Daisy puttekasse fra Quercetti anmeldelse

Alder: Anbefales fra 1 år | Materiale: Hård plast | Mærke: Quercetti | Antal: 1 sæt á 16 dele

"Jeg kan tydeligt se på Villads at han nyder, at lege med sættet og han bliver bedre og hurtigere til at løse opgaven jo mere han øver sig. Det at kunne se, at Villads er så interesseret i puttekassen viser, at det var et rigtig godt køb. Kvaliteten og legeværdien er helt i top, hvilket også er noget jeg vægter højt. Herhjemme skal legetøjet helst kunne holde til rigtig meget leg, gerne både inde og ude og så skal det også gerne kunne holde til at falde ned af sofabordet eller sofaen, uden at det går i stykker. Denne farverige puttekasse, lever op til alle mine forventninger og mere til, jeg ser derfor også dette som en virkelig god gaveidé, som vil bringe glæde i de fleste børnefamilier og institutioner..."

En anmeldelsen af Daisy puttekasse fra Quercetti

De fleste af os kan huske at have leget med en puttekasse som barn. Disse puttekasser har været et fast inventar på baby/børneværelserne i mange mange år, og det fortsætter.

En puttekasse går aldrig af mode, men med årene har design, størrelse og materiale ændret sig meget.

Min yngste søn Villads, er ligesom de fleste andre børn nysgerrig og derfor også interesseret i puttekasser.
Vi har af den grund set nærmere på den nye puttekasse fra Quercetti.

Produktinformation

Puttekassen "Daisy" fra Quercetti, henvender sig til de nysgerrige børn fra 1 - 4 år.

Pakken indeholder følgende 16 dele:

  • 2 lyseblå trekantet brikker
  • 2 lilla blomster-formet brikker
  • 2 røde firkantet brikker
  • 2 orange stjerneformede brikker
  • 2 grønne kløver formede brikker
  • 2 gule cylindriske brikker
  • 2 blå kors-formede brikker
  • 1 hvidt låg med 7 forskellige huller
  • 1 kasse formet som en blå blomst

Sættet er produceret i hårdt plastik, så det holder til mange timers leg og endda også den hårde leg, som finder sted i diverse institutioner.

Selve puttekassen er lyseblå og formet som en blomst, den nye og anderledes form som puttekassen har, er med til at fange Villads’ interesse, han var straks nysgerrig og i gang med at undersøge den. Formen gør så den er nemmere at holde fast ved og derfor også nem at løfte for de mindste børn.
Låget på puttekassen er hvidt med syv huller, som har hver sin farve og hver sin form, som er tilsvarende farve og form på de medfølgende klodser.

Daisy puttekasse indeholder ingen giftige eller hormonforstyrrende stoffer, og hele sættet kan nemt vaskes i lunt sæbevand.

En puttekasse kan meget mere end blot at underholde barnet.

En puttekasse er et klassisk stykke legetøj, som de fleste af os kender. Min ældste søn havde også forskellige puttekasser, da han var lille og Villads har også haft flere forskellige puttekasser.

Villads har ikke haft interesse for de andre mere klassiske modeller af puttekasser, som jeg har præsenteret for ham, han har lynhurtigt mistet interessen for dem.

Med denne her Daisy puttekasse fra Quercetti, er det en helt anden sag, den fangede nemlig strakt interessen hos Villads og interessen er ikke blevet mindre, som tiden er gået.

Udover at puttekassen er god og udfordrende underholdning for Villads, så er den også perfekt træning, som hjælper Villads med at udvikle vigtige kompetencer.

Når Villads leger med sættet, styrker han eksempelvis sine finmotoriske færdigheder, hånd-øje-koordination, den visuelle sans, den taktile sans, problemløsning og koncentration.

Min mening om Daisy puttekasse

Quercetti’s puttekasse er efter min mening helt perfekt til Villads. Quercetti har virkelig tænkt på de mindste detaljer, eksempelvis runde spændende former uden skarpe kanter og hjørner. Plastikmaterialet som puttekassen er lavet af, er utrolig holdbart og behageligt at røre ved.

Brikkernes størrelser er helt perfekte, de er for store til at de mindste børn kan få dem galt i halsen og de unikke former gør, at Villads nemt kan holde fast i dem og putte dem igennem de matchene huller.

Villads vil gerne selv sidde og lege med puttekassen, han fordyber sig i opgaven og klapper når alle brikkerne er puttet i kassen. Villads og jeg sidder ofte også sammen og leger med sættet, så skiftes vi til at putte en brik i kassen, på den måde lærer Villads også om turtagning, hvilket er en god ting at kunne.

Når vi leger sammen, så fokuserer jeg meget på også at stimulere ordforrådet. Jeg benævner klodsernes farver og form, for på den måde at motivere Villads til at sige det samme. Vi træner også den verbale kommunikation og forståelse ved, at jeg eksempelvis siger "Må jeg få den blå trekant?" - og så peger jeg på brikken.

Når Villads giver mig den korrekt klods, så siger jeg “Tak” og roser ham. Derefter peger jeg på et af hullerne i låget og siger “kan du finde den røde firkant.” Hvis han finder den, så siger jeg selvfølgelig “dygtig”. Hvis han ikke kan finde den, så finder jeg den og siger “værsgo”. På den måde arbejder vi stille og roligt med ordforrådet via legen.

Sættet kan bruges på flere sjove måder

Herhjemme kan vi godt lide, at tænke lidt ud af boksen og bruge legetøjet på flere forskellige måder. Denne Daisy puttekasse er ikke en undtagelse.

Villads og jeg har brugt de forskellige brikker som skabeloner, altså til at tegne efter.

Vi har også brugt dem som stempler, hvor vi har dyppet dem i maling og derefter lavet et aftryk på et stykke karton.
Puttekassen holder til leg både indenfor, udenfor og i badet. Villads har flere gange haft sættet med ude i badet, dog har han ikke haft samtlige brikker med i badekarret.

Villads er ikke altid glad for at komme i bad, i nogle perioder er det lidt en kamp. Men kampene bliver meget nemmere, når han har noget nyt og spændende legetøj med i sit badekar.

De 14 brikker har Villads og jeg også brugt til at stable ovenpå hinanden, som et højt tårn. Det er dog ikke lykkes at stable alle 14 brikker, da tårnet altid vælter inden. Villads synes uden tvivl at det fedeste er, at vælte tårnet så brikkerne bliver spredt ud over hele gulvet.

Et godt og sikkert valg

Med denne puttekasse fra Quercetti, gør du helt sikkert et fornuftigt køb, som barnet vil elske.

Jeg kan tydeligt se på Villads at han nyder, at lege med sættet og han bliver bedre og hurtigere til at løse opgaven jo mere han øver sig. Det at kunne se, at Villads er så interesseret i puttekassen viser, at det var et rigtig godt køb.

Kvaliteten og legeværdien er helt i top, hvilket også er noget jeg vægter højt. Herhjemme skal legetøjet helst kunne holde til rigtig meget leg, gerne både inde og ude og så skal det også gerne kunne holde til at falde ned af sofabordet eller sofaen, uden at det går i stykker.

Denne farverige puttekasse, lever op til alle mine forventninger og mere til, jeg ser derfor også dette som en virkelig god gaveidé, som vil bringe glæde i de fleste børnefamilier og institutioner.

- Carina Lund

Læs også anmeldelsen af Fantacolor Baby Stift mosaik fra Quercetti

Læs også anmeldelsen af Quercetti magnetpuslespil

Læs også anmeldelsen af Quercetti Stift Mosaik Daisy Maxi

 

 

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjQuercetti

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen