Dëna regnbuer og forme anmeldelse

Alder: Anbefales fra 10 mdr | Mærke: Dëna| Materiale: 100 % silikone | Produktionsland: Spanien

"Det at stable og konstruere er spændende for børn og voksne i alle aldre. Vi har derfor også prøvet at stable og bygge med vores tre sjove silikonesæt. Da vores alder og udviklingsniveau er meget forskellige, så ses det tydeligt på vores byggerier. Min ældste søn og jeg udfordrede tyngdekraften mere og forsøgte at få delene til at balancere på helt andre måder end når min yngste søn byggede..."

En anmeldelse af Dëna regnbuer og former

Ordet Dena betyder “alt” og navnet passer derfor helt perfekt til dette alsidige legetøj, som virkelig sætter gang i fantasien og kreativiteten hos både børn og voksne.

Vi er utrolig glade for, at have fået muligheden for, at se nærmere på de forskellige spændende sæt fra Dëna. Vores familie består af Mor på 33 år, storebror Marcus på 15 år med en autisme diagnose og lillebror Villads på 1,5 år. Da vores alder er så langt fra hinanden, så kan det være udfordrende at finde aktiviteter, som vi alle tre kan lave sammen. Men her skiller Dëna produkterne sig ud, fra mange andre produkter.

Dëna legetøjet er helt specielt, fordi det er så unikt og anderledes. Det kan bruges af alle aldre, helt fra babyer til voksne, det er endda et fantastisk STEAM legetøj, da der er et utal af sjove og lærerige muligheder med legetøjet.

Hvad står S.T.E.A.M for?

S står for Science (videnskab).

T står for Technology (teknologi).

E står for Engineering (konstruktion).

A står for Arts (kunst).

M står for Math (matematik).

Herhjemme har vi alle tre været en del af legen. Vi er nysgerrige og rigtig gode til at se mulighederne, frem for begrænsningerne. På den måde kan legetøj bruges på mange flere måder og til mange forskellige former for læring.

Dëna legetøj

Dëna legetøj er lavet af platinbaseret silikone, som er et blødt, resistent materiale, fri for BPA, PVC, latex og phtalater.

Det er et ideelt materiale til fremstilling af forme og produkter, der også er egnede til kontakt med mad.

Produkter fremstillet af platinbaseret silikone, kan nemlig modstå temperaturer mellem -60 ºC og 220 ºC. De er derfor velegnede til alt lige fra mikrobølgeovn, ovn, opvaskemaskine, køleskab og fryser. Der åbner sig på den måde virkelig mange muligheder.

Ikke nok med det, så er Dëna produkterne endda også vandafvisende, så ud over at lette rengøringen sikrer Dëna legetøj også maksimal hygiejne og fødevaresikkerhed.

Vores familie har set nærmere på tre af Dëna’s pakker.

Et stort regnbuesæt i pastelfarver, et stort regnbuesæt i neonfarver og sidst men ikke mindst, et sæt bestående af 6 huse, 6 figurer og 6 træer i neonfarver.

Vi har brugt sættene hver for sig, men også i kombination med hinanden.

Hvad gør dette produkt særligt?

Vi ved alle sammen, at børns fantasi er meget bedre end voksnes og derfor er børn også glade for fri og ustruktureret leg.

Når børn leger frit, så giver det børnene muligheden for, at undersøge og eksperimentere med legetøjet.

Dëna’s produkter kan sagtens holde til den vildere leg, hvor flere børn tester hvad det kan bruges til. Silikonen gør at det ikke gør ondt, at træde på det eller blive ramt af det, hvis et tårn vælter eller et barn kaster med det. Dëna legetøj er derfor også oplagt som institutionslegetøj også til special institutioner.

Selv babyer kan få stor glæde af de forskellige forme og figurer fra Dëna. Babyer udvikler sig nærmest dag for dag. Allerede efter den første måneds tid, begynder babyer at holde fast og give slip på ting, som har fanget deres opmærksomhed. Når først babyer har fået øje på noget spændende, så gælder det om at få fat i det og komme det i munden. Det er en vigtig del af barnets udvikling og det at stimulere mundmotorikken er også vigtigt, for på et senere tidspunkt at kunne udvikle sig verbalt.

Mange anvendelses muligheder

Nogle af de mange måder Dëna produkterne kan bruges på er eksempelvis følgende:

 • Babyer som er ved at få tænder og som derfor er plaget af ømme gummer og/eller gerne vil undersøge ting ved at putte det i munden. Her kan dette legetøj være en hjælp, da babyen gerne må bide i det, det sker der intet ved.
 • Babyen kan blive interesseret i de flotte farver og legetøjet kan stilles på gulvet foran barnet, for at motivere barnet til at løfte hovedet og træne nakke- og rygmusklerne.
 • I kan også bruge de bløde figurer til at lære babyen, at gribe ud efter ting og holde ting i hænderne.
 • En sjov aktivitet til babyen, kan også være at stille de farverige dele på gulvet, så babyen kan blive motiveret til at bruge kroppen for at få fat i tingene, om det så er at rulle, kravle eller krybe, så vil det være en god måde, at få babyen til at prøve at bevæge sig på.
 • Stable og bygge er en rigtig god træning for de mindre børn, men faktisk også for de større. Når børn stabler og bygger med det bløde og behagelige legetøj, vil de styrke og stimulere deres hånd-øje-koordination, deres visuelle sans, koncentration, tålmodighed, overblik, finmotorik, problemløsning og deres taktile sans.
 • Dëna produkterne kan også skabe glæde i badet eller på stranden, hvor I kan stable legetøjet og lade bølgerne vælte dem. I kan også bruge de små figurer som sandforme.
 • De kan bruges ude i haven på græsset eller i sandkassen.
 • Sættet med figurer, huse og træer vil også være sjove at have med i køkkenet. De kan bruges som udstikkere eller bageforme. Det er en kæmpe fordel, at de kan tåle alt, både ovnen op til 220 grader og opvaskemaskinen.
 • Sættet med de forskellige forme, kan også bruges i forbindelse med at I tegner eller maler. Her kan barnet bruge formene som skabeloner og tegne efter dem eller de kan dyppes i maling og derefter lave et aftryk på papiret.
 • Ved at lege med de farverige regnbuer, kan barnet lære at sortere ud fra størrelser eller farver, alt efter om I har flere sæt.
 • Regnbuerne kan nemt kombineres i lege med andre produkter, om det så er en bilbane, en indhegning i en zoo eller måske en kuglebane, så er der virkelig mange muligheder.
 • Med de forskellige spændende silikonesæt fra Dëna, kan I også styrke barnets verbale kommunikation, både impressivt (sprogforståelse) og ekspressivt (sproganvendelse). Det kan eksempelvis gøres ved, at I taler om farverne og formerne.

Et sikkert, sjovt & kreativt legetøj

Dëna er et sikkert, sjovt og kreativt legetøj med virkelig mange anvendelsesmuligheder. Det er derfor noget, som kan aktivere børn i flere timer. Herhjemme er produkterne et hit og de bliver brugt til rigtig mange forskellige aktiviteter.

Sættet som indeholder forme af figurer, huse og træer, har Villads på 1,5 år haft med i badet. Han nyder at lege og kaste med figurerne når han sidder i sit badekar.

Det er en stor fordel, at figurerne ikke er hårde, for så gør det ikke ondt, hvis Villads kommer til at sætte sig på en af figurerne og der sker intet ved, at han kaster dem op ad væggen mens han bader. Det at han har noget godt og sjovt legetøj i badet, gør uden tvivl badet nemmere. Når Villads er optaget af legen med de farverige figurer, så tænker han ikke over, at jeg vasker hans hår.

Perfekt til bagning

Da figurerne kan tåle temperaturer op til 220 grader, så har vi også haft dem med i køkkenet.

Vi kan alle tre godt lide at bage og derfor tænkte jeg straks, at vi skulle prøve at bage med Dëna formene.

De kan blandt andet bruges som udstikkere, hvis man skal bare småkager.

Vi har bagt bananmuffins, hvor vi hældte dejen ned i formene, som jeg havde placeret på et stykke bagepapir. Så fik vores muffins en sjovere form, end hvis vi havde brugt de almindelige muffinsforme.

Vi har også prøvet at bage cookies i de forme som ligner træer. Det fungerede også uden problemer. Det at bruge de farverige og anderledes forme til bagningen gør, at bagningen bliver lidt sjovere for børnene.

De mange forme og regnbuer er heldigvis nemme at gøre rene, det er bare en tur i opvaskemaskinen og så er det tid til en ny spændende aktivitet.

Stable og konstruktion

Det at stable og konstruere er spændende for børn og voksne i alle aldre. Vi har derfor også prøvet at stable og bygge med vores tre sjove silikonesæt. Da vores alder og udviklingsniveau er meget forskellige, så ses det tydeligt på vores byggerier.

Min ældste søn og jeg udfordrede tyngdekraften mere og forsøgte at få delene til at balancere på helt andre måder end når min yngste søn byggede. Min yngste søn Villads var især optaget af at vælte de konstruktioner, som vi andre byggede.

Her oplevede vi også en af fordelene ved silikonematerialet, nemlig at når byggerierne væltede og ramte os og blev spredt ud over hele gulvet, så gjorde det ikke ondt at blive ramt af det og det larmede heller ikke når det ramte gulvet.

Vores mange konstruktioner blev lavet sætvis, men også blandet.

Hvis man bruger fantasien og kreativiteten, så kan man også bygge forskellige dyr eller bilbaner med sættene.

Den bløde silikone gør dog, at nogle konstruktioner nemt vælter, fordi delene bøjer, men det gør bare at man skal koncentrere sig mere og holde fokus.

Vi byggede eksempelvis en bilbane, hvor bilerne skulle køre mellem de mange buer og så brugte vi husene og træerne til at lave byen omkring banen.

Jeg havde også en idé om, at jeg kunne lave en kuglebane, ved hjælp af regnbuerne.

Ideen inde i mit hovede, var dog lidt svær at få til at lykkes. Men på trods af det, så fik vi lavet to forskellige kuglebaner.

Kreative aktiviteter

Herhjemme er vi generelt meget kreative, vi kan godt lide at bruge hænderne og lave nye og anderledes ting.

Sættet med Dëna’s figurer har vi derfor også brugt til at lave kreative aktiviteter ved bordet.

Vi har eksempelvis brugt formene som skabeloner og efterfølgende farvelagt de fine tegninger. Det er en rigtig god måde, at udvikle og styrker de finmotoriske færdigheder og hånd-øje-koordination.

Vi har også brugt de forskellige forme, når vi har malet på karton. Har dyppede vi formene ned i maling og efterfølgende lavede vi aftryk på kartonet. Man kan også bruge det til at lave aftryk på tekstiler eller andre spændende ting.

Støtter børns udvikling

Legetøj fra Dëna er uden tvivl noget, som sætter gang i børnenes positive udvikling.

Sættene kan også nemt bruges til, at udvikle barnets verbale kommunikation, både impressivt (sprogforståelse) og ekspressivt (sproganvendelse). Det kan I eksempelvis gøres ved, at tale om farver, former, figurer og finde på sjove historier og lege.

Det er også en god idé at øve talrækken, eventuelt ved at tælle de mange dele. Simple matematikstykker er også en aktivitet som sættene kan bruges til. Det kan være hvor I måler længde og brede på formerne eller regner ud hvor mange figurer der er, hvis man plusser træerne med husene.

Det at legetøjet er produceret i silikone gør, at det ikke gør ondt at blive ramt af det eller at træde på det.

Vi har derfor også brugt nogle af delene til at øve kaste- gribe teknikker. Marcus kan sagtens kaste og gribe, men Villads er selvfølgelig ikke ret sikker i det endnu. Men vi øver stille og roligt.

Som I kan læse, så har vi brugt Dëna produkterne på virkelig mange forskellige måder og det er endda kun nogle af de ting, som de kan bruges til. Så mange muligheder er der. De bløde og behagelige dele har ingen skarpe kanter eller hjørner og delene indeholder ingen små dele.

Sættene vil derfor også kunne skabe glæde hos børn med særlige behov. Delene er nemme at holde ved, de mange farver er gode for den visuelle sans. Formerne og materialet kan stimulere den taktile sans og de mange muligheder for læring kan nemt rettes ind efter barnets udviklingsniveau og interesse

Vores mening

Jeg er virkelig glad og positivt overrasket over disse fine produkter. Kvalitet, sikkerhed og funktionalitet er helt i top. Jeg har derfor intet negativt at sige. Jeg vil derimod give Dëna’s lækre produkter de varmeste anbefalinger med herfra. Det er uden tvivl pengene værd og børnene vil elske de mange muligheder, der er for mange timers spændende og lærerig leg, både alene eller sammen med venner og familie.

- Carina Lund Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjDëna

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen