Dyrenes Hotel spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 5 år | Spilletid: Ca. 20 - 30 min | Spillere: For 2 - 6 deltagere | Priser: Årets Familiespil 2003 kåret af Legebranchen

"Jeg må indrømme at spillet overraskede mig positivt. På æsken står der for 5 år og op og det passer fint med de børn der befandt sig omkring bordet. Selvfølgelig skulle der være en voksen til at læse chancekortene men ellers er spillet ligetil. Der er en fin grænse imellem at være uheldig at trække gribben til tider og så muligheden for at slippe af med den igen. Jeg vil dog påpege at spiller man over fire personer kan spillet trække ud over de 20 min. der står på æsken. Det er dog til at leve med når nu spillet giver 6 personer mulighed for at spille. Dette er efterhånden en sjældenhed for børnespil..."

En spilanmeldelse af Dyrenes Hotel fra Danspil

Der er noget velkendt over spillet Dyrenes Hotel fra Danspil når man står med det i hånden første gang. Måske er det fordi de fleste af Danspils udgivelser har haft den samme grafiske fremtoning gennem flere år eller måske er det noget andet.

Nogle Google søgninger senere viser at spillet vandt prisen som Årets spil i 2003. Og faktisk dengang havde det et andet grafisk look. Stadig med sjove dyr og samme titel men Danspil har lige givet spillets grafik et nyk opad og det er da forfriskende. Men er Dyrenes Hotel så overhovedet sjovt? Lad os først kigge lidt på indhold og regler og så tager vi bedømmelsen senere.

Den gamle version af Dyrenes Hotel.

Dyrenes Hotel består af en masse kort, 6 hotelplader og en terning. Jeg synes ikke kortene har en kvalitet der gør dem holdbare i hænderne på børn flere år ad gangen men dyrene er gakkede og flotte og man kan godt skelne dyrene fra hinanden. Ved tvivl står det på kortene. Terningen viser tydeligt hvad man skal selvom man lige skal kigge en ekstra gang på ”fjern gribben” symbolet. Terning-symbolerne bliver dog forklaret i reglerne som er korte og nemme at gå til.

Hvordan spilles Dyrenes Hotel?

Uden at gå i detaljer og skrive af fra reglerne så handler Dyrenes Hotel om at fylde sit eget hotel op med 12 dyregæster. Dette gøres ved at så snart man få nogle dyr via et terningekast eller chancekorte så må man placere dem i sit hotel. Der er dog en grib man helst vil undgå at få da denne optager en plads for et andet dyr og dermed betyder at man ikke kan vinde. Heldigvis er der også en kamæleon som fungerer som en joker. Den kan placeres hvor som helst i dit hotel men kan ikke rykkes rundt så snart den er lagt. I løbet af spillet vil du ende op med nogle dyr ved siden af dit hotel (max 6) som du så kan bytte med andre spilleres dyr eller hvis du ender med to ens kan bytte til et nyt dyrekort. På denne måde er der en lille smule interaktion med de andre spillere og det kan være sjovt at stjæle en anden spillers kamæleon eller sende sin grib over til et andet hotel.

Hvis I sidder at tænker at der er noget velkendt over denne mekanisme, altså at man trækker et dyr og så må man placere den på sin plade, så skal jeg løfte sløret for hvorfor. Vi er alle opvokset med spil som denne nemlig Billedlotteri eller Bingo. Super smart at lægge et andet tema og en terning ind over billedlotteri for på denne måde at skabe en ny men genkendelig oplevelse. Men er det så sjovt?

Ja faktisk. På trods af at spillet vandt Årets Familiespil prisen engang i 2003 så synes jeg stadig den har sin berettigelse i dag. Efter jeg hev det frem i børnehaven som er mine bedste spiltestere blev det spillet mange gange i løbet af dagen. Også flere voksne var henne og ville snuse og lære spillet. Igen sikkert fordi det er enkelt og genkendeligt men tilstedeværelsen af Gribben og Kamæleonen gør det også lidt sjovere.

Jeg må indrømme at spillet overraskede mig positivt. På æsken står der for 5 år og op og det passer fint med de børn der befandt sig omkring bordet. Selvfølgelig skulle der være en voksen til at læse chancekortene men ellers er spillet ligetil.

Der er en fin grænse imellem at være uheldig at trække gribben til tider og så muligheden for at slippe af med den igen. Jeg vil dog påpege at spiller man over fire personer kan spillet trække ud over de 20 min. der står på æsken. Det er dog til at leve med når nu spillet giver 6 personer mulighed for at spille. Dette er efterhånden en sjældenhed for børnespil.

Dette spil SKAL stå på hylden derhjemme!

- Kenneth Lenander

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilDanspil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen