PlanToys doktorsæt anmeldelse

Alder: Fra 3 år | Materiale: Træ | Mål: 8 x 21 x 14,5 cm (tasken) | Mærke: Plantoys

"Der er alt for meget spændende og interessant udstyr til ikke selv at være den, der skal bruge det aktivt. Hun elsker, når vi andre vil lege med, og hun spørger interesseret ind til, hvor vi har ondt. Vi bliver tilset, passet og plejet, og hun udviser enorm omsorg og empati – især når ”det ser ikke så godt ud, du skal blive i sengen i 5 år”. Efter at have researchet en del efter det bedste doktorsæt til Signe, er jeg nu slet ikke i tvivl om, valget af faldet på det helt rigtige..."

En anmeldelse af PlanToys doktorsæt

Herhjemme bor Signe på 4 år, og hun elsker (!) at lege læge. Om hun er lægen, sygeplejersken eller patienten er oftest ikke så vigtigt. Det vigtige er selve rollelegen i det, og det er helt tydeligt, hvordan hun imiterer både os som patienter og vores praktiserende læge fra sine besøg i praksis.

Indtil nu har hun haft få dele at kunne bruge i sin rolleleg, og det har på sin vis været tilstrækkeligt. Dog har hun næsten hver gang sagt: Vi har jo ikke et stetoskop!

For noget tid siden fik hun mulighed for at lege med doktorsættet fra PlanToys, og siden da har hun virkelig ønsket sig lige netop dette doktorsæt til en af favoritlegene.

Glæden var enorm, da hun herhjemme pakkede gaven fra Legebyen op. Hun gjorde store øjne, smilede af begejstring og var straks klar til at give sig i kast med de forskellige dele.

Pakken består af i alt 6 dele. Lige med undtagelse af en forbinding, som hun fra tidligere har været glad for at have med i legen, er det flere af de ting, som ellers indgår i lægelegen med inspiration fra egne sygdomsforløb og lægebesøg.

1 stk. lægetaske. Den er rummelig og indeholder fint de øvrige 5 dele. Forrest er der to små lommer, som Signe enten bruger til de tilhørende dele eller selv fylder ud med lægeblok og kuglepen for at kunne skrive journal. Tasken lukkes med to stykker velcro og kan bæres ved hjælp af en lille hank.

1 stk. stetoskop. ENDELIG fik Signe stetoskopet! Dette er klart det største hit ved lægetasken – også for hendes lillebror på 2 år. Det er helt tydeligt, Signe føler sig vigtig og autoritær, når hun tager stetoskopet på og skal lytte på patienterne for til sidst at afsige ”dom”. Desværre er meldingen oftest: Det lyder ikke så godt! Stetoskopet er med runde, bløde former, så det både er rart at have i hånden og i ørerne, som er særligt vigtigt.

1 stk. blodtryksmåler. Denne er ny for Signe, men der har ikke skullet så meget forklaring til, før hun som det mest selvfølgelige lægger den rundt om armen på sin patient. Der lukkes den på autentisk vis med velcro. På slangen er der påsat et træstykke med malet display. Det skal forestille at kunne vise blodtrykket målt i millimeter kviksølv, mmHg, med henholdsvis højeste tryk, det systoliske blodtryk – forkortet med SYS – og det laveste tryk, det diatoliske blodtryk – forkortet med DIA. Dette er for avanceret for Signe på 4 år endnu, men hun er med på, at hun tjekker, om blodet er okay.

1 stk. kanyle. Denne kender hun allerede så udmærket, da der i hendes tandlægesæt fra PlanToys indgår en helt magen til. Og vi omkring hende er blevet stukket mange gange! Igen er det helt tydeligt, hvordan Signe imiterer sine egne oplevelser hos vores praktiserende læge, hvor hun er blevet stukket i forbindelse med vaccination; hvad der er blevet sagt, hvad der er blevet gjort, at hun har grædt lige bagefter og har haft brug for trøst. For Signe er det super effektivt at lege med særligt sprøjten – og vi kan bruge den til både at forberede et lægebesøg og efterfølgende at bearbejde det. Gennem legen får hun genoplevet situationen og kan se situationen fra et andet perspektiv, fordi hun måske agerer læge eller forælder.

1 stk. termometer. Dette kender hun ikke fra lægebesøg, men hun ved udmærket, hvad det skal bruges til. Selvom det er meget simpelt i sin udformning, kan hun sagtens tillægge effektlyde, som signalerer, at temperaturen er færdigmålt. Signe behøver slet ikke legetøj, der er avanceret og blinkende og larmende legetøj. Hun kan sagtens bruge både fantasi og viden fra den erfaring, hun gennem 4 år har tilegnet sig.

1 stk. knæhammer. I virkeligheden er det de færreste gange i vores leg, at den bliver brugt til knæet. Langt oftere kan den lyse og tjekke ørerne eller halsen. Jeg synes, det er helt perfekt, at Signe anvender den til lige præcis det formål, som er vigtigt for hende som læge.

Skaber glæde og leg

Mens Signe indtil nu mange gange har været en syg patient, er hun nu primært lægen. Der er alt for meget spændende og interessant udstyr til ikke selv at være den, der skal bruge det aktivt. Hun elsker, når vi andre vil lege med, og hun spørger interesseret ind til, hvor vi har ondt. Vi bliver tilset, passet og plejet, og hun udviser enorm omsorg og empati – især når ”det ser ikke så godt ud, du skal blive i sengen i 5 år”.

Efter at have researchet en del efter det bedste doktorsæt til Signe, er jeg nu slet ikke i tvivl om, valget af faldet på det helt rigtige. Det skaber glæde og leg, og så synes jeg simpelthen, det er det her sæt, der har det pæneste design :)

Derudover er jeg ret begejstret over, at det netop er PlanToys, som er brandet bag lige præcis det her sæt. På flere punkter gennemfører PlanToys at anvende bæredygtige materialer til deres produkter:

  • Gummitræ: PlanToys er lavet af naturligt gummitræ, som ikke længere producerer latex. For at holde træet naturligt og rent bliver der ikke tilsat gødning til jorden i de sidste 3 år, før træet skæres ned til produktion.
  • Kemikaliefri ovntørring: PlanToys bruger en kemikaliefri ovntørring for at forstærke træet.
  • PlanWood: PlanWood er et andet sikkert og bæredygtigt materiale i høj kvalitet i deres legetøjsfremstilling. PlanWood bliver brugt i samspil med gummitræ for at forstærke den bæredygtige harmoni.
  • Ikke formalthyde lim: PlanToys’ legetøj samles ved hjælp af en certificeret E-Zero, formaldehyd-fri lim i stedet for den traditionelle, giftige trælim. Især små børn kan jo ikke lade være med at putte legetøj (og alt muligt andet!) i munden. Jeg synes, det er af afgørende betydning at vide dette ved PlanToys produkter.
  • Organisk farvepigment: PlanToys arbejder på at finde de mest miljøvenlige materialer. Vores organiske farve er ikke kun god for børnene, men også for vores miljø.
  • Vandbaserede farvestoffer: PlanToys bruger ikke kemiske farvestoffer, der indeholder bly eller andre tungmetaller.
  • Igen: En masse timer med legetøjet i både hænder og mund. For mig som forbruger er det en vigtig viden at have, og det giver mig en tryghed, at jeg ikke skal bekymre mig om, hvad særligt ham på 2 år putter i munden.
  • Soyablæk og genbrugspapir: Hos PlanToys bruger de genbrugspapir og soyablæk på alle printede materialer. Soyablæk er mere let-biologisk nedbrydeligt, og det kan anvendes mere effektivt end standard, kemisk blæk.

- Elisabeth Kristensen

Læs også anmeldelsen af Little Tikes førstehjælpskasse

Læs også anmeldelsen af ByAstrup Krammedukke

Læs også anmeldelsen af Plantoys Budcykel

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjPlantoys

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen