Dantoy tiny® Førskole Frokostsæt anmeldelse

Alder: Anbefales fra 12 mdr. | Antal: 94 dele |Materiale: Svanemærket BIO-plast

"Timer og atter timers sjov leg, ligger gemt i dette flotte førskole frokostsæt fra den nye Dantoy tiny® serie, med legetøj fremstillet af Svanemærket BIOplast.."

Dantoy tiny® førskole frokostsættet

Da vi modtog førskole frokostsættet fra den nye Dantoy tiny® serie, med legetøj fremstillet af Svanemærket BIOplast, ville lykken ingen ende tage.

Mine piger på 3 år og på 18 måneder klappede i deres små hænder bare ved synet af frokost stellet. "Hvor er det fint!!!" lyder det fra den store, imens hun straks begyndte at dele kopper, bestik, kander og tallerkener op i bunker, hvorefter hun straks slæbte det hele ud i køkkenet, med lillesøster i hælene.

Jeg må sige jeg havde en forventning - eller ihvertfald en forhåbning om - at frokostsættet kunne gøre, at pigerne ikke bare legede ved siden af hinanden, eller skændes om hvis tur det er til at have kaffekanden??!!, men at det kunne bringe de to piger sammen om den fantasifulde rolleleg og det levede legetøjet virkelig op til.

Der blev straks dækkede bord og lillesøster blev inviteret til kage, med stor fornøjelse.

Ligesom dukkerne nu flere gange har været til kagebord, så har alle de større søskende det også. Mor og far har også mange mange gange fået en kop fantasi-kaffe serveret. De mindste af mine børn bruger simpelhen stellet hver eneste dag!

Timer og atter timers sjov leg, ligger gemt i dette flotte førskole frokostsæt fra den nye Dantoy tiny® -serie, med legetøj fremstillet af Svanemærket BIOplast, for børn helt ned til kun 6 måneder.

Indeholder mange dele

Fordi frokostsættet består af så mange dele, blev det til legetøj, som mine børn kunne deles om, istedet for at skændes om.

Førskole frokostsættet indholder 94 dele fordelt på:

  • 2 kander med låg
  • 15 kopper (i tre forskellige farver)
  • 15 knive
  • 15 gafler
  • 15 skeer
  • 15 dybe tallerkener
  • 15 flade tallerkener

Så der er virkelig nok til alle søskende og/eller vennerne og frokoststellet har da også bragt lykke hos mine dagplejebørn, der også har nydt at stellet indholder så mange dele.

Småbørns udvikling

Små børn udvikler sig igennem deres krop og sanser. De skal erfare ting gennem sanseindtryk. De erfarer ved at pille, rode rundt og undersøge ting. Heldigvis, så er sættet nærmest designet hertil og kan sagtens holde til at blive brugt og leget med.

Legetøjet kan både holde til at blive smagt på, men også til at blive tabt og smidt. En tur i sandkassen eller badekarret kan det også klare det uden problemer.

Dantoy tiny® legetøjet er udover, at det er stilrent også holdbart hvilket er super vigtigt.

Fra den pædagogiske synsvinkel

Fra den pædagogiske synsvinkel ligger sættet virkelig op til rolleleg og især rollespillet om familien med mor, far og børn.

Børn efterligner de voksne, hvilket er med til at lære dem om vores værdier og om de sociale spilleregler, men også om hvordan vi klarer dagligdagens gøremål.

Børn kopierer simpelhen alt det vi voksne gør og bruger det til at udvikle sig selv. Frokostsættet ligger også op til fælleskab og socialisering, igen fordi det indholder så mange fine dele, at alle børn i legen kan få en tallerken og et krus, eller 2 endda hvis de lyster. Men også fordi de jo kopier os forældre og leger det de oplever hver dag. Nemlig at vi samles om maden.

Spisestellet er blevet en del af den daglig leg hos os, hver eneste dag! Børnene finder det selv frem og kommer gerne med en kop “kaffe” til mig.

Svanemærket BIO-plast

Førskole frokostsættet fra den nye Dantoy tiny® -serie, samt resten af Dantoy BIO og Dantoy tiny® serierne, produceres ved brug af BIO-plast.

BIO-plast fremstilles i bund og grund af sukkerør, som omdannes til miljøvenligt plastik. Det betyder at legetøjet bliver 100% genanvendeligt! Så når legetøjet på et tidspunkt skal kasseres, kan hele legetøjet genbruges 100%. Som person og som mor, går jeg meget op i miljøet og den verden jeg ønsker for mine børn, derfor er det for mig super vigtigt og virkelig fedt at materialet kan genbruges.

På samme tid er de sukkerrør som bruges i produktionen et 100% vedvarende råmateriale. Det betyder at når man høster en markfuld sukkerrør, kan man efter cirka et halvt år, høste den samme mark igen. Mega smart og total minimal spild!! Jeg elsker det!!

Forbruget af sukkerrør går altså ikke ud over natur eller miljø og samtidig hjælper sukkerrør endda med at absorbere CO2 forurening fra den luft, som vi indeånder dagligt. Jeg er samtidig så positiv overrasket over noget så miljørigtigt også kan se SÅ fint og SÅ lækkert ud i design og farver.

Anbefales fra 12 måneder

Dantoy tiny® frokostsættet anbefales til børn fra 12 måneder og bringer virkelig lykke hos de små.

I dagplejen får børnene serveret mad af de store. Vi er virkelig glade for den høje kant på de dybe tallerkener, da det gør at maden ikke falder af, når man også skal koncerter sig om at gå.

De får også kopper som forresten også ligger rigtigt gode i små børnhænder og gør at de kan øve sig i, selv at drikke, samt at de små bliver en del af de stores leg.

Jeg vil personligt mene at sættet passer perfekt til børn i 12 - 18 måneders alderen, som mine dagplejebørn er, kan få glæde af stellet. Selvfølgelig på en anden måde end min 3 årige der dækker der store bord op og inviterer på kage. Men et godt bud på legetøj, der kan være med til at udvikle dit barns sociale evner og fællesskabs-følelsen. Udover det også er mega sjovt og hyggeligt at kunne lave mad til sine forældre, der normalvis laver aftensmaden.

Jeg anbefaler gerne førskole frokostsættet til alle der har brug for gaveidéer til en fødselsdag eller julegave, ligesom jeg gerne anbefaler de andre af Dantoys BIO-produkter, for vi har snart en del herhjemme og så glade er vi blevet for netop dette klimabeviste legetøj.

Som min 3 årige siger “Jeg er bare vild med det!“

- Kamilla Buch

Læs mere om Dantoy tiny® -serien her!

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjDantoy

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen