Small World spilanmeldelse
Spillet er desværre udgået af Legebyen.dk's sortiment.
Vi har dog mange andre spændende brætspil på Legebyen.dk!

Alder: Anbefales fra 8 år| Spilletid: Ca. 60 min. | Spillere: For 2 – 5 deltagere.

"Small World er spændende strategispil, hvor du skal tænke dig godt om for at indtage den lille fantasiverden på den mest effektive måde. Der er selvfølgelig mange andre spil, der går ud på holde på territorier. Men Small World kan noget særligt, fordi det er broget, sjovt og samtidig kan spilles på 45 minutter. Det står i skarp kontrast til et spil Risk, der nemt kan vare 4-5 timer. Så slip fantasien løs og gør dig klar til at indtage Small Worlds skæve verden..."

En spilanmeldelse af Small World

I Small World slås en stribe brogede racer om at overleve i en fantasiverden, der – som navnet antyder – er for lille til dem alle.

Den unikke og sjove idé bag Small World er, at man tilfældigt kombinerer en race med en særlig styrke. Racerne omfatter orker og troldmænd, og styrkerne kan for eksempel være dragemester eller alkymist.

Det bliver som sagt kombineret tilfældigt. Og med 14 racer og 20 forskellige styrker, er der i alt 280 mulige kombinationer. Derfor er der aldrig to spil, der er ens i Small World. Man får en ny udfordring hver gang, fordi man skal regne ud, hvordan man bruger sin race på den bedste måde. Derfor er der masser af spilletid for pengene.

Man får også tit nogle fjollede kombinationer som flyvende kæmper eller heroiske dværge. Det er her meget af humoren og charmen ligger i Small World.

Enkelt nok til børn fra 8 år

De mange muligheder kan virke indviklede, men spillet er let at lære. Først og fremmest er reglerne på dansk, og det er ikke altid man er så heldig.

Spillet går ud på at få flest point. Pointene bliver vist med guldmønter, som man tjener ved at sprede sig ud over landkortet og bruge sine særlige styrker.

Man starter sin første tur med at vælge en race. Man kan vælge mellem seks forskellige, som er lagt frem på bordet. Racerne er tilfældigt parret med hver deres særlige styrke. Både racen og styrken giver nogle fordele, som man kan læse om på de nyttige forklaringer, der følger med spillet.

Hvis man vælger den øverste race, er den gratis. Hvis man vælger den næste, koster den én guldmønt. Den tredje koster to guldmønter og så videre. Du betaler ved at lægge en guldmønt på hver race oven for den, du vil købe. Hvis en spiller senere vælger en race med en guldmønt på, får spilleren også mønten.

Så starter kampen

Når du har valgt din race, kan du gå i gang med at indtage territorier. For at gøre det skal du bruge to tropper. Hvis der er et bjerg eller en modstander på territoriet, skal du bruge flere tropper, alt efter hvor mange du er oppe imod.

Hvis du har nok tropper, lykkes erobringen altid. I andre spil, som for eksempel Risk, skal man slå med terninger for at se, om angrebet lykkes. Og det kan være frustrerende, når dine planer bliver forpurret af uheldige terningkast. Men det undgår du i Small World.

Du slår kun med en terning, er hvis du vil udføre et sidste angreb, men ikke har tropper nok. Så slår du med en specialterning, der midlertidigt giver ekstra tropper. Men du kan også risikere, at det ikke lykkes.

Når du ikke har tropper nok til at indtage flere territorier, tæller du rundens point. Du får ét point for hvert territorie, du styrer. Oven i det kommer bonuspoint, som nogle racer får i særlige situationer. For eksempel kan man bygge fæstninger og få point for dem, hvis man har styrken Fortified.

Storhed og fald

I din næste tur samler du overskydende tropper ind, så der kun står én trop på hvert territorie. De tropper, du samler ind, kan du nu bruge til at indtage flere territorier og høste flere point.

Men på et tidspunkt går den ikke længere. Du når et punkt, hvor du ikke længere har tropper nok til at indtage nye territorier. Men det betyder ikke, at spillet er ovre. I stedet kan du vælge at lade din race gå i forfald. Det betyder, at den ikke længere kan tage nye territorier.

I næste tur kan du vælge en ny race, som du kan spille videre med. Det giver en spændende afveksling i spillet, fordi du pludselig kan overraske dine modstandere med en helt ny strategi.

Æsken er propfyldt af godt indhold

Small World har hele to spilleplader, der er trykt på begge sider, så man har et verdenskort i den helt rigtige størrelse, uanset om man er to, tre, fire eller fem spillere. Der er genial detalje, der gør, at spillet altid er intenst og afbalanceret.

Som du kan se på billederne, er der også rigtig mange brikker og mønter i kassen. Med andre ord er der masser af pap for pengene.

Men heldigvis er det hele ordnet i praktiske æsker. Så det er lynhurtigt at komme i gang med spillet i forhold til andre spil, hvor man først skal sortere alle de kort og brikker, der roder rundt i bunden af kassen.

Et sjovt strategispil – der ikke er for langt

Small World er spændende strategispil, hvor du skal tænke dig godt om for at indtage den lille fantasiverden på den mest effektive måde. Der er selvfølgelig mange andre spil, der går ud på holde på territorier. Men Small World kan noget særligt, fordi det er broget, sjovt og samtidig kan spilles på 45 minutter. Det står i skarp kontrast til et spil Risk, der nemt kan vare 4-5 timer.

Så slip fantasien løs og gør dig klar til at indtage Small Worlds skæve verden.

Anmeldelse af spilAsmodeeCategory_anmeldelse af spil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen