Cranium Party anmeldelse
Spillet er desværre udgået af Legebyen.dk's sortiment.
Vi har dog mange andre spændende brætspil på Legebyen.dk!

4+ spillere – Sværhedsgrad: Middel – Fra 16 år | Spilletid: ca. 30 min. – 1 time.

Virker dette Cranium spil bekendt? Så har du ganske ret! Cranium Party er en formindsket udgave af det originale Cranium spil. Det originale spil indeholder 600 kort, men i denne Cranium Party-udgave er antallet af kort skrumpet til 200. Selve æsken til brætspillet er også skrumpet, så det fylder mindre og nemmere at tage med rundt til vennerne eller familien. Ellers er alt, hvad du kender til Cranium også at finde i dette nye Cranium Party udgave.

Spillets indhold:

Spillet indeholder 1 spillebræt, 200 cranium-kort, 10-sidet terning, 1 beholder med cranium-masse, 1 timeglas, 2 spillebrikker, 1 notesblok og 1 sæt spilleregler. Det eneste man selv skal tilføje er et par blyanter eller kuglepenne.

Der er 4 farvekodede kategorier:

Gul – Sprogorm

Løs opgaver, definér fantastiske ord, og stav endda bagfra.

Rød – Faktonaut

Vær listig, løs opgaver og se, hvor meget du egentlig ved – eller kan gætte!

Grøn – Stjerneskud

Optræd, nyn og slip din indre mimiker fri.

Blå – Skabekat

Tegn, modellér og skab sande mesterværker – og nogle gange med lukkede øjne!

Spillereglerne:

Reglerne består af et lille hæfte på 3 sider og det tager kun 5 minutter at læse dem. Sværhedsgraden er middel (16+), hvor de fleste kan være med og reglerne er nemme at lære.

Sådan spiller du spillet:

Spillet er et holdspil, det vil altså sige, at man minimum skal være 4 spillere, for at dele sig op på to hold. Jo flere spillere, jo sjovere.

I mange brætspil er det et terningekast som afgør, hvem der starter spillet. Ikke i Cranium. Det er den næste som har fødselsdag og derfor det hold, spilleren er på, som starter.

Når man starter spillet, så afventer man med at kaste terningen, men holdet vælger selv den første kategori i første tur.

Derefter kastes der med terningen og hvis man er så heldig, at holdet lander på et lilla felt, så kan holdet frit vælge den farvekategori, som man ønsker. På alle andre felter, skal holdet vælge den farvekategori, der matcher farven på terningen.

Det er det modsatte hold som trækker et kort fra den aktuelle farvekategori og læser kortet højt for det andet hold.

Det smarte ved alle kortene er, at der er flere spørgsmål. Der er en hvid og en sort – og man spiller med samme farve spørgsmål hele spillet igennem. Hvide spørgsmål har de hvide svar og de sorte spørgsmål har de sorte svar. Det er nemt, enkelt og ikke til at tage fejl af.

Nu kommer timeglasset i spil. Holdet skal nu gennemføre/løse aktiviteten, før tiden løber ud. Svarer holdet rigtigt, skal terningen kastes og holdet flytter deres brik hen til den angivne farve. Svarer holdet forkert skal der hverken kastes med terningen eller flyttes på brikken. Når det bliver holdets tur igen, er det samme kategori indtil man svarer rigtigt og igen kan kaste terningen.

I spillet møder man også kort, hvor alle spillere er med. Det går i al sin enkelhed ud på, at man læser kortet højt og vælger den eller de personer, som skal udføre aktiviteten fra sit hold. Aktiviteten skal stadig løses på tid, altså inden timeglasset løber ud. Det hold, der først giver det rigtige svar, inden for tiden, vinder et bonuskast med terningen og flytter deres brik. Det hold, hvis tur det var inden at ’alle spillere’- kortet blev trukket, tager nu sin tur som sædvanligt. Det vil altså sige, at selvom man måske taber i ’alle spillere’ runden, så har man altså stadig en mulighed for at komme videre, hvis det var i holdets tur, at kortet blev trukket. Hvis der ingen vinder er i ’alle spillere’ runden, skal det hold, hvis tur det var, tage et nyt kort og spilles som sædvanligt.

Sådan vinder du Cranium Party:

Holdet skal lande på Cranium-centralen, på midten af spillepladen. Når det er holdets tur skal det andet hold vælge en kategori. Her kan det være taktisk godt at vælge en kategori, hvor holdet er

svagest, så ens eget hold stadig har muligheden for at nå at komme i mål. Svarer holdet rigtigt, ja så har man vundet spillet. Svarer holdet forkert, så ventes der til næste runde.

Hvad synes jeg om spillet?

Cranium Party er et sjovt og underholdende spil. De forskellige kategorier gør, at der er god variation i spillet og at der er noget for en hver smag.

I nogen sammenhænge kan det være en stor fordel, at man kender dem, man er på hold med, fordi nogen måske tænker lige så skørt som en selv eller har en livlig fantasi, for at nå i mål med at løse opgaverne/aktiviteterne.

Spillets varighed kan afhænge af, hvad man slår med terningen. Vi spillede 3 runder og den første runde tog en times tid, fordi det ene hold sad fast ved samme kategori et godt stykke tid. Anden runde tog 30 min., hvor der var et godt flow ved begge hold. Den sidste runde tog 15 min., da det ene hold kun slog farven lilla med terningen og ved et hurtigt øjekast på pladen, så er der 3 felter på hele pladen, hvor farven lilla er.

Når man spiller Cranium Party kan man ikke lade være med at grine, især når kategorierne som den blå skabekat eller det grønne stjerneskud er i spil. Når der skal tegnes blind-tegning eller mimes en kendt person, så er der lagt op til mange gode grin.

Cranium Party er et spil, som er nemt at gå til og med de få spillerregler, så er man hurtigt i gang. Det er et spil som er nemt at have med i sommerhus med vennerne eller til en sjov stund med familien.

Så er man frisk på at dyste i en god blanding af både paratviden, kreative og skæve udfordringer, er jeg sikker på at spillet kunne være noget for jer.

 

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilHasbro gaming

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen