Dobble spilanmeldelse

Alder: Fra 6 år + | Spilletid: Ca. 5 - 15 min. | For 2 - 8 spillere

"Spillet er hylende sjovt, fordi der går konkurrence i den. Spillerne presser hinanden ved at være stille og virkelig koncentrerede, i håbet om at finde matchet først..."

Historien bag

Producenten bag det prisvindende og populære Dobble spil er Asmodee Nordics. Asmodee startede ud som det danske firma Enigma Distribution i 2004, i København, med 6 ansatte. Enigma blev opkøbt af Asmodee og blev efterfølgende til Asmodee Nordics.

I dag har den nordiske afdeling vokset sig stor og beskæftiger cirka 30 fuldtidsansatte. Firmaet producerer og udvikler alt fra familiespil, selskabsspil og brætspil, til samlekort og hobby spil. De satser på at lave og producere "kke elektroniske" spil, altså spil til alle og enhver. De bedste kendte er spil i porteføljen er nok Rubiks Kuben, samt Carcasonne, Pandemic, Dixit og Codenames.

I foråret 2008 faldt Dennis Blanchot (spillets opfinder) over nogle kort fra et insektspil, som var blevet opfundet for mange år siden. Han blev forbløffet over algoritmen og geniale spillemekanisme bag kortene og sammen med Jacques Cottreau videreudviklede han kortene, til det spil vi kender i dag, nemlig Dobble.

Indhold i æsken

Dobble spillet består af over 50 forskellige symboler, som er fordelt med 8 symboler på 55 forskellige "runde" spillekort. Der er altid ét symbol som er éns på 2 vilkårlige kort. Spillet leveres i en flot metal-æske til opbevaring af kortene.

Spillet går ud på

Spillet går i alt sin enkelthed ud på, at vende 2 kort samtidig og finde den figur, som vises på begge kort. Den der hurtigst finder matchet, vinder kortene.

Bruges alle kortene i et spil, tager et spil cirka 5 - 15 minutter, alt efter deltagernes tempo. Spillets aldersgrænse er fra 6 år og fungerer godt for alt fra 2 - 8 spillere.

Vores erfaringer

Spillet er hylende sjovt, fordi der går konkurrence i den. Spillerne presser hinanden ved at være stille og virkelig koncentrerede, i håbet om at finde matchet først.

Dobble er et spil hvor ens tålmodighed, hurtighed, koncentration og tankemæssige strategi kommer på prøve.

Selv om spillet er meget enkelt, og uden komplicerede regler, er det på mange måder alligevel svært. (Jeg må indrømme, at jeg har tænkt, at der måtte være en produktions fejl, fordi matchet var så svært at finde, men jeg blev klogere)

Vi spiller tit og ofte spillet, fordi det nemt at gå til og fordi spille tiden er kort. Aldersgrænsen anbefales fra 6 år + men herhjemme fungere spillet ganske godt med en 4 årig som modstander.

Spillet er dejlig nemt, at have med i den lille æske som er 9 cm i diameter.

Det er et spil som tit bliver taget med i lommen, og som vi bruger mens vi sidder og venter hos lægen, tandlægen osv. Det er et perfekt spil til at slå tiden ihjel med. Der findes ingen bedre måde, at få tiden til at gå, end ved at have det sjovt.

- Tine Rasmussen

Anmeldelse af spilAsmodeeCategory_anmeldelse af spil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris837,95 kr
På lager
Se varen