Det Gyldne Æble anmeldelse

Alder: Fra 3 år | Spilletid: Ca. 10 min. | For 2 - 4 spillere

"Det gyldne æble er et enkelt spil, der byder på høj kvalitet og god underholdning til børn fra 3 år..."

En mild udgave af Ludo for de mindste

Med et spil som Det gyldne æble får man både en underholdende spiloplevelse og et godt stykke legetøj.

Siden vi fik spillet fra Legebyen.dk, har det stået fremme det meste af tiden. Agnes på 4 år har spillet det med mor, far og alle andre, der kom i nærheden af det. Og efter hvert spil bruger hun et godt stykke tid på at lege med de små figurer.

Så selv om spillet på overfladen virker enkelt, er der rigeligt med brændstof til børnenes fantasi.

Kom først til det gyldne æble

Det gyldne æble bygger på et gammel, tysk eventyr om et gyldent æble, der giver et ønske til den, der tager en bid af det.

I spillet gælder det om at være den første, der når fra sit hus ned til sin hest og så rider op på toppen af bjerget, hvor træet med det gyldne æble står.

Enkle regler

Spillereglerne er ikke på dansk. Så man må nøjes med engelsk, tysk eller fransk. Men det er ikke noget problem, for de er så enkle, at jeg hurtigt kan forklare dem her.

I kan være op til fire spillere. I vælger hver en farve og starter med jeres figur i huset med den samme farve. Hestene står alle på en eng i hjørnet af brættet.

For at komme fremad slår I med en terning, der viser seks forskellige farver. Man rykker simpelthen til det næste felt, der har den farve, man slår.

For at komme ind på engen, hvor hestene står, skal man slå grøn. Når man gør det, sætter man sin figur på hesten med samme farve. Og så kan man begynde at ride op mod det gyldne æble.

Et strejf af Ludo

Men opstigningen er lidt mere udfordrende. På vej ned mod folden har hver spiller sin egen sti, men nu skal alle deles om den samme. Hvis du havner på et felt, hvor din modspillers figur står i forvejen, slår du figuren hjem. Så skal din modspiller rykke tilbage til engen for foden af bjerget.

Man risikerer også at skulle vente en omgang på vej op ad bjerget. Det sker, hvis man kommer til et felt med en sø eller en blomstereng. Så venter man en omgang, mens hesten får en slurk vand eller en lidt græs og blomster at spise.

Når man er forbi alle forhindringer og nærmer sig toppen, skal man slå rød for at rykke til feltet med det gyldne æble. Den første, der når frem, er vinderen.

Træ, træ og atter træ

Terningen, spillepladen og alle figurerne er lavet af træ. Det er et kendetegn for de fleste produkter fra den tyske producent Beleduc.

Det er høj kvalitet og slidstærkt hele vejen igennem, så spillet egner sig fremragende til en børnehave. Og det holder sikkert i flere generationer i et gennemsnitligt, dansk hjem.

Beleducs filosofi er i øvrigt, at børn ikke skal lege for at lære, men at de lærer, fordi de leger. Det er en positiv tanke, fordi det sætter fokus på, at legen har en stor værdi i sig selv. Det skinner også igennem i spillet.

Et godt køb

Tyskerne kan noget særligt med børnespil. Der er altid fokus på høj kvalitet, og underholdningen sker på børnenes præmisser.

I Det gyldne æble er reglerne enkle nok til, at børn på 3 til 4 år kan spille med hinanden, uden at en voksen blander sig. Det er en stor kvalitet, uanset om man køber det til familien eller til en børnehave.

Som sagt har spillet også en stor legeværdi i sig selv. Agnes har brugt flere timer på at lege, at de små figurer besøger hinanden og tager på udflugter på hesteryg.

Det er første gang, vi har haft et brætspil, hun har leget så meget med. Og det er sådan set ret smart, at man får flere legesager ud af ét køb.

Når hun bliver for stor til spillet, kan vi give det videre til hendes børnehave eller til et mindre barn. Det er fordelen ved god kvalitet.

- Søren Vinggaard Hellerung

Anmeldelse af spilBeleducCategory_anmeldelse af spil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen