BuddyPhones Wave høretelefon anmeldelse
Produktet er desværre udgået af Legebyen's sortiment.
Vi har dog mange andre spændende varer på Legebyen.dk!

Alder: Anbefales fra 3 år | Farver: Grøn / Gul / Blå | Lydstyrke: 75 dB - 94 dB

"Derfor var det et kæmpe plus, at hovedtelefonerne fra Buddy skulle have en begrænsning på lydstyrken, så børnenes ører beskyttes bedst muligt. BuddyPhones kommer med fire forskellige lyttetilstande: babytilstand, børnetilstand, rejsetilstand og studietilstand..."

Et super lækkert design tilpasset til børn

Vi er en familie på tre; mor, far og søn på 4 år. Vi elsker at fordybe os i leg, hvor særligt Lego, Magplayer og Brio er bagmændene bag vores yndlingslegetøj, mens lydbøger og fortællinger er vores go-to, når vi trænger til at slappe af.

Vi kan bruge flere timer på at bygge store politistationer med Lego Juniors, lave Brio togbane rundt i hele stuen med tilhørende snackstationer og bygge dyr og huse af Lego Duplo. Vores yndlingslegetøj er noget, der giver mulighed for at kreativitet og hvor fantasien kan blomstre. Noget der kan fastholde opmærksomheden og fordrer fordybelse.

Netop af den grund, har vi længe været på udkig efter et par gode hovedtelefoner til vores søn. Vi var ikke interesserede i de billige udvalg, der knækker første gang, de bliver brugt, og hvor lyden knitrer og knaser. Derfor har vi været lidt rundt i hovedtelefon-junglen og faldt heldigvis over BuddyPhones WAVE. Et super lækkert design, tilpasset til børn, og hvor lyden skulle være i top. Hurra!

Vores søn har tidligere haft lånt vores hovedtelefoner, men lige pludselig kan vi høre, dét han hører, og opdager, at der er blevet skruet helt vildt op for lyden. Sådan er det jo, når børn trykker på knapper – lige pludselig sker der noget.

Derfor var det et kæmpe plus, at hovedtelefonerne fra Buddy skulle have en begrænsning på lydstyrken, så børnenes ører beskyttes bedst muligt. BuddyPhones kommer med fire forskellige lyttetilstande: babytilstand, børnetilstand, rejsetilstand og studietilstand.

I hver lyttetilstand er lydstyrken begrænset, således at der i babytilstand er 75 dB, børnetilstand 85 dB, rejsetilstand 94 dB og studietilstand 94 dB. De forskellige lydstyrker er anbefalet af World Health Organization, og skulle ifølge producenten alligevel være nok til at lyden træder klart og tydeligt igennem, pga. deres patenterede støjreduktion.

Når der ikke er larm fra omgivelserne, skulle der derfor ikke være nogen grund til at skrue så højt op for lyden, og på den måde beskyttes børnenes hørelse.

Buddyphones selv kalder deres WAVE-hovedtelefoner for de bedste hovedtelefoner til børn, der er lavet. Det giver os naturligvis store forventninger til de trådløse hovedtelefoner, som Buddyphones kalder ”water proof and kid proof”, altså både vandtætte og børnesikret.

På den måde skulle hovedtelefonerne altså både kunne holde til vand og til at børnene hiver og slider i dem, uden de knækker. Derudover kan de være trådløse, så børnene ikke bliver viklet ind i ledningen. Så nu er det vist tid til, vi skal i gang med at tjekke, om det virkelig er verdens bedste hovedtelefoner til børn.

”Wow, de er seje!”

Herhjemme er det fast kutyme, at når vores søn kommer hjem fra børnehave, må han vælge en lydbog, han kan høre i mine hovedtelefoner med støjreduktion. Mine hovedtelefoner er naturligvis alt for store til ham, og de falder let af ham. Derudover er jeg ikke super tryg ved, at han skal sidde alene med mine ret dyre hovedtelefoner, der ikke ligefrem er til nysgerrige børnefingre. Så derfor var vi også spændte på at finde de nye hovedtelefoner fra BuddyPhones frem og fortælle ham, at han nu har sine helt egne.

Det var da også med store øjne, tilsvarende stort smil og overraskelse i stemmen, han udbrød ”Er det virkelig mine? Wow, de er seje! Det er en abe!” og straks tog dem på. Efter at have gået rundt med dem et par minutter, kom han og spurgte, om han kunne høre lydbog med de nye hovedtelefoner – og det var jo lige præcis meningen.

Vi talte om de forskellige lydindstillinger, man kunne lave, og vi aftalte, at siden han jo ikke længere er en baby, men en meget stor fire-årig dreng, så måtte han godt have den indstillet på nr. 2: børnetilstand (85 dB).

Da vi, efter 15 minutters stilhed, kunne se på vores telefon, at lydbogen var færdig, listede vi op på hans værelse og kiggede ind. Hovedtelefonerne var blevet taget af og var ved at blive udforsket på alle led og kanter. Det tyder altså på, at hovedtelefonerne er absolut accepterede og meget spændende.

Men hvordan er lyden så?

Det kan måske være lidt svært for et voksent menneske, at teste lyden i hovedtelefonerne. Vi har lidt flere år på bagen og har måske desværre lidt flere høreskader efter et liv med lidt for mange koncerter og lidt for høj musik på ungdomsværelset.

Vi kan tydeligt se på vores søn, at han kan høre, hvad der bliver sagt i hans ører, når BuddyPhones er lydindstillet på børnetilstand. Vi har prøvet at tale til ham, mens han hører noget i hovedtelefonerne, men han reagerer ikke. Om det er støjreduktionen, eller fordi han er helt optaget i sin lydbog, er svært at sige. Men lyde omkring forstyrrer i hvert fald ikke, så vi tror, støjreduktionen gør en forskel i hovedtelefonerne fra BuddyPhones.

Vi har selv prøvet hovedtelefonerne på og synes umiddelbart, at det er en kende lavt. Det er jo faktisk lidt skræmmende, at vi tidligere har skruet meget højere op for lyden, når vores søn skulle høre noget, når han i virkeligheden nok sagtens kunne høre det, hvis det var lavere.

Og så ville det også beskytte hans ører meget bedre, som er ét af BuddyPhones’ helt store budskaber: vi skal beskytte vores børns ører, fordi der er alt for mange høreskader hos børn, som aldrig kan rettes op igen.

Vandtætte og tilpasset børns vilde lege

Vi må ærligt indrømme, at vi ikke rigtig har lyst til at teste, om hovedtelefonerne er vandtætte. Ud fra materialet fra BuddyPhones kan det være svært at tyde, om det elektroniske udstyr kan dyppes i en spand vand eller om det kan klare at få spildt lidt vand ud over sig.

Derimod har vi hurtigt erfaret, at hovedtelefonerne er meget solide og kan klare at blive både revet og vredet. BuddyPhones har da også netop udvalgt et robust materiale til hovedtelefonerne, så de sagtens kan klare at blive bukket og bøjet i alle retninger.

Derudover er vi ret vilde med at de kan foldes sammen og opbevares i den medfølgende stofpose, så barnet evt. selv kan have dem med i sin rejsetaske.

BuddyPhones er geniale til rejser!

At hovedtelefoner er næsten nødvendige, når man rejser med børn, erfarede vi meget tidligt.

Vi har altid rejst meget i Danmark og udlandet med vores søn, som fik sin flyve-debut som 4 uger gammel baby. Vi boede nemlig i København og med familie i Nordjylland, blev det til en del rejser frem og tilbage med fly eller tog.

Da han blev lidt ældre og begyndte at interessere sig for lydbøger, spil og tv, var det for os nødvendigt med hovedtelefoner, så han ikke forstyrrede sine medpassagerer.

Særligt var hovedtelefoner et absolut must da vi havde 34 timers flyrejse til Thailand, dengang vores søn var 2 år. På det tidspunkt brugte han mine hovedtelefoner, men hvor ville det have været genialt, at han kunne have sine egne, som var indstillet helt korrekt til ham og hans hørelse.

Udover at kunne lydindstilles efter barnets alder og behov, er vi også helt vilde med, at BuddyPhones har støjreduktion. Vi har en søn, der, som så mange andre børn, let bliver distraheret af lyde fra sine omgivelser. Derfor er det en kæmpe stor hjælp for ham at kunne lukke sig inde i sin egen verden med en lydbog, et afsnit Paw Patrol eller et spil, uden at han bliver forstyrret af, hvad der sker omkring ham.

Nu kan vi slet ikke vente til, vi igen skal på en længere tur, hvor vores søn kan få ro til at fordybe sig i en lydbog med disse fantastiske hovedtelefoner.

Konklusion

Vores konklusion er, at BuddyPhones virkelig er de bedste hovedtelefoner, vi er stødt på.

Vi har prøvet nogle stykker hen ad vejen, som alle er knækket eller hvor lydkvaliteten har været meget meget dårlig. Derfor kan vi kun anbefale disse hovedtelefoner, hvis du gerne vil passe på dit barns hørelse.

Alle børn burde have et par BuddyPhones høretelefoner, så de får ro til at leve sig ind i fantasifulde universer, hvor deres hørelse beskyttes på bedste vis.

- Christian Hjortdal

Læs også anmeldelsen af BuddyPhones Explore høretelefoner

BlogindlægBuddyphonesCategory_blogindlæg

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris837,95 kr
På lager
Se varen