Crocodile spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 4 år | Spilletid: Ca. 10 - 20 min. | Spillere: For 1 - 4 deltagere

"Crocodile er et hyggeligt og vellavet spil for børn og voksne, hvor I skal holde tungen lige i munden for at skaffe flest point. Og så synes jeg altid det er sjovere, når spil fokuserer på at udnævne en vinder - i stedet for at udnævne en taber..."

En værdig arvtager for Klodsmajor

Krokodille-balancespillet Crocodile er det, man kalder et dexterity game, eller et fingerfærdighedsspil, for nu at bruge et danske udtryk. Genren genkendes også ofte som behændighedsspil.

Det kræver omtanke, koncentration og en rolig hånd at vinde. Med andre ord er det i familie med Klodsmajor. Det er bare noget sværere og mere uforudsigeligt. Og så kan man ikke vinde uden at vælte klodserne ned – så længe det er de rigtige.

Crocodile er lavet af hollandske BS-Toys. Jeg har haft fornøjelsen af at prøve en lang række af deres spil. De er altid flotte, farverige og lavet i gode naturmaterialer.

Men Crocodile skiller ud ved at være et af de spil fra BS-Toys, som vi har spillet oftest. Både for børn og voksne er det sjovt og nervepirrende, og så tager et spil kun 10 minutter, så det har man altid tid til – sådan næsten da.

Spillet egner sig både til store og små. Når børn først har en god finmotorik, kan de være med på samme niveau som voksne. Og spillet er også udfordrende til, at større børn heller ikke kommer til at kede sig. Med andre ord er det et godt kort spil til hele familien.

Hurtigt i gang

Spillet består af en trækrokodille med en kæmpe mund, en stor bunke runde pointklodser og en træfisk. Der er også en pind til at skubbe klodserne ud med.

Det eneste, I skal gøre for at komme i gang er at stable alle klodserne tilfældigt i krokodillens mund. Allerøverst lægger i den gule fisk. Det er den, I skal undgå at vælte ned i løbet spillet.

Skub forsigtigt og saml point

Yngste spiller starter, og så skiftes I ellers til at forsøge at vælte nogle af de runde klodser ned, uden at fisken også falder ned på bordet. I bruger træpinden til at skubbe dem ud. Når man først har besluttet sig for, hvilken klods man går efter, skal man skubbe den. Så det går ikke at sidde og prikke til dem alle sammen for at teste.

Målet er selvfølgelig at få flest point. Du får point for alle de klodser, du vælter ned, uden at fisken falder. De store, hvide klodser er tre point værd, de mellemstore er to point værd og de små er et point værd. Det hænger naturligvis sammen med, at det er langt sværere at få de store klodser ud, uden at alting ramler.

Når spillet er slut, tæller I hver især jeres point, og den der har flest vinder. Hvis I står lige kan I se på, hvem der har flest af de store klodser til tre point.

Du har ikke tabt bare fordi det hele vælter

I modsætning til Klodsmajor, er spillet ikke slut, selvom klodserne ramler ned og fisken falder med. I nøjes bare med at lægge de klodser tilbage, som faldt ned, og lægge fisken øverst igen. Spilleren, der væltede fisken ned, mister sin tur og får ingen point i den runde. Så fortsætter I bare som ellers.

Et lille tip er, at det er en god idé at stille sine pointbrikker på højkant, når man har vundet dem. Ellers bliver de hurtigt blandet sammen med alle dem, der vælter ned, når I jævnligt får stablen til at ramle.

Sidst i spillet, når der kun er nogle få klodser tilbage, er det mere end svært at fjerne nogen, uden at fisken også falder. Så plejer vi at aftale, at vi lige prøver to gange mere hver. Hvis det ikke lykkes for nogen af os, slutter vi spillet, inden alle brikker er taget, og tæller point sammen.

Mere spænding – flere udfordringer

Som sagt er Crocodile velegnet til hele familien. Personligt synes jeg, det er sjovere end Klodsmajor, fordi det er sværere og mere uforudsigeligt.

Klodsmajor er ensformigt og begynder først at blive spændende hen mod slutningen. Men i Crocodile er spændingen mere konstant, for i hver tur har man chancen for at ramme den helt rigtige klods på den rigtige måde og sikre sig en god håndfuld point. Og så synes jeg altid det er sjovere, når spil fokuserer på at udnævne en vinder i stedet for at udnævne en taber.

BS Toys er garant for kvalitet, og med de flotte trækomponenter ved man, at spille kommer til at holde i mange år. Det er også en vigtig egenskab, når man bruger penge på spil.

Crocodile vinder også på at være udfordrende. Man skal være hurtig og præcis for skubbe klodserne ud, uden det ender i ulykker. Det gør det også langt mere tilfredsstillende, når man lykkes med noget svært.

God spillelyst.

- Søren Vinggaard Hellerung

Læs også anmeldelsen af Frames fra BS-Toys

Læs også anmeldelsen af Mikado Melon fra BS-Toys

Læs også anmeldelsen af Croc Socks fra BS-Toys

Læs også anmeldelsen af Puzzzle Beezzz fra BS-Toys

https://youtu.be/Zm1Qks__tOY
Anmeldelse af spilBs-toysCategory_anmeldelse af spil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen