Constructa Castle anmeldelse

Alder: Anbefales fra 2 år | Materiale: HDPE plast | Serie: Constructa | Producent: Educational Advantage | Indhold: 54 dele

"Med en sej borg som denne, kan børnene rigtig slippe deres fantasi og kreativitet løs. Der er nok dele i sættet til, at flere børn kan konstruere sammen og på den måde styrke deres logiske tænkning, samarbejde, sociale kompetencer, empati, motoriske færdigheder og evnen til at leve sig ind i rollelege..."

En anmeldelse af hule-borgen Constructa Castle

"Byg din helt egen borg!" Det er da en spændende opgave... Findes der nogen børn, som ikke vil elske det?

Herhjemme var vi straks klar til, at se nærmere på dette store byggesæt. Borgen, som indeholder 54 dele, ankom i en meget stor papkasse. Øverst i kassen lå et stykke papir med billeder af seks forskellige borge, som kan bruges til inspiration. - Legen og konstruktionen kunne derfor med det samme gå i gang.

Delene i Constructa Castle kan selvfølgelig også bruges i generel konstruktionsleg, hvor du bygger hus eller hule, lige efter din fri fantasi.

Produktinformationer om Constructa borgen

De 54 dele som borgen er i, består af følgende elementer:

16 runde tårne (4 røde og 12 grå), 10 store røde forbindere, 10 grå bjælker, 12 små røde forbindere og 6 røde fleksible forbindere.

Den store byg selv borg, henvender sig til børn fra ca. 2 år og opefter.

Selvom Villads endnu ikke er fyldt 2 år, så var han med det samme klar til at deltage i samleopgaven og legen.

Sættet er fremstillet af HDPE, som betyder High Density Polyethylen. Dette er et utrolig solidt plastmateriale, der kan modstå både fugt og kulde, hvilket gør denne borg velegnet til både indendørs og udendørs brug. – endda også i regnvejr.

Hvis de mange deler bliver beskidte og trænger til en rengøring, så vaskes delene nemt med en fugtig klud eventuelt med et mildt rengøringsmiddel.

Producenten bag denne seje byg-selv-borg er Educational Advantage

Educational Advantage blev grundlagt i år 2006 af Richard Hardstaff og Cyril Dowling. De har sammen brugt deres store viden og erfaring fra mange års samarbejde i Polydron til, at opbygge en virksomhed, der ikke kun distribuerer, men også skaber og producerer både unikke og innovative produkter af utrolig høj kvalitet.

Educational Advantage bestræber sig konstant på, at lave velovervejede produkter med en fremragende sikkerhedsrekord. Sikkerheden er nemlig deres hovedprioritet og er først og fremmest i designet af alle deres spændende produkter.

Alle deres produkter testes uafhængigt af: EN71, ASTM American og AS/NZ sikkerhedsstandarder.

Byg en borg er både sjovt og lærerigt

Byg-en-borg sættet fra Constructa, er en aktivitet med utrolig meget forskellig læring i. Læringsmulighederne kan tilrettelægges ud fra barnets alder og udviklingsniveau. Dette sæt er derfor et rigtig godt S.T.E.M legetøj.

Hvad betyder det, når noget er STEM-legetøj?

Helt kort, så betyder STEM, at der er muligheder for rigtig mange forskellige former for læring igennem legen med produktet.

S for Science: Villads erfarer, observerer, sanser og oplever forskellige teksturer, materialer, temperaturer og former, når vi konstruerer. Alt efter om vi bygger borgen på græsset, i sandet eller på fliserne. Med vind i håret og duften af græsset og blomsterne, vil Villads virkelig få brugt sine sanser under legen.

T for Technology: Alt efter barnets alder, så kan I snakke om, hvordan borge blev bygget i middelalderen og hvilke materialer de dengang blev bygget i.

I kan tale om, hvilke formål de store middelalderborge havde, i modsætning til hvis man blot lavede en lille mur som sikkerhed. Var der mon strøm inde i borgene fra middelalderen? Lavede de mad på komfur eller bål?

Villads er endnu for lille til, at vi kan snakke om middelalderen og lignende, men emnet skal nok blive interessant, når han bliver lidt større.

E for Engineering: Lad dit nysgerrige barn undre sig. Du behøver ikke altid at konstatere noget eller søge efter det korrekte svar på internettet.

Det er sundt for både børn og voksne, at undre sig og tænke lidt over tingene...

Hvorfor er tårnene på borgene runde? Som de også er på borgen fra Educational Advantage, kan tårne ikke være firkantet?

Hvorfor bygger vi borgen firkantet? Kan den måske laves trekantet i stedet for?

M for Math: Alt efter barnets alder, så kan man lave prisskilte, så barnet kan lære at regne ud, hvad folk skal betale for at komme ind og se borgen.

I kan også måle hvor stor jeres nybyggede borg er og efterfølgende regne arealet ud. Det kræver dog at børnene er lidt ældre for at bruge borgen i matematikundervisningen.

Ved at visualisere matematikopgaverne, er de ofte nemmere at forstå og lære.

Eventyrlige rollelege og krigens kampe

Villads er endnu så lille, at det hele handler om at bygge, skille ad, bygge igen og sjove rollelege. De mange plastikdele er nemme for Villads at løfte og sætte sammen, han har dog brug for lidt hjælp, hvis borgen skal skilles ad og bygges om.

Med en sej borg som denne, kan børnene rigtig slippe deres fantasi og kreativitet løs. Der er nok dele i sættet til, at flere børn kan konstruere sammen og på den måde styrke deres logiske tænkning, samarbejde, sociale kompetencer, empati, motoriske færdigheder og evnen til at leve sig ind i rollelege.

Borgen kan bygges fuldstændig som man har lyst til, det behøver egentlig heller ikke at blive til en borg. Hvis børnene gerne vil bygge et slot, en fæstning, en hule eller en anden form for et gemmested, så er dette også muligt.

Villads og jeg har prøvet at bygge de forskellige borge, som er vist på det medfølgende papir. Nogle af borgene på papiret kræver, at man ikke bruger alle delene, men man kan gøre som man ønsker, man behøver heldigvis ikke følge papiret.

Det er nemt at sætte delene sammen og det kan tydeligt mærkes, at sættet er i en god og holdbar kvalitet, som virkelig holder til leg, - også de vildere lege, hvor krigere og riddere er i kamp.

Villads har haft det sjovt, med at deltage i diverse byggeprocesser og med at lege og gemme sig inde bag borgens mure. Villads har eksempelvis leget ridder, hvor han har leget med sit sværd inde i borgen.

Borgen er holdbar og stabil, selvfølgelig alt efter hvordan man vælger at bygge sin borg, men de forskellige modeller vi har bygget, har været stabile. De har kunnet holde til, at Villads læner sig op ad siderne og den vil derfor også kunne holde til, at stå ude i haven flere dage ad gangen.

Når delene skilles ad, så kan de små forbindere være lidt svære, at afmontere for de små børn, men intet problem for større børn og voksne.

Constructa Castle fra Educational Advantage bidrager til mange timers spændende rollelege og muligheder for, at konstruere sin helt egen borg sammen med venner eller familie ud fra fantasien og kreativiteten.

Den store borg vil uden tvivl kunne skabe utrolig meget glæde hos børn både i hjemmet og i de mange institutioner.

Bemærk at der findes andre byggesæt i Constructa-serien, som selvfølgelig alle kan bygges sammen til større bygningsværker.

- Carina Lund

Læs også anmeldelsen af Cavemakers House hulen

Læs også anmeldelsen af Wobbel XL vippebrættet

Læs også anmeldelsen af PL-UG byg-selv-hulen

Læs også en blog om menneskets 7 sanser

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjConstructaEducational advantage

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen