Dantoy Byggesten anmeldelse
Produktet er desværre udgået af Legebyen's sortiment.
Vi har dog mange andre spændende varer på Legebyen.dk!

Alder: Fra 2 år | Antal: 2 sæt med 26 klodser i hver | Gul & Grøn / Blå & Rød | Svanemærket legetøj

"Vi har været kreative, dybt koncentreret og fanget i legen. Vi har ladet fantasien få frit spil, og vi har været underholdt hele vejen igennem vores test af Dantoys byggesten. Vi har fået øjnene op for den kreative leg, som vi kan bruge timevis på ude i haven. At vi kan lade kreativiteten få frit løb i alt slags vejr hele året rundt er super fedt..."

En fast del af vores legetøjssortiment i haven

Dantoy har altid været en fast del af vores legetøjssortiment i haven. Mateo har blandt andet den klassiske røde Dantoy Scooter, som han har kørt på siden han var helt lille. Derudover har Mateo også en masse fast og elsket inventar til sin ultra populære sandkasse - heriblandt spande, forme og biler fra Dantoy.

Da vi ikke havde stiftet bekendtskab med byggestenene fra Dantoy før, var vi meget nysgerrige, da vi blev introduceret for dem. Idag er vi rigtig glade for at være blevet introduceret for de geniale byggeklodser. Man må sige at vores leg i haven, har udviklet sig til en sand fest!

Vores anmeldelse tager udgangspunkt i vores test af begge sæt byggesten fra Dantoy

Det vigtige omkring Dantoys Byggesten

Dantoy Byggesten er anbefalet fra +2 år, og de er lavet af plast.

Alle byggeklodserne fra Dantoy er svanemærkede. Dette betyder, at de derfor ikke indeholder farlige eller hormonforstyrrende stoffer.

Ét sæt med Dantoys Byggesten indeholder:

  • 18 store klodser (30 centimeter lang, 15 centimeter bred og 15,9 centimeter høj)
  • 8 små klodser (15 centimeter lang, 15 centimeter bred og 8,5 centimeter høj)

Dantoys Byggesten kan fås i to forskellige kombinationen; gul & grøn eller rød & blå.

- Note fra Legebyen.dk

I 2020 har Dantoy ladet begge originale sæt udgå af produktion og tilbyder nu i stedet to nye sæt byggeklodser i fire nye flotte trendfarver. Et sæt byggeklodser med grå og mørkeblå farve og et sæt byggeklodser med dæmpet grøn og orange farve.

Se udvalget af Dantoy Byggeklodser på Legebyen.dk

Vores oplevelse med Dantoy Byggesten

Dantoys byggesten ankommer i én stor æske, der vejer 15 kilo. Det er super smart, at så mange klodser ikke fylder mere. Det gør det nemt for os at transportere byggestenene frem og tilbage, når legen skal til at begynde, eller når legen er ved at være slut.

Vi vendte begge æsker på hovedet, og byggestenene væltede ud på græsplænen. Mateo begyndte at grine og udbrød et stort “woow”. Vi var alle sammen nysgerrige og spændte på, hvad der ventede os og - mest af alt - hvordan Mateo ville gribe opgaven an.

Han løb med det samme over til den store gule byggesten, tog den og placerede den foran far. Mateo startede så småt med at hente flere og flere klodser og placerede dem rundt om far. Det gik meget hurtigt op for os, at Mateo ville bygge et hus til far. Det var en virkelig sød tanke, og et projekt han selvfølgelig fik lov til at færdiggøre - med hjælp fra mor.

Da huset var bygget, kriblede det også i fars fingre. Han begyndte straks at bygge et hus til Mateo med flere små vinduer og et tag over hovedet. Mateo kunne nu kigge efter far igennem vinduerne. Men hvor var far? Han havde gemt sig bag Mateos hus, og sagde “bøh” ind af de forskellige vinduer der var i huset, til stor fornøjelse og høje grin fra Mateo. Det var en rigtig sjov leg, men selvfølgelig ville Mateo også skræmme far lidt. Der blev hurtigt skiftet plads, og pludselig var det Mateo, der stod på den anden side og sagde “BØH”

Kreativiteten fik virkelig lov til at udfolde sig. Vi fik bygget en stor stol med tilhørende fodskammel til Mateo. Mateo syntes, at det var virkelig dejligt, at han kunne tage sig en slapper efter mange timers sjov leg med byggeklodserne. Det var jo dejligt, at mor og far byggede videre, og at Mateo kunne deltage igen, når han var klar.

Mateo var hurtig klar igen. Vi fik bygget et tårn, der var så stort, at Mateo til sidst ikke kunne nå mere. Han røg derfor hurtigt op på skuldrene af far, og dér fik han mulighed for at bygge videre på sit nye kunstværk. Til sidst blev tårnet så højt, at det begyndte at sveje lidt. Vi fik alle sammen lidt sved på panden.

Mateo kan rigtig godt lide tårne. Han elsker at bygge dem, men han elsker også at vælte dem. Før vi fik set os om, havde Mateo givet tårnet et kæmpe skub, og lige efter lå byggeklodserne ud over det hele. Vi tænkte, at nu var legen slut, men Mateo havde en helt anden opfattelse. Han udbrød nemlig “mere”, og så var der jo kun én ting at gøre: bygge endnu et tårn med det
formål, at det skulle væltes igen, når det var højt nok.

Mateo kan bruge flere timer i selskab med byggeklodserne fra Dantoy, og det er dejligt, at vi kan være fælles om legen som familie. Det ville også være helt ideelt med flere børn om legen, da de kan udfordre og inspirere hinanden på kreativitet, og dermed kan de skabe en masse hyggelige og sjove stunder sammen.

En verden af muligheder

Alle Mateos ideer er mulige med byggeklodserne fra Dantoy. Det er virkelig sjovt og fascinerende, at vi kan starte med en masse klodser, der ligger oveni hinanden på græsplænen. Da der er så mange muligheder med byggeklodserne fra Dantoy, er det kun fantasien, der sætter grænser; eksempelvis kan vi ende i en leg, hvor vi enten sidder i en flyvemaskine, eller kører i en stor, grøn traktor, fordi det er dét vi har prøvet at bygge med vores klodser.

Dette åbner også Mateos horisont og udvikler måske hans kreativitet endnu mere, end hvis man sad i en rigtig legetøjstraktor. Det er vi virkelig begejstret over!

En anden ting vi har brugt byggeklodserne til er en forhindringsbane. Forhindringsbanen blev så stor, at den løb igennem hele haven. Hér kunne Mateo gå fra klods til klods, og dermed blive udfordret på balancen. Forhindringsbanerne blev hurtigt populære, og de mange forskellige byggeklodser skabte en god dynamik i legen.

Vi har også brugt byggeklodserne til at lave mål til vores fodboldkamp i haven. Mor havde sørget for, at der også var en fin bænk, som man kunne tage sig et hvil på i halvlegen.

Alt i alt er der en verden af muligheder med byggeklodserne fra Dantoy.

Kreativ leg og træning af motorikken

Det er helt fantastisk at se , hvordan Mateo bliver mere og mere kreativ i legen med Dantoys Byggeklodser. Vi har set en klar udvikling i Mateos fantasi og forståelse for, hvad det vil sige at bygge med klodser. Vi har altid siddet på stuegulvet og leget med klodser, hvor vi egentlig har følt, at Mateo har været kreativ. Mateo har dog samtidig været ret ufokuseret da der hurtigt kan være andet legetøj, eller en rugbrødsmad der er mere spændende i momentet.

Den præcis modsatte effekt har Dantoys Byggeklodser givet Mateo. Her har vi en dreng, der hurtigt bliver opslugt i det kreative univers og glemmer alt andet omkring sig. Klodserne er store og prangende, og de har en tiltrækning på Mateo, som vi sjældent har set andet legetøj have. Det er helt fantastisk, at Mateo selv kan konstruere og bygge forskellige ting ud fra sin fantasi. Klodserne fungerer super godt i praksis, og de er særdeles nemme at sætte sammen.

Mateos motorik bliver styrket på flere punkter. Hele sammensætningen af klodserne er en super god øvelse for ham. Mateo kan koordinere og sortere klodserne ud fra størrelser og farver, men han skal samtidig tage udfordringen op med en lidt ujævn græsplæne.

Vores græsplæne er blevet lidt ujævn med årene, men det er samtidig også en rigtig god måde for Mateo at lære, hvor vigtig fundamentet for Dantoys Byggeklodser er. Mateo skal gøre sig overvejelser om fundamentet er stabilt nok, og om byggeklodserne kan balancere lige netop dét sted på græsplænen, hvor Mateo vil konstruere sit mesterværk.

Den kreative leg er vigtig i vores hverdag, og vi er super glade for, at vi kan rykke den kreative leg udenfor med Dantoys Byggeklodser. Den friske luft og det store rådighedsrum på græsplænen gør virkelig underværker for, at Mateo kan udfolde sig, som han vil med byggeklodserne

Vores vurdering af Dantoys Byggesten

Dantoys byggesten er af en rigtig god kvalitet, og de er super nemme at rengøre. De kan alle komme i opvaskemaskinen (ved maks 65 grader), hvilket er fantastisk, efter at have leget med byggeklodserne på en regnvejrsdag.

Farverne på stenene er noget, der hurtigt fanger Mateos øjne, og med byggeklodserne i sigte kan det ikke gå for langsomt med at bygge og konstruere.

Vi har været kreative, dybt koncentreret og fanget i legen. Vi har ladet fantasien få frit spil, og vi har været underholdt hele vejen igennem vores test af Dantoys byggesten. Vi har fået øjnene op for den kreative leg, som vi kan bruge timevis på ude i haven. At vi kan lade kreativiteten få frit løb i alt slags vejr hele året rundt er super fedt.

Det er alt dét - og mere til - der gør byggestenene fra Dantoy så fantastiske og helt uundværlige i vores have!

- Camilla Jakobsen

Læs også anmeldelsen af Dantoys klassiske skubbe-scooter

 

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøj

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen