Dantoy Sandkassekøretøjer anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Materiale: Svanemærket plast | Land: Produceret i Danmark

"Uanset om de 3 entreprenørmaskiner står alene eller sammen, er det helt tydeligt, at de helt automatisk indbyder til den rolleleg, som udviklingspsykologer peger på er grundlæggende, for vores børns kognitive udvikling..."

En anmeldelse af Dantoys sandkassekøretøjer

Jeg blev SÅ glad, da jeg fandt de her tre dantoy entreprenørmaskiner hos Legebyen.dk - Sandkassetid er nemlig lig med kvalitetstid!

På en virkelig hyggelig måde minder de mig om min egen barndom med sandkasseleg. Det er ren nostalgi at se dem igen, at opleve dem igen, at lege med dem igen – for når de nu bliver fundet frem til sandkassen herhjemme, sniger jeg mig altså med til, at være en del af legen med maskinerne igen :)

Sandkassetid er lig med kvalitetstid. Her er der bare RO og TID til leg både sammen og i sin egen verden. Derudover er legen med sand både sundt og stimulerende for børns udvikling, og særligt følesansen bliver aktiveret, når børn udforsker og leger med enten vådt eller tørt sandkassesand.

Herhjemme optimeres legen i sandkassen klart, når der er noget at lege med. Både Johannes på 1,5 år og Signe på 3,5 år gjorde store øjne fulde af begejstring, da de fik lov til at pakke køretøjerne ud. De har en størrelse, som imponerer.

Det var helt selvfølgeligt for dem begge, straks at gå i gang med at køre med dem og bruge deres forskellige funktioner. Til at begynde med legede vi med dem indendørs, og nu er de permanent ude – de fungerer så fint til begge dele!

Dantoys entreprenør-maskiner

Alle maskinerne er fremstillet i Danmark, i en super plast kvalitet, som er Svanemærket, i farverne gul og sort. Der er monteret store, brede hjul på, så de kører godt og stabilt - også i det ujævne sandkasseterræn – og også når chaufføren er 1 eller 3 år.

Dantoy Gravkoen:

Den seje gravko har fire hjul og en frontlæsser, som kan bevæges.

Gravkoen er udstyret med to håndtag, som simpelthen udgør et utrolig simpelt og fungerende system, som også børnene er helt med på og kan styre.

Håndtaget på højre side kan føres op og ned. Det er forbundet med frontlæsseren, som i takt dermed bliver hævet og sænket. Håndtaget på venstre side kan føres frem og tilbage, og når det er helt trukket tilbage, tømmes frontlæsseren.

I førerhuset sidder en mand og styrer gravkoen. I sidevinduerne ses manden fra siden af, og gennem forruden ses han glad og smilede forfra. I vinduet står der ”69” og bagerst står der ”Bulldog” med sort skrift.

Med frontlæsseren er gravkoen ca. 45 cm. lang og uden frontlæsser ca. 30 cm. Den er 20 cm. høj og 22 cm. bred.

Børnene leger gerne med gravkoen med sine funktioner alene, men i særdeleshed også sammen med bl.a. dumperen, som netop kan fyldes op vha. gravkoen.

Dantoy Dumperen:

Dumperen har som gravkoen et førerhus, hvor der sidder en anden, men lige så glad og børnevenlig arbejdsmand, som styrer dumperen. Han ses i profil fra både højre og venstre sidevindue og forfra gennem forruden.

Den har 6 hjul. Bagtil har den et stort, rummeligt lad. Forrest på selve ladet sidder et håndtag, som er let at få fat i for små barnehænder, og som derfor også gør det meget enkelt og simpelt at tippe læsseren.

Den tipper næsten op til 90 grader, og på den måde har det reelt den effekt, at ladet bliver tømt. Det kan gentage sig igen og igen igen: at fylde dumperen op på lokation A, køre dumperen til lokation B, tømme dumperen dér og så tilbage til lokation A.

Dumperen er 47 cm. lang, 20 cm. høj og 20 cm. bred.

Heldigvis kan der være meget i læsseren – det være sig sand, jord, grus, vand mm. – så børnene har oplevelsen af, der sker noget i legen.

Dantoy Bulldozeren:

Som jeg kender Bulldozeren fra gamle dage, var den også indrettet som gravkoen og dumperen, med en chauffør i førerhuset.

Som vist på billederne er manden på denne model dog erstattet af to søde øjne i forruden.

(* køber man et helt sæt med 6 stk bulldozere, så får man 6 forskellige ansigtsudtryk, hvilket kan bruges til samtaler om følelser, når pædagogen inviterer børnene med ud i sandkassen. - Legebyen.dk)

Signe på 3,5 år kan ikke stå for de øjne og foretrækker oftest at være den, der styrer bulldozeren. Håndtaget bagpå gør den let at håndtere og manøvrere med.

Bulldozeren har 2 hjul, og den måler 30 cm. i længden, 16,5 cm. i højden og 23 cm. i bredden.

Den har som gravkoen og dumperen ikke dele og elementer, der kan bevæges og styres, men for børnene herhjemme er det slet ikke en nødvendighed: den skal med sin store skovl fortil naturligvis ”bare” flytte rundt på det sand, som dumperen har læsset af.

Fantastiske til fælles leg

De tre køretøjer kan virkelig oplagt bruges i en fælles leg, som hvert sit led i en arbejdsproces.

På den måde indbyder de også til, at der kan være flere børn involveret med hver sin rolle og funktion.

Samtidig kan de så meget hver deres, at de også sagtens kan bruges isoleret set.

Uanset om de står alene eller sammen, er det helt tydeligt, de helt automatisk indbyder til den rolleleg, som udviklingspsykologer peger på er grundlæggende for vores børns kognitive udvikling.

Den meget simple mand i maskinerne gør det autentisk, at de styres af en person. Og for mine børn passer maskinernes arbejde i sandkassen til deres forestilling af, hvordan det er at være arbejdsmand: vådt, beskidt, hårdt. Måske også sjovt og underholdende og fængende – det er det i hvert fald for min datter og søn.

Produceret af danske Dantoy

De tre entreprenør-maskiner produceres af danske dantoy, som har udviklet og produceret kvalitets-legetøj i Danmark i over 50 år, hvilket gør dantoy til en af nordens største producenter af plastiklegetøj. Og så har de specialiseret sig i at producere udviklende legetøj.

Produkterne bærer Svanemærket og er produceret under Nordic Ecolabels forudsætninger. Nordisk Ministerråd besluttede i 1989 at indføre dette nordiske miljømærke for at give nordiske forbrugere gode forudsætninger for at vælge produkter, der lever op til strenge miljømæssige kriterier.

Verdens første svanemærkede legetøj er fra dantoy. Det betyder, at dantoys produkter er fri for ftalater (mistænkt for at være hormonforstyrrende), parfumestoffer (allergifremkaldende), aromatiske opløsningsmidler (sundhedsskadelige), PVC, bly, kadmium, kviksølv og tinorganiske forbindelser (både sundheds- og miljøskadelige).

Med Svanemærket stilles der krav til sikkerhed, kvalitet og levetid. Hos dantoy benyttes kun de bedste materialer, som er meget slidstærke, og dermed kan produkterne bruges om og om igen.

Jeg glæder mig til mange, mange flere ”arbejds”-timer i sandkassen, sammen med mine små entreprenører.

Positive erfaringer

Dantoy har base i Hobro, men er repræsenteret i over 50 lande, hvor de er den foretrukne legetøjsleverandør hos mange institutioner.

Dog værdsætter og prioriterer de fortsat højt at stå for danskproduceret legetøj.

Visionen er at bringe glæde til børn og familier med længerevarende, lærerige og fantasifulde legeoplevelser.

Indtil nu har vi herhjemme kun positive erfaringer med deres produkter, og der er slet ikke tvivl om, at de har dannet ramme for mange timers glæde.

Selvom de bedste eksperter i leg er børnene, har dantoy en fremragende indsigt i, hvad der kan komme til at hitte, og de skaber gode rammer for børnene, til at udvikle sig som legeeksperter.

- Elisabeth Kristensen

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjDantoy

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen