Det Røde Hint spilanmeldelse
Spillet er desværre udgået af Legebyen.dk's sortiment.
Vi har dog mange andre spændende brætspil på Legebyen.dk!

Alder: Anbefales fra 15 år | Spilletid: Ca. 45 - 60 min. | Spillere: For 3 - 4 deltagere/hold

"Anmeldelsen af dette spil har givet anledning til mange grin og sjove påfund. Billederne viser nogle af kategorierne ’in action’, blandt andet min ene søster, der forsøger at mime et ansigtsløft og min veninde, der laver en ostemad. Derudover kunne vi slet ikke holde masken, da min kusine skulle lave lyder, der simulerede forskellige dele af en fødsel, uden at afsløre det forbudte ord, lige et hint – det er ikke let..."

En spilanmeldelse af Det Røde Hint selskabsspil

Så er det tid til anmeldelsen af mit andet spil her på bloggen. Denne gang handler det om selskabsspillet det Røde Hint spil. Et spil der handler om samarbejde, morskab og kreativitet...

Spillet, der udkom i 2017, er endnu et skud på stammen fra den danske spilproducent Bezzerwizzer. Det er en opfølgning på det hvide Hint spil, der udkom i 2014. Selvom det Røde Hint ikke vandt Guldbrikken for årets selskabsspil i 2017 som sin forgænger gjorde det i 2014, er det fortsat et spil, der er værd at tage et kig på.

I det nedenstående vil jeg blandt andet komme omkring kvaliteten af de forskellige komponenter, sværhedsgrad og regelbogens tilgængelighed.

Det er et spil, der kan; sætte gang i nostalgien, bidrage til, at du overskrider nogle grænser og kickstarte fantasien. Det kan spilles med de lidt ældre børn, i festligt lag til blandt andet familiefesterne, med vennerne og i mange andre selskaber.

Jeg havde spillet med til en fødselsdag i sommerferien, det var en meget blandet flok, fødselaren havde inviteret, hvor ingen rigtigt kendte hinanden. Jeg havde derfor tænkt, at jeg kunne medbringe dette Hint spil som en icebreaker. Det fungerede simpelthen så godt, da det er et ret ukompliceret spil, der er let at lære, også hvis man ikke fatter et hint ?. Hvis man i forvejen kender det klassiske hvide Hint spil, kræver det ikke megen forberedelse at gå i gang med denne udgave.

Reglerne for point og tur-tagning er de samme, det, der adskiller de to spil, er to af kategorierne. Tegne og Nynne er nu erstattet af Figurer og Lyde. Derudover er der ikke den store forskel. Det kan både betragtes som en fordel og en ulempe. For nogle er det lidt træls at skulle købe et helt nyt spil for at få adgang til de to nye kategorier.

Et forslag kunne her være, at Bezzerwizzer havde udgivet en mulighed for at tilkøbe de nye ting. Dog får du også 600 nye kort, hvilket også er værd at regne med som en fordel ved at købe denne nye version. Man kan vælge at spille spillene separat eller slå de to spil sammen og have 6 kategorier.

Spillets komponenter

Når æsken åbnes, bemærker man den høje kvalitet, som er gennemgående for alle dele af spillet lige fra pappet til pladen, æsken og figurerne til tykkelsen på kortene og materialet anvendt til de to brikker.

Det er et lækkert design i alt sin enkelthed, hvor temaet kan siges at være less is more. I æsken finder du udover de ovennævnte dele også en drejeskive til at lægge kortene på, et timeglas, en holder til kortene og et ark med regler.

Det er nemt at pakke ud og pakke sammen, da der er et lille rum til hver del, som det kan ses på et af billederne. Det er for mig som forbruger meget tiltalende, at jeg kan tage spillet med mig til diverse selskaber uden bagefter at skulle bruge en masse tid på at sortere æskens indhold, særligt når nu spillet falder ind under kategorien selskabsspil ?

Alder og sværhedsgrad

Mit første forsøg med det røde Hint spil foregik sammen med mine søskende og kusine. Det var en succes, mn gav også anledning til, at jeg fik testet aldersniveauet på spillet. Der passer den anbefalede alder på 15+ meget godt.

Min søster på 12 og kusine på 13 havde meget svært ved flere af kortene, da de ikke kendte til emnerne. Men min søster på 17 år havde ikke besvær med det. Fælles for alle var dog, at de fandt det meget underholdende.

Vi spillede sammen to og to, hvilket gik fint, men ift. manglende forståelse for emnerne, ville det have været bedre, hvis der havde været 1 eller 2 mere i hver gruppe til at hjælpe med forståelsen. Anden og tredje spil foregik med forskellige venner i alderen 21-35 år.

Det var let at få alle med, og det var en succes at være flere i grupperne, da man så kunne skiftes til at være ’på’. Det gav også mulighed for, at man kunne springe over en kategori, hvis det var lidt for grænseoverskridende eller svært.

Regelbogens tilgængelighed

Regelbogen består i al sin enkelthed af et tosidet ark papir. Det er opbygget med en trin for trin gennemgang på den ene side og en oversigt på den anden.

Det er skrevet i et let forståeligt sprog og med små guidelines til de billeder, der er anvendt til at danne overblik over, hvad delene af spillet går ud på. Da jeg introducerede spillet for mine søskende og kusine, bad jeg dem læse reglerne og sætte sig ind i, hvad spillet gik ud på, dette for at teste tilgængeligheden.

Det var ikke noget problem for dem, så da jeg kom tilbage 10 min efter, kunne vi gå i gang med at spille med kun meget lidt guidning undervejs ift. reglerne.

Anmeldelsen af dette spil har givet anledning til mange grin og sjove påfund. Billederne viser nogle af kategorierne ’in action’, blandt andet min ene søster, der forsøger at mime et ansigtsløft og min veninde, der laver en ostemad. Derudover kunne vi slet ikke holde masken, da min kusine skulle lave lyder, der simulerede forskellige dele af en fødsel, uden at afsløre det forbudte ord, lige et hint – det er ikke let...

Så til slut er der ikke andet at sige end god spillelyst...

- Camilla Liv Pedersen

Anmeldelse af spilBezzerwizzerCategory_anmeldelse af spil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen