det, de skal så gætte på, hvilket af de 3 billeder man synes passer bedst sammen med det man har valgt fra bunken.

Vi fik mange interessante samtaler i gang, om hvorfor man lige koblede de to billeder sammen eller hvorfor man bedst kunne lide det billede.

Det var spændende at høre, hvordan de andre spillere tolkede billederne, da der var mange forskellige synsvinkler.

Vi synes dog, at det havde været en fordel, hvis billederne havde været mere ”voldsomme”, nogle lidt mere interessante billeder, mange af ordene var svære at koble til nogen af de billeder, men så var det selvfølgelig også sværere at gætte.

De tre billeder der skal ligge fast inde i midten, bliver skiftet hver gang et billede bliver ”brugt”, på den måde kommer der hele tiden nye billeder og nye samtaleemner til.

Passer fint til børn på 12 år

På kassen står den anbefalede aldersgrænse hedder fra 15 år, vi mener at man sagtens kan være med, allerede fra 12 års alderen.

Spillet var nemlig rigtig hyggeligt, som et familie spil, og de forskellige aldre gjorde også at vi så rigtigt forskelligt på flere af billederne.

Det er altid spændende, når man skal prøve at tænke som en anden, og når éns bror eksempelvis får spørgsmålet, "Hvilket af de tre billeder kan du bedst lide?", så skal man prøve at tænke som ham! Hvilke værdier og ting går han op i, som kan være med til, at have en indflydelse på, hvilket billede han bedst vil kunne lide...

Vi oplevede også flere gange, at når man så havde afsløret hvilket billede personen havde valgt, at flere sad og sagde at det kunne de ikke forstå ”du plejer da at gå op i …” og ”hvorfor valgte du ikke dette billede det var da lige dig osv.” på den måde, er det lidt sjovt når man skal forsvare, hvorfor man har valgt, som man har valgt.

Når man skal gætte på hvad de andre har valgt, skal man her bruge sine jetoner, man skal lægge det antal man har lyst til at satse, hver deltager må satse 1 eller 2 jetoner, alt efter hvor sikre de føler sig. Hvis så 3 af de 5 deltagere gætter rigtigt, for den person der svarede på spørgsmålet 1 jeton per rigtigt svar.

Det er derfor også i personen der svarer's bedste interesse, at så mange gætter rigtigt som muligt. Det er en rigtig god regel, for det gør at man ikke vælge at sige ”ej, det er for oplagt, jeg vælger den her, den gætter de aldrig”. For man vinder selv jetoner, hvis deltagerne gætter rigtigt.

Vores mening om EGO Billeder

Vi synes at spillet passer rigtig godt til en stille og rolig hyggeaften, med familien. Dog fandt vi ikke spillet særlig godt egnet, til at spille på en mere festlig aften.

EGO Billeder er et spil, som man skal sidde stille og roligt og fordybe sig med, og tage sig tid til, at tage samtalerne omkring valg og meninger.

Vi er som sagt vant til spil med en masse videns-spørgsmål, så det var rigtig dejligt med et familiespil, hvor det går mere ud på at lære hinanden endnu bedre at kende, i stedet for at være klogest.

Det er også derfor, vi især mener det er godt som familiespil, da de unge spillere typisk kan have svært ved at deltage på lige fod med resten af familien i vidensspillende, men i EGO Billeder, kan de være ligeså meget med, som alle andre deltagere.

Det kan også være sjovt at se hvor godt de unge egentlig kender resten af sin familien.

Vi vil helt sikkert spille EGO Billeder igen en anden gang! Alle kunne være med og der var ikke noget rigtigt eller forkert svar, som man skulle leve op til.

Vi har også prøvet at spille spillet, kun 2 personer og her fungere spillet også rigtig fint, men vi ville anbefale at man spiller det med flere deltagere. Når man kun er 2 (og et par som vi var), kender man hinanden rigtig godt, så vi havde ofte ret nemt ved at gætte hvad hinanden svarede.

Hvis man spiller med flere deltagere, så kommer der automatisk flere forskellige meninger og inputs, som gør spillet meget mere interessant.

Vi føler i hvert fald vi kender nogle af vores familiemedlemmer endnu bedre, efter at have spillet EGO Billeder, så det skal da helt sikkert, prøves igen næste gang familien samles ?

- Maria Lauritsen

Læs også spilanmeldelsen af EGO Rød (Hvem er du?)

Læs også spilanmeldelsen af EGO Grøn (Hvem er jeg?)

Læs også spilanmeldelsen af EGO Blå (familieudgave af EGO)

Læs også spilanmeldelsen af EGO Guld (10 års jubilæum)

Læs også spilanmeldelsen af EGO Billeder (EGO med billeder)

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilGame inventors

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen