Dantoy BIOplast Kaffestel anmeldelse

Alder: Anbefales fra 2 år | Indhold: 79 dele | Materiale: Svanemærket BIOplast

"Når kaffestellet trænger til ekstra rengøring, kommer det hele i opvaskemaskinen. Stellet tåler også både frost og mikroovn og er godkendt til rigtige fødevarer. På den måde muliggør det også, at børnene kan få lov at lege med rigtige madvarer, når der serveres i det lille legehus..."

Komplet kaffestel til legekøkkenet

Ej, men se lige! Det fineste kaffestel i høj kvalitet, komplet pakke, Svanemærket og til en virkelig skarp pris! Jeg kan ikke finde argumenter mod at klikke dette sæt hjem til legekøkkenet, hvad enten det står indendørs eller udenfor.

Jeg er mor til to børn på hhv. 1 og 3 år. Min datter på 3 år har længe været virkelig optaget af leg med produkter, hun kender fra sin hverdag – måltider med anretning, servering, spisning, oprydning er bestemt ingen undtagelse. Jeg kan allerede nu se, hvordan det også optager min søn på 1 år. Han hælder op, madder, spiser selv, mv.

Fællesskab omkring et måltid er noget af det, børnene fra de er helt små oplever igen og igen og flere gange om dagen. Det er en hverdagssituation, som de alle kender til uanset alder, status, kultur, interesser osv.

For mine børn er det en selvfølge at kopiere netop denne hverdags situation ind i den rolleleg, som udviklingspsykologer peger på er grundlæggende for vores børns kognitive udvikling.

Der er naturligvis væsentlig forskel på, hvordan min søn på 1 år og min datter på 3 år leger med kaffestellet. Og jeg elsker at observere det eller tage del i deres leg på de forskellige niveauer.

For min datter bliver der sat ord på tingene, der bliver levet sig ind i roller, der bliver fantaseret. Selvom hun allerede længe har været godt underholdt af legekøkkensager, har det på ingen måde mistet interesseren. Og med dette spændende sæt har legen fået ekstra fornyelse.

Kaffestellet består af intet mindre end 79 dele:

 • 8 tallerkener i grøn
 • 8 underkopper i beige
 • 8 kopper i rød/brun
 • 8 krus i beige
 • 8 gafler, knive, spiseskeer og teskeer i lyseblå
 • 2 kander i grøn med låg i lyseblå. Låget er let at sætte på og tage af – også for helt små barnefingre.
 • 2 sukkerskåle i grøn med låg i lyseblå – når låget er på, er der et lille hul, hvori en teske passer perfekt ned. På den måde kan teskeen være i skålen, også når låget er sat på.
 • 2 gryder i rød/brun med låg i beige med håndtag i lyseblå
 • 1 pande i grøn
 • 1 grydeske i lyseblå
 • 1 paletkniv i lyseblå.

Jeg er bestemt ikke farveforskrækket, når det handler om mine børns legetøj. Alligevel må jeg sige, at de nedtonede, sarte farver i serien her vinder point hos mig. De matcher totalt den moderne, nordiske stil og er simpelthen for lækre at se på. Derudover passer farverne så godt sammen, at det bliver gennemført at se på, når der med de forskellige produkter i æsken anrettes og dækkes op.

Kan bruges både ude og inde...

Vi bruger vores kaffestel i legekøkkenet i legehuset, som er med til, at børnene for alvor er blevet vilde med at lege derude også. Der dækkes op ved deres eget lille bord derinde. Der dækkes op for os voksne ved havebordet. Der laves mad i sandkassen, hvor der også leges med kaffestellet.

Sand kan så meget godt, og det er skønt at have et materiale tæt på, som kan fyldes i kanderne og i gryderne og lægges på tallerkenerne (og så går farverne på fineste vis igen i sandkasselegetøjet også fra dantoy).

Engang imellem vasker vi kaffestellet op, som mine børn elsker at være med til. Der muliggør de udendørs rammer, at vandet også kommer til at indgå i legen: eksempelvis vand i kanderne, som hældes op i kopper og krus samt vand i pande og gryder, som der skal røres godt rundt i.

Når kaffestellet trænger til ekstra rengøring, kommer det hele i opvaskemaskinen. Stellet tåler også både frost og mikroovn og er godkendt til rigtige fødevarer. På den måde muliggør det også, at børnene kan få lov at lege med rigtige madvarer, når der serveres i det lille legehus.

Svanemærket produktion

Blandt rigtig mange gode ting ved serien her er en væsentlig faktor, at alt er svanemærket og produceret under Nordic Ecolabels forudsætninger.

Nordisk Ministerråd besluttede i 1989 at indføre dette nordiske miljømærke for at give nordiske forbrugere gode forudsætninger for at vælge produkter, der lever op til strenge miljømæssige kriterier.

Verdens første svanemærkede legetøj er fra lige præcis dantoy. Det betyder, at dantoys produkter bl.a. er fri for ftalater (mistænkt for at være hormonforstyrrende), parfumestoffer (allergifremkaldende), aromatiske opløsningsmidler (sundhedsskadelige), PVC, bly, kadmium, kviksølv og tinorganiske forbindelser (både sundheds- og miljøskadelige).

Med Svanemærket stilles der krav til sikkerhed, kvalitet og levetid. Hos dantoy benyttes kun de bedste materialer, som er meget slidstærke, og dermed kan produkterne bruges om og om igen.

Miljøvenligt BIO-plast legetøj fra Dantoy

Det nye er BIO-plast-serien (køkkentilbehør, sandkasselegetøj, køretøjer, garager, mm.) fra dantoy. Legetøjet produceres her ved brug af BIO-plast, som fremstilles af sukkerrør. BIO-plastik har den egenskab, at det er 100% genanvendeligt, når legetøjet måske en dag kasseres.

Derudover er sukkerrør et 100% vedvarende råmateriale. Når man på kontrollerede, giftfrie plantager i det centrale og sydlige Brasilien høster en mark fuld af sukkerrør, kan den allerede ca. 6 måneder senere høstes igen.

Udvidelsen af arealer til dyrkning af sukkerrør er kontrolleret af Sugarcane Agroecological Zoning, som er dannet af den føderale regering i Brasilien. De høstede sukkerrør transporteres med tog til den videre proces, som i modsætning til transport med lastbiler er langt mere miljøvenligt.

Forbruget af sukkerrør går ikke ud over naturen og miljøet, og sukkerrør hjælper til at absorbere CO2 fra luften og minimerer dermed drivhuseffekten. For hvert kilogram produceret bioplast fjernes 3,09 kg. CO2 fra atmosfæren.

Dantoy har base i Hobro, men er repræsenteret i 50 lande, hvor de er den foretrukne legetøjsleverandør hos mange institutioner. Dog værdsætter og prioriterer de fortsat højt at stå for danskproduceret legetøj. Visionen er at bringe glæde til børn og familier med længerevarende, lærerige og fantasifulde legeoplevelser.

Kun positive erfaringer

Vi har efterhånden rigtig mange produkter fra dantoy, og både børn og voksne herhjemme har kun positive erfaringer hermed.

BIO Kaffestellet og de mange andre legesager har inviteret til mange timers (rolle-)leg. For mine børn har det været helt selvfølgeligt at tage imod invitationen og lade sig opsluge af de altså virkelig mange gode produkter – og kaffestellet er bestemt ingen undtagelse!

- Elisabeth Kristensen

Læs mere om BIO-plast serien på Dantoy.dk

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjDantoy

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen