Little Tikes Pirat-vandleg anmeldelse

Alder: Anbefales fra 2 år | Mål: H:90 x L:102 x B:70 cm | Materiale: Genbrugbart plast

"Dette piratskib fra Little Tikes er SÅ nemt at finde på lege med, da temaet er super gennemført og tydeligt. Vi har flere gange haft kusiner og fætre i alderen 3-6 år på besøg, som også har kunne lege med. Skibet er stort, og der er plads til alle omkring det. Det er genialt med en vandstation hvor man kan stå og lege, uden man nødvendigvis skal have badetøj og solcreme på..."

Anchors Way piratskibs-vandleg

Plaske, plaske, plaske… Det er lige hvad dette skønne Anchors Way piratskib fra Little Tikes lægger op til, og lige præcis hvad både børn og voksne har fået gjort rigeligt af herhjemme.

Vores piratskib har både været fremme på de skønne sommerdage med massere af solskinstimer, men også de overskyede dage, hvor vi bare havde lyst til at have en fest med vand og smide en mand over bord...

Hvad var der i pakken?

3 stk mørkebrune ben, med fine piratskibsdetaljer på.
Selve skibet, også med fine detaljer.
Pose med skruer til montering af ben.
2 poser med tilbehør til selve skibet indeholdende:

Til montering på skibet:
- Rutchebane
- Vandkanon
- Ror
- Anker
- 2 stk vandhvirvler
- Pumpetårn/mast med vandaktivitet.

Tilhørende legetøj:
- 2 pirater
- En redningsring
- En lille båd
- En haj
- En rød spand
- 2 opøsere med huller i bunden

Samling og montering af piratskibet

Da den store papkasse var pakket ud og delene fordelt ud på gulvet gik den store samling i gang….. troede vi. Det viste sig nemlig at være en særdeles overkommelig opgave, trods de to store medfølgende tilbehørposer.

Monteringen tog under 10 minutter da det meste på skibet er lavet så smart at det kan klikkes på, og tro mig det sidder fast! Her er der ikke noget med at et lille barn vil kunne hive rutsjebanen eller lignende af igen.

Piratskibet kan bruges med og uden fastmonterede ben. Vi startede med at skrue dem fast, men fjernede så skruerne igen, da det er meget nemmere at opbevare uden monterede skruer.

Det kan være lidt ustabilt med større børn der bruger skibet hvis de kravler på det, men ellers ser vi ikke nogen sikkerhedsmæssige ting i at benene er på uden skruer. Benene sidder nemlig dybt oppe under skibet og når der først er vand i skibet, er det så tungt at ingen mindre børn vil kunne vælte eller ødelægge det.

Vi kunne fylde ca. 30 liter i det uden at det var for meget eller for lidt. (dertil kommer alle genopfyldningerne, når plaskeriet først går i gang).

”Ohøj.. Mand over bord…”

Og SÅ kunne legen begynde. Cornelia som vores knapt 2 årige datter hedder, blev SÅ over excited at hun hvinede da hun så farmand var i gang med at sætte vind i sejlene, dér midt på gulvet.

Egentlig var vejret ikke rigtig til den store omgang vandleg, men vi blev enige om at hun alligevel skulle have lov, at prøve og med en regndragt og et par gummistøvler kunne der ikke ske det store.

Vi fyldte varmt vand i, så hænderne ikke blev for kolde og jeg må bare sige at det var en virkelig god idé, for pigebarnet var ikke til at rive væk fra det skib igen og vi legede i næsten en time, med piratmusik i højtalerne.

.. Men okay, det forstår man også godt, for selv vi som voksne synes faktisk at det her stykke legetøj er ret sjovt.

Her er der virkelig plads til, at vi alle 3 kan lege, og vi kan på skift være den farlige haj i bassinet, kaptajn, eller den frække pirat der sprøjter med vand fra vandkanonen. Indimellem kan vandkanonen jo have svært, ved at ramme den farlige haj i vandet og komme til at sprøjte på far, mor eller Cornelia. Sikke en fest, og tiden flyver af sted.

Diverse monterede elementer

I skibets ene hjørne er der monteret en rød rutsjebane. Den ser simpelthen SÅ sjov ud, at Cornelia herhjemme altså lige selv har været nødt til at prøve den. Hun fandt dog hurtigt ud af, at hendes mås nok var lidt for stor og det var bedst, at lade piraterne rutsje.

I den anden side af skibet, er der monteret en vandkanon, som også VIRKELIG er en fest. Den kan drejes både rundt, samt op og ned. Den har en knap foroven, som får vandet til at sprøjte. Knappen er hverken for hård eller blød, Cornelia kan selv trykke og få vandet til at sprøjte. En rigtig sjov detalje, som klart er en vinder herhjemme.

På hver langside af skibet, sidder der en slags vandhvirvel. De er runde og når man drejer dem rundt, kommer der bølger i bassinet. Sjov måde, at få tingene til at bevæge sig, uden at man skal føre dem rundt selv.

Der er også monteret et anker som man kan hejse op og ned, og på masten sidder der også en vandpumpe med aktiviteter hele vejen ned. Når man pumper med den store grønne knap, så løber der vand hele vejen fra toppen af masten og ned igennem diverse aktiviteter. Dem kan man også alle dreje og vinkle ligesom sejlet der sidder herpå.

Udover de monterede elementer følger der som beskrevet også en masse legetøj med. Man behøver ingen former for ekstra køb eller lignende For at komme i gang med at lege med dette vidunderlige piratskib.

Kvalitet og sikkerhed

Skibet er lavet af hård plast. Det er generelt alle de tilhørende ting. Det er derfor stort set umuligt at ødelægge og tåler at stå på diverse underlag, som fliser, græs osv.

Alle legedelene har været på jorden mange gange herhjemme og det hele ser stadig fint nyt og intakt ud. Vi har indimellem taget legetingene med når Cornelia selv skulle i bad, da hun simpelthen synes piratleg er super morsomt.

Pumpen og vandkanonen virker upåklageligt, ting der skal kunne dreje og vinkles kører glat og detaljerne på både skibet og benene gør det hele super fedt.

Sikkerheden er også i top og der er ingen små ting, lange snore eller steder man kan sidde fast eller komme i klemme. Som tidligere beskrevet har vi valgt ikke at have benene fastmonteret, da vi efter endt leg synes det er lettere at opbevare.

Det er klart at det ikke er det Little Tikes anbefaler, og sikkerheden bliver måske forringet en lille smule ved større børn eller meget vild leg. Vi deltager dog altid selv i legen, (vi kan ikke lade vær) så her er ingen skade sket. Bordet har i øvrigt en rigtig god højde. Cornelia er knapt 85cm høj og kan fint nå det hele.

Alt i alt vurdering

Alt i alt er dette piratskib en kæmpe fornøjelse, hver eneste gang vi tager det frem. Uanset vind og vejr, kan man altså bruge skibet til vandleg. Det har klart sin charme når solen skinner, og Cornelia går rundt i bar mås og solhat, men for hende er vejret ikke den afgørende faktor.

For hende er det blot en fest, at mor og far gider være med til, at lege og vi alle 3 kan sidde/stå omkring skibet og hygge os. Og hygge os det gør vi.

Dette piratskib er SÅ nemt at finde på lege med, da temaet er super gennemført og tydeligt. Vi har flere gange haft kusiner og fætre i alderen 3-6 år på besøg, som også har kunne lege med.

Skibet er stort, og der er plads til alle omkring det. Det er genialt med en vandstation hvor man kan stå og lege, uden man nødvendigvis skal have badetøj og solcreme på. Her kan man plaske, lege sanse og hygge måde i bade- og regntøj.

Hvis vores badeværelse havde været stort nok, kunne vi til vinter, have taget det med ind og leget piratleg på badeværelset imens aften badet alligevel skulle overstås.

Kæmpe anbefaling herfra!

- Jennifer Sylvest

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjLittle tikes

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen