Conezilla spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 6 år | Spilletid: Ca. 15 - 30 min. | Spillere: For 2 - 4 deltagere

"Når vi spiller Conezilla øver børnene sig på talgenkendelse, når de vender en iskugle. De øver sig i at genkende tallene fra 2-49 og øver sig på begreberne højere end og mindre end. Samtidig skal børnene tænke taktisk, fordi det er uklogt at vælge for høje tal allerede i begyndelsen fordi det så kan blive svært at få samlet 10 iskugler..."

Årest Familiespil 2018

Så var det tid til et nyt spil, denne gang skal vi prøve at spille Conezilla af finske Leikkien. Jeg er ekstra spændt på spillet, for i følge indpakningen er det kåret, som årets familiespil i 2018.

Man skal ikke lade sig snyde af æsken, for godt nok prydes den af en kæmpe vaffelis med mange iskugler og en sandstrand. Men spillet handler om meget mere end bare at bygge den største og mest farverige is.

Spillets formål er at kombinere 10 farvestrålende og appetitvækkende iskugler. Du skal være den første til at bygge den mest imponerende Conezilla, men der er et tvist, det vender jeg tilbage til.

Indhold i æsken

Selve kassen måler 20 x 20 cm, så spilæsken fylder ikke meget på spillehylden.

Da vi åbnede æsken fandt vi spillebrikkerne, som var pakket ind i folie. De var nemme at pakke ud. Brikkerne var det eneste, som var i kassen udover reglerne, så spillet var nemt at gøre klar til at spille.

Spillet indeholder udover reglerne, fire start-isvafler med én kugle og 48 iskugleformede kort med tallene 2 til 49 på. Brikkerne er i flotte farver og de virker til at være i en rigtig god kvalitet, de er tykke og virker holdbare, så umidddelbart vil jeg vurdere at, de kan tåle at blive leget med.

Reglerne er meget overskuelige og er hurtigt læst.

Klar til at spille

Når du skal gøre klar til at spille skal hver deltager vælge en vaffel og alle iskugler spredes vilkårligt ud på bordet med tal siden ned ad.

Spillet kræver, at du har godt med bordplads, da de 48 iskugler fylder godt på bordet, når de alle bliver spredt ud. Et alternativ kan være at spille på gulvet, det har vi også gjort.

2 til 4 personer kan være med i spillet. Ifølge reglerne begynder den yngste, men det kan jo godt gå på tur. Deltagerne vender efter tur en iskugle om og afgører derefter om de vil placerer kuglen i deres vaffel eller om de vil ligge den tilbage. Hvis deltageren vælger at lægge kuglen tilbage skal alle de andre deltagere have mulighed for at se iskuglens tal før den lægges tilbage igen. På den måde får alle deltagere et overblik over, hvor hvilke tal ligger på bordet.

Men, som tidligere nævnt er det et tvist og nu bliver det lidt tricky fordi der er én betingelse, som skal opholdes. Den kugle, som skal placeres i vaflen skal altid være højere end tallet på den foregående kugle, som er øverst i vaflen.

For eksempel vælger jeg at føje kuglen med tallet 8 til min vaffel kan jeg, når det bliver min tur igen kun tage en kugle med tallet 9 eller mere og sådan fortsætter det. Det er ikke muligt at bytte om på rækkefølgen af iskugler. For ligesom i en rigtig is kan du ikke sætte en kugle ind imellem de iskugler, som allerede er stablet på min vaffel.

Altså skal kuglerne hele tiden føjes til vaflen, så tallene stiger.

Hvor mange kugler skal i din vaffel?

Spillet slutter, når det lykkes en af deltagerne at bygge en vaffel med 10 kugler. Hvis der nu skulle opstå en situation, hvor ingen deltagere kan bygge en 10-kuglers vaffel, så vinder den deltager med flest kugler i sin isvaffel. Det kan ske, hvis deltagerne har valgt at tage for høje tal.

Ifølge producenten tager det 10 minutter at spille ConeZilla og det tager heller ikke lang tid at spille, men med yngre børn kan det tage længere tid. Desuden vil antallet af deltagere også have betydning for spillets længde.

Spillet er i følge producenten for børn fra 6 år og op efter. Dog er det nødvendigt at børnene, som spiller med, har bare en smule talforståelse eller i hvert fald kan en del tal, da det ellers kan være lidt svært at følge med.

Vurdering af Conezilla

Conezilla minder på mange måder om det klassiske vendespil. Børnene skal huske placeringen af kortene, men børnene har også mulighed for at øve sig i andet.

Når vi spiller Conezilla øver børnene sig på talgenkendelse, når de vender en iskugle. De øver sig i at genkende tallene fra 2-49 og øver sig på begreberne højere end og mindre end.

Samtidig skal børnene tænke taktisk fordi det er uklogt at vælge for høje tal allerede i begyndelsen fordi det så kan blive svært at få samlet 10 iskugler.

Spillet er underholdende og selve fortællingen om at vi er ved at bygge en kæmpestor is er sjov.

Conezilla er et godt spil, som på en fin måde får børnene til at øve tal uden de helt er bevidste om det.

- Marianne Gaardsdal

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilLeikkien

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen