Grøntsagsspillet Veggies anmeldelse

Alder: Anbefales fra 4 år | Spilletid: Ca. 10 min. | Spillere: For 1 - 4 deltagere

"Grøntsagsspillet er et hurtigt og enkelt spil, som er perfekt til mindre børn. Ud over det er hyggeligt, får børnene også øvet deres fingerfærdighed og koncentration. Jeg sætter altid pris på når spil er lavet træ, så det er solidt og holdbart. Med Grøntsagsspillet Veggies giver det ekstra stor mening, fordi spillet både fungerer som et brætspil og som legetøj..."

Fingernemhed for store og små

Grøntsagsspillet er endnu et flot spil fra den hollandske producent BS Toys. Jeg har allerede set på en række andre af deres spil her på bloggen. Blandt andet Frames, Puzzle Beezzz og Croc Socks. Fælles for dem alle er, at de er fantasifulde, fjollede og flot produceret.

I Grøntsagsspillet går det ud på at fiske grøntsager af træ op af en stor trægryde. For ikke at brænde fingrene bruger man en tang til at snuppe grøntsagerne.

Det kræver koncentration og fingerfærdighed at få grøntsagerne op – også for voksne. Det er nemlig ikke alle grøntsager, der er lige lette at få fat på.

For at gøre udfordringen ekstra svær er der spændt elastikker hen over gryden. Det gøre det sværere at få tangen ned i gryden.

Læs også spilanmeldelsen af Frames

Læs også spilanmeldelsen af Croc Socks

Læs også spilanmeldelsen af Puzzle Beezz

Læs også spilanmeldelsen af Mikado Melon

I gang på nul komma fem

Målgruppen er børn på fire til syv år, og derfor er reglerne helt enkle at gå til. I starter med at putte alle grøntsagerne ned i gryden. Så vælger i en tang i jeres foretrukne farve, og så er I klar til at gå i gang.

Spillet gælder simpelthen om at fiske alle grøntsagerne i din farve op af gryden.

Hver tur starter med, at du slår med terningen. Den viser enten sort, hvid eller en af de farver, der sidder på siden af gryden. Hvis du får en af farverne på gryden, skal du dreje låget, så markøren står over den farve.

Lågets position gør en forskel, fordi nogle af hullerne mellem elastikkerne er større end andre. Det er selvfølgelig lettere at fiske grøntsagerne op gennem et af de store huller. Så med lidt held bliver det lidt nemmere at få fat i dine grøntsager.

Hold tungen lige i munden

Når du har fået fat i en af grøntsagerne, gælder det om at holde godt fast. For hvis du taber den, før den ligger på din tallerken, skal den tilbage i gryden. Og så må du prøve igen i næste runde.

Det lyder nemt, men selv for voksne – mig selv for eksempel – kan det godt være temmelig udfordrende. Nogle af grøntsagerne er nemlig aldeles uegnede til at blive samlet op med en trætang. Her tænker jeg på dig, gulerod.

Den første spiller, der får reddet alle sine grøntsager op, har vundet spillet. Spillet tager højst 10 minutter, så selv det mest utålmodige bør kunne håndtere det.

Lidt uklart

Reglerne i spillene fra BS Toys er altid meget lette at gå til. Der er kun tre-fire punkter at læse, før I er klar til at gå i gang.

I Grøntsagsspillet er reglerne dog lidt uklare.

Der er to spilvarianter – en, hvor man bruger tallerkener og én uden, men det er ikke helt tydeligt, hvordan de to versioner afviger fra hinanden.

I sidste ende gør det dog ikke så meget, for spillet er underholdende for børn, selvom de spiller det på samme måde hver gang.

God kvalitet og bred appel

Grøntsagsspillet er perfekt til at øve fingerfærdighed og koncentration. Der er ikke meget taktik eller problemløsning i spillet, så både små og store spiller med på nogenlunde lige fod.

Jeg sætter altid pris på når spil er lavet træ, så det er solidt og holdbart. Med Grøntsagsspillet giver det ekstra stor mening, fordi spillet både fungerer som et brætspil og som legetøj.

Børn behøver ikke at have en modstander for at synes, at det er sjovt at sidde og fiske grøntsager op fra gryden. Og hvis man har små børn, ender grøntsagerne sikkert hurtigt i deres legekøkken, hvis de har sådan et. Så Grøntsagsspillet kan hurtigt give mange timers leg og hygge.

God spillelyst.

- Søren Vinggaard Hellerung

Anmeldelse af spilBs-toysCategory_anmeldelse af spil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen