Dantoy FunCars Garager anmeldelse

Alder: Anbefales fra 12 mdr | Certificering: Svanemærket | Producent: Dantoy | Fremstillet i Danmark

"Jeg er på ingen måde i tvivl om, hvad min mening om Dantoys fantastiske FunCars biler og garager er. De er virkelig et hit og jeg elsker de mange kreative muligheder. Jeg vil derfor give dem de varmeste og største anbefalinger med herfra...."

En anmeldelse af Dantoys FunCars garager, i god kvalitet og lækkert design

Leder I efter biler og bilgarager, som er i god kvalitet og lækkert design, uden små dele eller skarpe hjørner, så har I lige fundet det helt rigtige og så synes jeg helt sikkert, at I skal læse videre om FunCars fra Dantoy.

Vi har haft den store glæde af at anmelde de sjove og søde FunCars biler og tre forskellige garager, der passer dertil. De fine sæt, som vi har undersøgt nærmere, er både Svanemærket og CE-mærket.

Svanemærket er et nordiske miljømærke for produkter, der ikke er fødevarer. Svanemærkede produkter kan være meget andet end bare vaskemiddel. Legetøj kan eksempelvis også være svanemærket.

Når et produkt er Svanemærket, så betyder det, at varen er blandt de mindst miljøbelastende i den pågældende varegruppe. Det kan derfor godt betale sig at købe legetøj som bærer Svanemærket, så vi sammen kan passe på vores børn og på samme tid miljøet.

Fælles for de tre garager og FunCars bilerne er, at de henvender sig til børn fra ca. 1 år og kan bruges af både drenge og piger.

De kan også alle bruges både indenfor og udenfor, de kan nemlig sagtens tåle både græs, sand og vand. Dog kan de enkelte klistermærke efter tid tage skade af alt for meget udendørs brug.

FunCars biler med glade ansigter

De forskellige FunCars biler har alle glade og venlige ansigter.

Alle de forskellige slags biler, kan nemt kombineres i en og samme leg, da de alle passer i garagerne. Det kan bl.a. både være bilerne fra Tiny serien eller de løse FunCars biler. Der er derfor mange muligheder, hvis man ønsker flere biler til de forskellige sæt. Se hele udvalget af FunCars her!

Dantoy FunCars Politistationen

Først har vi set nærmere på den flotte FunCars garage "politistation".

Dette sæt består af en sort politistation/garage som er lavet af plast. Politistationen har mange flotte detaljer og 4 hvide garageporte, som let kan åbnes og lukkes.

Politigaragen består af to etager.

Der er en bom for enden af rampen som man kan åbne og derved kører op af rampen på siden af bygningen. På taget er der tre parkeringspladser.

Der medfølger tre biler: en orange kranbil, en blå personbil og en sort politibil.

Carl på 5 år har leget rigtig meget med dette sæt, ude i haven.

Han fandt selv sættet frem og spurgte om han måtte lege med det ude på græsplænen.

Selvom Carl er 5 år, så er han ikke for stor til at lege med biler. De fleste drenge interesserer sig for diverse køretøjer og det vækker derfor hurtigt nysgerrigheden, når børn ser en garage med biler.

Carl kørte med bilerne ude på græsset og bilerne kørte selvfølgelig også op af rampen for at parkere oppe på taget af politistationen.

Carl legede, at politibilen var på jagt efter den blå personbil og de kørte med fuld fart efter hinanden.

Personbilen kørte ind i garagen fordi den troede, at den kunne gemme sig derinde. Men politibilen kendte godt porten ud, så den fik hurtigt stoppet den blå bil.

Da den blå bil prøvede at stikke af fra politibilen, kørte den galt og kranbilen blev tilkaldt for at hjælpe.

Carl var meget optaget af legen og han kunne sagtens have leget i meget længere tid, hvis ikke jeg havde kaldt, fordi aftensmaden var færdig.

Dantoy FunCars Bilværksted

Den anden Dantoy FunCars "garage", som vi har undersøgt nærmere er, Autoservice udgaven.

Autoservice Bilgarage er gul og bygget op på samme måde som de andre garager.

Den er nemlig også i to etager, hvor man via rampen på bagsiden af bygningen kan kører op på taget for at parkere på en af de tre parkeringspladser.

Denne garage har også 4 garageporte, som er blå.

Sættet med det gule autoservice værksted indeholder også tre glade FunCars biler.

En gul lastbil med gråt lad, en gul kranbil med blink på taget og en grå kran bagpå og til sidst en blå personbil.

Den lille kranbil kan let og ubesværet kører afsted med en bil efter sig, på den måde kan skadet biler eller biler der er kørt tør for benzin hurtigt få hjælp og blive trukket hen til autoservice.

Min lille søn Villads er meget glad for de forskellige FunCars biler og han er derfor også meget interesseret i garagerne.

Han er blevet god til at kører bilerne op af rampen og griner, når han skubber dem ned igen.

Han kan også nemt åbne garagerne og køre bilerne derind.

Dantoy FunCars Brandstationen

Den tredje og sidste "garage" vi har testet er, den flotte røde Brandstation.

Brandstationen er lige som de andre Dantoy garager, lavet i et lækkert design af plastik, med runde hjørner, så selv de små børn kan lege med det.

Den røde brandstation har fire blå porte, hvor brandkøretøjerne kan parkere, når de ikke er i brug. Der er også på denne garage/brandstation mulighed for at parkere oppe på taget.

De tre medfølgende Falck biler er alle tre røde, med blåt blink på taget.

Den ene bil er en almindelig rød bil med blik på taget, den anden er en rød bil med blink og gul stige på taget og den sidste bil har en kran bagpå. Kranbilen kan hjælpe med at køre biler væk, hvis de er kørt galt.

Denne garage er også et hit herhjemme, den røde farve og selvfølgelig brandbilerne, fanger børns blik med det samme, det ses også tydeligt når vi har andre børn på besøg.

Stort udvalg af FunCars biler

Udover de tre garagesæt med tilhørende biler, så er der flere forskellige muligheder for at tilkøbe flere eller andre FunCars biler.

Man kan vælge at købe én enkelt ekstra bil, eller at købe et sæt med flere forskellige biler. I nogle af de store sæt, er der udover forskellige arbejdsbiler, Falckbiler, politibiler og personbiler, så er der også to forskellige flotte flyvemaskiner.

De to slags fly har også glade og rare ansigter. Den ene er en blå propelflyver og den anden er en rød helikopter.

De søde flyvemaskiner kan man let kombinere i en leg med garagerne, hvor flyene kan lette og lande fra toppen af garagen.

Tilkøbs bilerne og flyene er i samme gode og holdbare kvalitet som de andre og de kan derfor også anvendes både inde og udenfor, i sandkassen eller på græsset.

Udover Carl på 5 år, så har min lille søn Villads på næsten 1 år også haft virkelig stor fornøjelse af de forskellige garagesæt, biler og fly.

Villads og Carl viste med det samme interesse for sættene og har leget rigtig meget med det hele.

Villads har også haft nogle af bilerne og en enkelt flyver med i sit badekar. Det var noget der skabte glæde og latter.

Villads er så glad for bilerne, at de ligger over hele gulvet, man skal derfor passe på at man ikke glider i en bil.

Lidt baggrundsviden om Dantoy

Dantoy er den første plastiklegetøjsproducent til at få sine produkter svanemærket. Der er derfor hverken pthalater, parfume, BPA eller hormonforstyrrende stoffer i deres produkter.

Dantoy har udviklet og produceret kvalitetslegetøj i Danmark i over 50 år. Vi har derfor helt sikkert alle sammen leget med legetøj fra Dantoy i løbet af vores barndom. Nu fortsætter interessen så hos vores børn og børnebørn.

Dantoy vil begrænse enhver skadevirkning på miljøet til et minimum. De har derfor indført miljøvenlige processer for at styre energi-, vand- og råvareforbruget og for at forebygge evt. udslip via fremstillingsprocessen.

Min vurdering af FunCars legetøjet

Efter at have set Carl og Villads lege med de søde FunCars fra Dantoy, og set hvor meget glæde de bringer, så er jeg meget positiv! Bilerne er i virkelig god kvalitet og holder derfor til meget mere end man lige tror.

Nogle af biler har været med i bad, andre i sandkassen og nogle er kun leget med indenfor. Selvom de er brugt flittigt også lidt voldsomt, hvor nogle af bilerne er kørt ned af trappen, så er intet gået i stykker.

Dantoy har virkelig skabt nogle utrolig holdbare biler, som udover det private hjem også vil være helt oplagt til institutions brug, så flere børn kan få glæde af de søde biler med de glade ansigter.

Ved at lade flere børn lege sammen med FunCars bilerne eller garagerne, så vil børnene lære, hvordan de skal deles om legetøjet, derudover vil de udvikle sociale kompetencer og evnen til at lege rollelege.

Legen med de glade biler, vil også kunne styrke fantasien og kreativiteten. De glade ansigter vil hurtigt fange barnets interesse og det vil af den grund være oplagt, at styrke barnets ordforråd, som en del af legen. Dette kan bl.a. gøres ved at tale om legen, bilerne eller farverne.

Der er utrolig mange gode muligheder for positiv udvikling. Børn lærer og udvikler sig bedst igennem interesser og leg, så tænk ud af boksen og benyt jer af bilernes mange muligheder.

Jeg er på ingen måde i tvivl om, hvad min mening om Dantoys fantastiske FunCars biler og garagerer. De er virkelig et hit og jeg elsker de mange kreative muligheder. Jeg vil derfor give dem de varmeste og største anbefalinger med herfra.

Så mangler I en julegave, nissegave, fødselsdagsgave eller ønsker I blot at forkæle et heldigt lille barn, så er Dantoy FunCars en rigtig god idé!

- Carina, Carl & Villads

OBS: Dantoy Funcars Garage også i BIO-plast

OBS: Du kan også få FunCars Garagen i en udgave fremstillet af miljøvenligt BIO-plast. Produktet er med i BIOplast kategorien, hvori du finder Dantoys nye serie af miljøvenligt fremstillet legetøj i flotte og trendy farver.

Læs også anmeldelsen af FunCars BIO-plast Garagen

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjDantoy

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen