EduShape Balanceæsker anmeldelse

Alder: Anbefales fra 18 mdr |Mål: Hver æske måler 7 x 7 x 7 cm | Indhold: 1 sæt med 4 stk | Mærke: EduShape

"Jeg vil klart anbefale dette produkt til alle med en nysgerrig baby, som er begyndt at interessere sig for legetøj. Disse æsker stimulere alle sanser og jeg kan lige forestille mig hvordan en baby vil blive opslugt af både farverne og lydene de skaber når man rasler og skubber..."

En anmeldelse af EduShapes Balanceæsker

Vi er en lille familie på 3, med far Kenneth, mor Jennifer og Cornelia på 2 år. Vi holder meget af at lege og eksperimentere med legetøj store som små.

I denne omgang har vi fået lov til at afprøve EduShapes balanceæsker for børn fra 18 mdr, som styrker koncentrationen og øje-hånd koordineringen.

Selve produktet kommer i en lille kasse med 4 stk balance æsker i. En i rød, gul, grøn og blå.

Indeni hver æske gemmer der sig flere forskellige størrelse kugler, som man kan fører rundt i æskerne. Æskerne er transparente, og har vægge med huller i, som man kan føre kuglerne igennem. Æskerne har en god størrelse som passer fint i en 1-2 åriges hånd.

Æskerne har ikke skarpe kanter og er ligeledes meget lette, og fuldstændig ufarlige for alle.

EduShape mærket

De fleste med småbørn i familien kender mærket Edushape. Edushape er et fantastisk mærke som har lavet massevis af virkelig lækre produkter til børn i alle aldre.

Alt deres legetøj udvikler og understøtter teorien om legende læring. Mange af produkterne er ret enkelte men samtidig fuldstændig geniale. Edushapes balanceæsker, finder man under kategorien ”STEM” på deres hjemme side.

STEM står for:
S: Science (Videnskab)
T: Technology (Teknologi)
E: Engineering (Teknik)
M: Mathematics (Matematik)

Som Edushape selv beskriver på deres hjemmeside, er legetøj i STEM kategorien med til at fremme logik, problemløsning og eksperimentering. Man ser tydeligt på balanceæskerne, at de er udviklet til denne kategori.

Problemløsning: Hvordan får man flyttet kuglerne rundt, fra det ene rum til det andet?

Logik: Man bevæger æskerne så kuglerne triller den rigtig vej...

Eksperimentering: Hvad hvis jeg ryster æskerne? Hvor kommer kuglerne så hen? Og hov det sagde en lyd?

Sanser, bygge og lys

Hos Edushape udvikler de deres produkter til altid at kunne fremme og understøtte et barns udvikling på bedste vis. Et barn på 18 måneder som er aldersanbefalingen på dette produkt, sanser stadig enormt meget og Edushapes balanceæsker taler i den grad til sanserne.

De kan rasle, én kan dreje, de har flotte farver, men alligevel transparente så man også kan se de mange forskellige kugler som man kan fører igennem hullerne inde i æskerne.

Æskerne er meget enkelte og sætter ikke de store krav til barnet. Selvom aldersanbefalingen lyder fra 18 måneder, synes jeg snildt at et yngre barn på f.eks 8-9 måneder som også kan gribe om ting, ville kunne få noget ud af produktet.

Som tidligere beskrevet er det nemlig total ufarligt da det er stort og glat på overfladen. Dog har Edushape helt sikkert sat denne aldersanbefaling, da de mener at det passer allerbedst til at understøtte og fremme et barns udvikling på netop 18 måneder.

Cornelia var noget ældre end 18 måneder da vi modtog æskerne til anmeldelse. Vi har både brugt æskerne til at stable, men også til at lave musik, og sende lys igennem. Alt sammen er sanseoplevelser som børn i 18 mdr. alderen har rigtig godt af og samtidig selv søger.

Cornelia er nu næsten 2,5 år og interessen for æskerne har i et godt stykke tid ikke været den store. Lige pt. har vi dog fundet dem frem alligevel og smidt et par stykker ud i bilen, som hun kan pusle med når vi skal køre langt.

På det tidspunkt er der alligevel ikke meget andet at tage sig til end, at forsøge at flytte kuglerne rundt i æskerne, og måske alligevel lade sig fascinere og udfordre af Edushapes STEM begreb.

Jeg troede egentlig det var ”gjort” med dem, men som det jo egentlig også er med alt andet legetøj, så virker det altid at lægge det lidt væk og finde det frem igen efter noget tid.

I mellemtiden har Cornelia jo også udviklet sin kognitive tænkning og kunne derfor på ny opdage æskerne med en anden funktion. Hele delen med, at føre kuglerne igennem hullerne og dreje æskerne fra hinanden, opfattede hun ikke i første omgang, da vi legede med dem.

Nu hvor hun næsten er 2,5 år oplever hun hele problemløsningsdelen, og kan blive opslugt af hvilken vej hun skal dreje æsken for at få kuglen til at rulle rigtig. En mega god aktivitet til en bil, hvis jeg selv skal sige det. Det er jo hjernegymnastik på højeste plan som ikke inkluderer en iPad ?.

Ud over det, er det også legende læring, som Edushape også selv beskriver. Hun bliver opslugt, og vil løse ”problemet”, men hun ”leger” jo bare. Imens hun leger, erfarer hun samtidig en hel masse ting om tyngdekraften, problemløsning, sanser, koordination mm. og så er der stille på bagsædet.

Opsamling på vores test

Som udgangspunkt, et meget tilfredsstillende produkt, ligesom alt andet Edushape legetøj. Det skal ikke bruges på en bestemt måde, man skal ikke følge en masse regler, eller kunne noget specielt. Hvis dit barn kan gribe om eller skubbe til ting, så er du med på holdet.

Jeg er en lille smule skeptisk overfor aldersanbefalingen, og så alligevel ikke. For det er jo blot en anbefaling og ikke en aldersgrænse. Som tidligere beskrevet er det helt sikkert denne anbefaling fordi Edushape mener, at denne alder er her hvor barnet bliver bedst og rigtig udfordret i forhold til udviklingen hos barnet og produktet.

Jeg mener klart, at man kan købe det tidligere, og vil faktisk anbefale det, sådan så man får mest muligt ud af det.

Når barnet eller i hvert fald da Cornelia ramte omkring de 2 år synes hun ikke det var så interessant længere. Hvis hun havde haft det tidligere ville det klart have været en fast del på legetæppet, hvor hun bare kunne ligge og skubbe, rasle, gribe og smage på det.

For jeg nævner det endnu engang, dette produkt er total ufarligt. Det kan også tørres af med en fugtig klud og jeg tror altså det skal have enorme mængder savl, før det kan trænge ind til kuglerne. Hvis det overhovedet kan det. Vi har ikke forsøgt at tage det med i bad, da jeg tror der så vil trænge vand ind.

Jeg vil klart anbefale dette produkt til alle med en nysgerrig baby, som er begyndt at interessere sig for legetøj. Disse æsker stimulere alle sanser og jeg kan lige forestille mig hvordan en baby vil blive opslugt af både farverne og lydene de skaber når man rasler og skubber.

Alt i alt et super produkt, som kan bruges i flere stadier i barnets udvikling.

- Jennifer Sylvest

 

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjEdushape

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen