Sorteper kortspil anmeldelse

Alder: Fra 3 år | Spilletid: Ca. 15 min. | For 2 - 4 spillere

En tur ad nostalgiens sti

De fleste af os kender nok spillet Sorteper. Når jeg som barn var på tur med min familie, var det ofte med sorteper i tasken, da det var dejligt nemt at have med rundt og hyggeligt at spille sammen.

Denne udgave af Sorteper har fået et fint og enkelt layout, så det henvender sig til de mindre børn.

Kortspillet kommer i en lille æske, så kortene er godt beskyttet. På kortene er der påtrykt simple illustrationer af forskellige dyr. Kortet ”Sorteper” er helt sort - med en kat på - og viser således, det er dette kort, man ønsker at undgå.

Spillet pakkes ud

Da vi pakker spillet ud, bliver min søn straks optaget af de mange fine kort. Han vil gerne se alle kortene igennem for at se hvilket dyr, der mon gemmer sig på de næste kort. Han opdager hurtigt, der er to af hvert dyr, og på den måde begynder vi at tale om spillets formål og regler.

Hvad handler Sorteper om?

Inden spillet starter, deles alle kortene ud mellem deltagerne, som skal have kortene på hånden. Herefter må spillerne danne par af de kort, de har på hånden, som lægges midt på bordet i én samlet bunke. Spillerne skiftes til at trække et kort fra modspillerens hånd og skal nu se, om kortet kan parres med ét af de kort, spilleren i forvejen har på hånden.

Hvis der dannes et par, lægges det igen ind midt på bordet, men hvis kortet ikke kan parres, beholdes det på hånden. Spillerne vil få færre og færre kort jo flere par, der bliver dannet. Sorteper kan ikke parres med andre kort, og derfor vil dette kort hele tiden være i spillet. For at vinde Sorteper, skal man undgå at sidde med Sorteper på hånden til sidst. Spillet kan spilles af op til fire deltagere og spillet selv siger, spillet tager 15 minutter og er egnet til børn over 3 år.

Vores oplevelse af spillet

Mens vi gennemgår spillets formål er vores søn ikke helt vild med tanken om at blive sorteper, da han synes, han ser uhyggelig ud. Men vi får ham overtalt og spillet kan nu gå i gang.

Der opstår dog et problem, da han skal have alle sine kort op på hånden. Det er mange kort for en 3-årig at have på hånden, så vi finder en løsning, hvor han får hjælp af spilleæsken.

Der er stor begejstring for spillet og det er tydeligt at mærke, om det er et godt eller et dårligt kort, der bliver trukket. Der er konstant spænding, da det både er interessant, hvilket kort han trækker fra vores hænder, men bestemt også er spændende, hvilket kort vi trækker fra hans hånd. Dog har han lidt svært ved at forstå, det handler om at komme af med sine kort og ikke handler om at få flest stik.

Derfor har vi faktisk efterfølgende brugt kortspillet på to måder: Som traditionelt Sorteper, men også som en slags fisk. Et spil ligesom sorteper, bare uden sorteper, hvor det gælder om at få flest stik. På den måde kan der være mulighed for at udvikle lidt på spillet eller bruge det på en anden måde end hensigten har været.

Reglerne på bagsiden er ikke så fyldestgørende, hvorfor det er heldigt, de fleste kender Sorteper på forhånd. Det synes lidt uklart, hvem der skal trække fra hvem, men det fandt vi hurtigt ud af i familien. Spillet er spændende hver gang, så det afsluttede spil resulterede hurtigt i en ny omgang Sorteper.

Sorteper er et klassisk og nemt spil, der stadig holder. Vi vil i hvert fald ikke tøve med at putte det i tasken næste gang, vi tager på tur.

- Christian Hjortdal

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilGa-toys

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen