Dantoy tiny® -serien

Alder: Anbefales til "førskole" børn i mellem 0 og 2 år. | Svanemærket | BIO-plast

"Legetøjet i den NYE Dantoy tiny®-serie er både Svanemærket OG fremstillet af miljøvenligt BIO-plast - der udvindes fra sukkerrør, som er en vedvarende energikilde her på Jorden. Tiny legetøjet er genbrugeligt og indeholder INGEN ftalater, INGEN parfumer, INGEN BPA og ej heller andre typer af skadelige stoffer..."

Tiny® er en del af, den nye serie af miljøvenligt Svanemærket legetøj, der produceres af det midtjyske firma Dantoy. Det miljøvenlige og Svanemærkede legetøj går under navnet BIO-legetøj, som produceres af miljøvenligt og genbrugeligt BIO-plast.

Produkterne i Tiny® -serien er udviklet til babyer og småbørn fra 0 - 2 år, og man kan uden bekymring for farlig kemi, præsentere disse produkter for sin lille baby, da de alle bærer Svanemærket. Udover at serien er et miljømæssigt rigtigt valg, er der her også et særligt fokus på leg, læring og sanserne.

Produkterne i Tiny® serien er lavet af biologisk plastic, hvorfor der under fremstillingen af legetøjet, sker en reducering af CO2 udslippet i atmosfæren, set i forhold til fremstilling af andre plastvarer. BIOplast udvindes af sukkerrør, som er et 100% bæredygtigt råmateriale. Disse sukkerrør er dyrket på kontrollerede, giftfrie plantager i Sydamerika.

Processen til at lave BIO legetøj sker som sagt ved først at høste de såkaldte økologiske sukkerrør, hvorefter de forarbejdes til ætanol og dernæst bliver BIOplasten fremstillet. Om 20 år når legetøjet er godt slidt kan det også let genbruges og omdannes til nyt BIO-plast.

Farvevalget til Dantoys tiny® serie, får straks en til at tænke på bæredygtighed. Produkterne er nemlig ikke lavet i stærke og glansfulde farver, som plastlegetøj ofte ses i. Dantoy har valgt nogle afdæmpede, lækre farver, og der er tænkt på tidens trend.

De rolige farver skal være med til at opnå et roligt miljø for barnet, og Dantoy bruger selv ordene; enkelthed og tryghed, som det koncept serien arbejder udfra. BIO-plasten ses endvidere med lidt struktur i overfalden, hvor farverne bliver lidt meleret - noget der igen lader ens tanker føre hen på genbrug.

Herhjemme har vi været heldige at prøve en stor del af serien, og sikke et hit det har været for begge børn.

Produkterne er pakket ind i brunt pap, og der står klart og tydelig på flere sprog (herunder også dansk), omme på hver kasse, at legetøjet skal rengøres omhyggeligt inden brug.

Det vil vi dog også altid gøre, men jeg synes, det er godt at tydeliggøre denne del, da en sådan opmærksomhed måske kunne blive glemt, når det er et økologisk produkt, man har med at gøre.

Rengøringen af legetøjet var dog ingen sag. Vi valgte at vaske det op i hånden, men man kunne også med fordel have givet det en tur i opvaskemaskinen, da serien nemlig også tåler dette.

Selvom det virker som en basal ting, så syntes vi, at det er et stort plus, at legetøjet kan vaskes og et endnu større plus, at opvaskemaskinen også er en mulighed. På den måde betyder det ikke så meget, når der kommer lidt jord, sand, eller snot på. Når rengøringen er nem, anvender man også nemmere legetøjet inde og ude, som det er fremstillet til.

Vores oplevelser med tiny® serien

Vi skriver herunder lidt om de forskellige ting vi har fået lov til at teste. Kameraet har også været med undervejs og taget lidt billeder til jer.

Dantoy tiny® Spandsæt af BIO-plast

Lad os starte med Tiny Bio-spandsættet, som indeholder en spand, en si som kan sættes ovenpå spanden, en krabbe-form, en rive og en skovl. Altsammen i super skønne farver og i en god og solid kvalitet.

Inger tog det med det samme med ud i sin sandkasse, og gik igang med at lave en stor kage i spanden, som blev dekoreret med flag i form af et af efterårets blade.

Herefter var det sjovt at lave den mindre krabbe-udstik, som gav god anledning til en snak om fjorden og havet. En skovl er helt obligatorisk for sandkasseoplevelsen, og her blev skovlen også modtaget godt af Inger, hvor riven blev givet til hendes far.

Vi valgte efter endt leg at lade spandsættet blive i vores sandkasse, men man ville med fordel også kunne have brugt det i badekarret - og igen, så er det bare så dejligt med netop Dantoys Tiny serie, at man ikke skal bekymre sig om hvad materialet består af.

Dantoy tiny® Byggebægere af BIO-plast

Byggebægerne blev begge børn introduceret indenfor. Vi havde nok mest tænkt dette legetøj til Peter, men det er endt med flere timers god leg for Inger og Peter imellem. Inger har stor glæde af at stable bægerne til et højt tårn. Selv i en alder af to år, er spændingen til at tårnet skal væltes stor.

Har man tilmed selv stablet det, er det ekstra stort, når man endelig når til at sætte det sidste bæger, og slutteligt kan skubbe til det, og det hele vælter ned, så man påny kan give sig i kast med genopbygningen.

En leg Inger finder fordybelse i i lang tid, og som også lillebror på 4 måneder kan lade sig optage af. Inger nyder at sætte ord på, hvad hun gør, og her henvender hun sig til lillebror Peter, som jo ikke kan på samme måde kan deltage i legen endnu.

En følelse af, at man er en stor pige og kan lære fra sig er absolut meget betydningsfuld, og når så man oplever at lillebror kigger interesseret kan det fastholde legen længe for begge børn.

Anden gang Inger fandt bægerne frem, var det ikke kun stabling der fangede hendes opmærksomhed. Denne gang var det spændende at tage bægerne op én efter én og sætte dem langs hinanden på gulvet, for herefter at vurdere størrelsen af dem og putte dem oveni hinanden igen, så de blev samlet til én. En leg der var forbundet med mindre støj, og som absolut også optog Peter at følge med i.

Inger gav også flere gange Peter et bæger, og brugte ord som “deles”. Det er langt fra alt legetøj, der leder Inger til udvikle sig på det sociale, som vi oplevede her. Vi ser derfor, at byggebægerne så absolut har levet op til det fokus Tiny ønsker omkring indlæring og sansestimulering.

Også stablebægerne egne sig godt til leg i sandkassen, da der er i bunden af bægerne er en speciel form, som fx. En cirkel, en trekant, en firkant mv. Derudover har nogle af bægerne også små huller, så også disse kunne man med fordel tage med i badekarret og få nogle sjove lege ud af :)

Dantoy tiny® FunCars af BIO-plast

De to FunCars i en henholdsvis lyserød og blå farve fangede også hurtigt interessen og vi fik dem derfor også hurtigt taget i brug. “Én til mig, og én til Peter”. Det var meget heldigt, at der var to, og storesøsteren var retfærdig. Vi startede med at lade Peter se bilerne fra en siddende position.

Han havde stor opmærksomhed på dem, og Inger kørte forsigtigt bilerne hen langs Peters krop. En leg der fortsatte, hvor Peter lagde på sofaen og Inger mere eller mindre styrede legen, hvor Peter absolut blev udfordret på sine sanser.

Det kan være svært at finde en fælles leg/fokus for et barn på 4 måneder og et barn på 2 år, men med vores oplevelse af Tiny serien kan vi konkludere, at det er muligt.

Dantoy tiny® Bidering på kæde og bideringe af BIO-plast

Bideringene er som beskrevet fra Dantoy i god kvalitet, og Peter har bidt løs i dem siden vi præsenterede dem for ham. Den ene pakke indholdt 3 bideringe, mens den anden pakke indeholdt 1 bidering og en tilhørende kæde, hvor den kan fastgøres til eksempelvis et legestativ eller i barnevognen. Der er et godt greb i dem, så barnet ikke konstant taber dem, og skulle det ske, er de så lette, at barnet på ingen måde slår sig ved det.

Jeg har altid været meget skeptisk omkring bideringe til de helt små på grund af usikkerhed omkring hvilke kemikalier der var i produkterne. Det var derfor en sand fornøjelse at kunne række Peter disse bideringe med ro i sindet. Både grisen, fisken og katten er et stort hit, og med deres forskellige farver og overflader bliver flere sanser aktiveret.

Peter er efterhånden så stor, at han både kan bruge bideringene, når han sidder i en skråstol eller ligger på legetæppet, hvor han kan løfte dem op foran ansigtet. Han har dog også stor fornøjelse af at vi sætter en bidering fast på kæden, som medfulgte, og dernæst fastgøres på hans legestativ. En erfaring fortæller os, babyer ikke kan fastholde sin interessere for et stykke legetøj i særlig lang tid, og derfor er det vildt fedt, at man med bideringene og kæden har noget legetøjet med funktionen “2-i-1”.

Herhjemmefra lyder der en stor anbefaling af Dantoys Bioplast og Tiny serie. Som det måske kan læses i anmeldelsen, så skyldes det dels det bæredygtige koncept, den utrolig lækre kvalitet og dels fordi, det bestemt lever op til formålet omkring indlæring, sansestimulering og leg.

- Anders Østergaard, samt Inger & Peter

Se det store udvalg af Dantoy tiny her
Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjDantoy

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen