EduShape store skumbyggeklodser anmeldelse

Alder: Anbefales fra 0 år + | Materiale: Letvægts-skum | Mål: Klodser måler cirka: 10 x 10~38 cm | Antal: Et sæt med 32 klodser

"De mange farverige byggeklodser, indbyder også til en lærerig snak om farver, former og figurer. På den måde styrkes kommunikationen både impressivt (sprogforståelse) og ekspressivt (sproganvendelse). Børnene kan også øve sig i at tælle, det kan gøres ved at tælle hvor mange klodser der er i hver form eller hver farve. Ved de lidt større børn kan man endda inddrage lidt matematikundervisning i legen. Det kan bl.a. gøres ved at øve plus og minus stykker. Hvor mange klodser er der, hvis man plusser de røde og de gule?"

En anmeldelse af EduShape store skumbyggeklodser

Læs med her og bliv inspireret til en sjov og lærerig leg med de store farverige skumbyggeklodser. Det store skumbyggesæt fra EduShape, indbyder nemlig til leg med masser af forskellige sjove og lærerige muligheder, lige fra forhindringsbaner, jorden er giftige lege, til at bygge en borg, et hus eller en hule.

EduShape

EduShape er et familie foretagne, med hovedkontor i Israel og datterselskab i New York.

De udviklede deres første serie af legetøjsprodukter tilbage i 1983, for at kunne tilbyde børnehavepædagogerne nogle redskaber til kreativ leg, som på samme tid kunne udvikle og give læring til de små.

Bygget på den fantastiske strategi om at se verden med børnenes øjne, udvikler EduShape fortsat spændende og sjove produkter, der stimulerer fantasien og kreativiteten hos de mange børn, rundt om i hele verden.

Alle EduShapes mange produkter, opfylder eller overstiger CE- og ASTM-sikkerhedsstandarder for legetøj, derfor kan man trygt lade sine børn lege med de forskellige produkter.

Farverige byggeklodser

Som mor til to skønne drenge, Marcus på 15 år og Villads på 1 år, så ved jeg efterhånden godt, hvad der skal til for at fange deres opmærksomhed.

Det må man sige, er lykkes med de store farverige byggeklodser! Vi har haft det så sjovt imens vi har set nærmere på de store skumbyggeklodser.

Klodserne kan bruges af alle aldre og af den grund kunne vi alle tre, uden problemer og uden bekymringer være en del af legen og byggeriet.

Sættet med de bløde og behagelige klodser, henvender sig til både drenge og piger.

For alle aldre

Da vi har så forskellige aldre, så bygger vi selvfølgelig på forskellige niveauer, men på trods af det, så kan vi alle tre hygge os og være en del af legen.

Villads som er 1 år, startede ud med at løfte en af klodserne og hurtigt kaste den fra sig igen.

Derefter gik han efter de lidt større klodser, som han kravlede op på, først i liggende position og efterfølgende satte han sig op på klodserne.

De 32 store byggeklodser er bløde og behagelige og de har ingen skarpe kanter eller hjørner.

Jeg lod derfor Villads kravle rundt på dem, for på den måde vil han styrke sin grovmotorik og balance. Jeg viste Villads, hvordan han kunne stable byggeklodserne ovenpå hinanden og den fangede han med det samme.

Han stablede et par stykker ovenpå hinanden og kastede sig så ind i dem, så de væltede og sådan fortsatte legen igen og igen. Han have det så sjovt og hans glade latter kunne høres i hele huset. Marcus og jeg havde det også sjovt ved at se på, at Villads lavede ballade.

Marcus som er 15 år gammel, har selvfølgelig en helt anden måde at gå til byggeprojektet på. Han startede med at bygge et højt tårn af de mange klodser.

I dette sæt er der 32 klodser, så tårnet kunne blive meget højt, hvis han brugte dem alle. Efter at have bygget et tårn blev vi enige om, at vi ville prøve at bygge en jorden, er giftig bane, så vi alle tre kunne prøve den.

Med 32 klodser så bliver banen lang, men hvis man ønsker en endnu større bane, så kan man nemt kombinere med andre balanceredskaber.

Villads er lidt for lille til selv at kunne hoppe fra klods til klods, så han prøvede banen, imens han havde mig i hånden.

Jorden er giftig banen blev hurtig lidt kedelig, så Marcus og jeg blev enige om, at vi ville bygge en forhindringsbane til Villads. Banen byggede vi med forhindringer som Villads skulle over, under og igennem.

Villads synes det var fedt, han er meget nysgerrig og bestemt ikke bange for noget. Ved nogle af forhindringerne skubbede Villads bare til de bløde klodser, fordi han ikke var klar over hvad han skulle.

Mange anvendelsesmuligheder

Vi er alle tre nysgerrige og kreative, så vi skulle selvfølgelig også prøve at bygge andre ting. Vi har bl.a. bygget en borg, hvor man kan gemme sig for fjenden.

Legen blev dog hurtigt lavet om til en titte bøh leg, da Villads hurtigt gemte sig bag borgens murer.

Som I kan læse, så er Villads i en alder hvor det altid er sjovt at gemme sig. Marcus har bygget en hule til Villads med de mange byggeklodser, han lavede også et lille vindue i hulen og til sidst kunne vi smide et tæppe hen over toppen af hulen.

De bløde byggeklodser fra EduShape kan bruges på mange forskellige måder, der er ikke regler for hvordan de skal bruges. De kan endda tages med ud i haven, hvor byggeriet kan fortsætte under åben himmel.

De er lette at tørre af med en fugtig klud, hvis de skulle trænge til det.

Hvis man bliver ramt af det store tårn der vælter, eller hvis en mur i ridderborgen vælter, så gør det ikke ondt at blive ramt at klodserne, fordi de er lavet af letvægtsskum.

De bløde klodser kan også bruges som små skamler, som børnene kan sidde på imens de får læst historier eller laver sanglege.

De mange farverige byggeklodser, indbyder også til en lærerig snak om farver, former og figurer. På den måde styrkes kommunikationen både impressivt (sprogforståelse) og ekspressivt (sproganvendelse).

Børnene kan også øve sig i at tælle, det kan gøres ved at tælle hvor mange klodser der er i hver form eller hver farve. Ved de lidt større børn kan man endda inddrage lidt matematikundervisning i legen. Det kan bl.a. gøres ved at øve plus og minus stykker. Hvor mange klodser er der, hvis man plusser de røde og de gule?

Sættet består af byggeklodser i forskellige former og i fire forskellige farver, blå, røde, gule og grønne. Man kan derfor også lære sit barn at matche. Barnet kan matche ud fra farve eller form.

Vores vurdering

Det store byggesæt, har virkelig mange gode muligheder for sjov, lærerig og motorisk udviklende leg. Jeg kan helt sikkert anbefale dette farverige sæt skumbyggeklodser til både private hjem, men jeg vil bestemt også anbefale sættet til brug i diverse institutioner.

Kvaliteten og funktionaliteten egner sig rigtig godt til institutionsbrug, hvor flere børn leger og bygger sammen.

Rigtig god fornøjelse.

- Carina Lund

Læs også anmeldelsen af EduShapes Små Bløde Byggeklodser

Læs også anmeldelsen af Edushape Sansebolde

Læs også anmeldelsen af Nopper Magic Brix

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjEdushape

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen