BONK spilanmeldelse
Spillet er desværre udgået af Legebyen.dk's sortiment.
Vi har dog mange andre spændende brætspil på Legebyen.dk!

Alder: Anbefales fra 8 år | Spilletid: Ca. 10 -15 min. | Spillere: For 2 – 4 deltagere.

"Jeg kan sagtens forestille mig at til lidt stører sammenkomster, hvor man kan tage et par spil og så have udskiftning af modstandere/holdkammerater at det kan være morsomt i længere tid. Ellers begynder man at gå død i det efter en halvtimes tid..."

En spilanmeldelse af BONK

BONK er opfølgeren til Klask. Meget kan man sige om folkene bag, men de har talent for at finde fede navne til deres produkter. Det er svært at tale om BONK, uden at nævne Klask, for der er så mange måder hvor de ligner hinanden.

Men lad os starte med det basale, hvad er BONK for en størrelse? Bonk er et spil for fire personer, fordelt på to hold. Banen består af en firkantet træplade. I hvert hjørne, står der et lille tårn, som en af de fire spillere styre. Tårnet kan ikke flyttes, kun drejes. I midten af pladen ligger der en lille trækugle.

Ved at trille små jernkugler ned af sit tårn, skal man så forsøge at få den lille trækugle over i modstandernes mål. Hvert hold har seks metalkugler til at starte med.

Efter en runde, starter man med de metal kugler man har på sin banehalvdel. Det vil sige at hvis Hold A har skudt 4 af sine kugler af og Hold B ikke har fået fyret nogen af, starter hold B med ti kugler imod hold A’s 2. På den måde udligner spillet lidt uligheder imellem hold med forskellige færdigheder. Og det er stort set det.

Bonk er et hurtigt spil, hvor strategi og planlægning meget hurtigt forsvinder til fordel for høj puls og hævede stemmer. Desværre har spillet en del flere ulemper, end dets berømte storebror Klask.

Spillet er meget følsomt overfor skrå underlæg. Det var Klask også, men det virker som om at det påvirker Bonk lidt mere. Dette bliver også forstærket af at spillepladen buer en smugle, således at trækuglen selv triller ned imod et mål, hvis den bare bliver ramt det mindste.

Et skråt underlag kan blandt andet påvirke hvor metalkuglerne triller hen, når de er affyret. Og da man starter med de kugler der ligger på ens banehalvdel fra den forrige runde, kan det have en ret stor påvirkning af spillet. Så på den måde gør spillet sig ikke så godt på f.eks. et havebord, hvor det ellers kunne være oplagt at spille den slags spil om sommeren. På den positive side, bliver spillet ikke påvirket af vind.

Man skal være fire for at spille det. Hvis man prøver at styre to tårne en person, går det helt op i hat og briller. Det kan lade sig gøre, men det virker kluntet og ineffektivt. Så det begrænser det altså meget, for hvor ofte er man lige præcis fire personer der vil spille samtidig og ikke tre eller fem. I mit liv sker det i alle tilfælde sjældent.

Det er kaos over strategi. Jeg har ikke formodet at finde frem til en måde man kan kontrollere spillet på, der virker efter hensigten. Det er sjovt nok, men bliver lige som kortspillet krig, ret hurtigt ensformigt, fordi man ikke syntes at man styre nok selv. Man ender meget hurtigt med bare at skyde sine metalkugler af så hurtigt man kan, uden at sigte eller overveje. Der er nogen der spiller således, at én er angriber og én er forsvarer, men i mine øjne er det ikke synderlig morsomt.

Til at det bliver rigtigt fornuftigt at have specifikke roller, er de enkelte runder simpelthen for korte. Fra det øjeblik man siger nu, til at trækuglen er ned i et mål, er der bare ikke særlig meget tid til, at der kan komme en ordentlig kamp ud af det. Det lader til at være et bevist valg. For designeren David Harvey har tidligere haft et spil ude med navnet Rollet, der ligner Bonk til forveksling, bortset fra at det have en større plade.

Der er en vis grad af evner involveret i spillet, men størstedelen er altså held.

Jeg kan sagtens forestille mig at til lidt stører sammenkomster, hvor man kan tage et par spil og så have udskiftning af modstandere/holdkammerater at det kan være morsomt i længere tid. Ellers begynder man at gå død i det efter en halvtimes tid.

I reglerne er der flere forskelige forslag til alternative måder at spille på. De er helt fine. Personligt har jeg dog en ubændig lyst til også at modificere banen lidt. Uden at have forsøgt mig alt for meget vil jeg påstå at nogle små forhindringer på bane vil ændre spillet markant. Hvis man skal have trækuglen uden om et eller andet, bliver man nød til at sigte lidt mere og ikke bare skyde løs, som man ellers hurtigt ender med at gøre. Man kunne også eksperimentere med at sætte lidt magneter under border, for at give lidt uforudsigelighed.

For at opsummere, så er BONK et fest spil, der helt klart vil gøre sig bedst, når man kan skifte lidt ud en gang imellem. Det er ikke på højde med Klask, men er på den anden side et underholdende indslag og et godt modstykke til et festspil på xbox/playstation.

- Jesper Koplev

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilCompeto

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen