Cavemakers Hule anmeldelse
Produktet er desværre udgået af Legebyen's sortiment.
Vi har dog mange andre spændende varer på Legebyen.dk!

Alder: Anbefales fra 2- 7 år | Mål: Opstillet 72 x 110 x 72 cm | Materiale: FSC-Birketræ | Mærke: Cavemakers | Model: House | Sikkerhed: Sikkerhedsgodkendt af Nordisk Legepladsindustri | Design: Designet i Danmark

"En hule er mere end blot en hule. En hule kan fungere som en slags helle, hvor barnet kan slappe af og være alene, hvis dagen har budt på lidt for mange indtryk. Det kan eksempelvis være børn med særlige behov, som har brug for en pause, men det kan bestemt også være børn uden særlige behov. En hule kan også bruges som en hyggekrog, hvor bamser bliver inviteret indenfor eller hvor der kigges i bøger. En hule kan være lige præcis det, som barnet har fantasi til at forestille sig, måske en ridderborg, et rumskib, et piratskib, en flyver, et hemmeligt fort eller noget helt andet..."

En anmeldelse af hus-hulen fra Cavemakers

Vi har nok alle sammen nogle sjove og gode minder, fra dengang vi selv var børn og byggede huler. Jeg husker tydeligt, at jeg som barn brugte mange timer på at lege og bygge huler, sammen med min bedste ven.

Lige netop derfor er det vigtigt for mig, at mine egne børn får nogle gode barndomsoplevelser og sjove minder, som de kan fortælle om når de selv bliver voksne.

Hulerne fra Cavemakers var for mig, et ukendt brand, men efter at have sat mig ind i deres historie og efter at have set nærmere på deres produkter, så er min konklusion lige til. Jeg ville virkelig ønske, at disse huler var opfundet da jeg var barn, jeg ville have elsket at bygge denne form for huler med mine venner.

Heldigvis får min yngste søn Villads nu den mulighed. Villads er dog ikke så gammel endnu, han er endnu ikke fyldt 2 år, men kan sagtens lege med huler alligevel. Han har længe været interesseret i at lege gemmeleg og lege i hule, lavet under dyner.

Villads blev hel vild, da han så det flotte hule-hus, Cavemakers House. Vi har været så heldige, at få lov til at undersøge lige netop denne hule-model.

Specifikation om Cavemakers House

  • Vægt: 6.5 kg
  • Antal dele/plader: 7 stk. inkl. dør.
  • Mål når huset er samlet: b: 72 x h: 110 x d: 72 cm.
  • Mål når huset er pakket sammen: b: 72 x h: 110 x d: 8 cm.

Cavemakers historie

Cavemakers er et dansk firma, som laver helt unikke og robuste huler, med et hav af sjove konstruktionsmuligheder.

Hulerne henvender sig mest til børn fra 2-7 år, dermed ikke sagt at yngre eller ældre børn ikke må være med i legen, for alle er velkommen.

Hvis de yngre børn er med til hulebyggeriet, så vil jeg anbefale, at der også er en voksen med i legen. Herhjemme er det intet problem, da jeg er mindst lige så nysgerrig som Villads.

Cavemakers’ huler skiller sig meget ud fra andre huler, da de består af moduler. På den måde får fantasien og kreativiteten frit spil, når hulerne skal bygges eller ændres. Modulerne sættes sammen ved hjælp af magnetiske clips, på den måde er det let at ændre byggeriet eller skille det ad, hvis legen er slut eller pladsen skal bruges til noget andet.

Når sættene er skilt ad, så fylder det ikke mere end at det kan placeres bag ved en dør.

Cavemakers er vilde med træ, hvilket er grunden til, at alle hulens moduler er lavet af træplader i den allerbedste kvalitet fra FSC-certificeret birkeskove i Rusland. Hver enkel side i Cavemakers huler består af enkle, stilrene, moderne og meget lette og tynde træplader af birkefinér.

Cavemakers har valgt birkefinér til alle deres huler, fordi materialet er så utrolig let, at selv de helt små børn kan løfte siderne. Samtidig er det meget stærkt og bøjeligt i forhold til den lave vægt og som et stort og vigtigt plus, så indeholder det ingen skadelig kemi. Ikke nok med det, så er birkefinér let at genanvende. - på den måde er Cavemakers og os som kunder også opmærksomme på vores miljø.

Jeg er personligt vild med, at hulen har det stilrene og moderne look på den måde, passer de nemt ind i de fleste nordiske hjem. Hulens kvadratiske moduler er simple og lette for børnene at håndtere. Selv min lille guldklump på næsten 2 år kan løfte modulerne.

Hulerne er konstrueret, så de falder sammen dog uden at modulerne går i stykker, hvis børnene prøver at kravle op på hulen, men med de afrundet hjørner og lette materialer, så kommer børnene ikke til skade.

Modulerne er konstrueret med et magnetisk kliksystem, som sikrer at magneterne først tiltrækker hinanden indenfor en afstand af 1 cm. Hvilket betyder, at hvis dit barn har fingrene mellem clipsene, så er der ikke nogen tiltrækningskraft og dermed undgår barnet at klemme fingrene.

Cavemakers har tænkt på selv de mindste detaljer

Cavemakers har som I kan læse, virkelig tænkt på selv de mindste detaljer og de går ikke på kompromis med sikkerhed og kvalitet. - Helt perfekt til børnefamilier og institutioner.

Med de miljøbevidste og unikke huler fra Cavemakers, får børnene nu mulighed for at bygge huler, som skaber et tredimensionelt rum, som endda kan stå frit midt i et rum.

Det er lige præcis muligheden for at skabe en fysisk selvstående hule, som børnene selv kan gå/kravle ind i, der er hele idéen bag Cavemakers. Et rum, der er så fleksibelt, at det hurtigt kan flyttes eller skilles ad.

Villads er helt vild med at lege i sit nye hus. Hulen er så stort et hit, at den ikke kun bliver brugt indenfor, men også ude i haven. Nu hvor det er sommer og vejret er dejligt, så bygger vi ofte hulen udenfor på vores græsplæne. Selvom Villads allerede har et legehus, så er Villads vild med at lege i Cavemakers huset.

Det at han selv er med til at bygge det, tror jeg gør en kæmpe forskel. Han bliver stolt, når han monterer modulerne. Jeg hjælper Villads med at bygge huset, men selvom vores model er House modellen, så er det op til os selv, om vi vil bygge et hus eller noget helt andet. Vi bestemmer selv, om der skal tag på eller ej. Udover at flytte legen udenfor i den friske luft, så giver det også andre legemuligheder.

Når solen står højst på himlen, så kan Villads søge skygge inde i sin hule. I hulen er der også en fin ventilation, da der i hulens moduler er lavet både huller som vinduer og nogle huller i taget, på den måde kan luften cirkulere rundt. Børnene bliver på den måde ikke dårlige, som de ellers nemt kan blive i en hule lavet af tæpper. Jeg selv syntes dengang, at der ikke var så meget luft i min hule af tæpper og måtte tit stoppe med at lege derinde, da det blev for varmt.

Nu hvor vi bruger hulen udenfor og Villads også får lov til at spise inde i hulen, så bliver den nogle gange lidt beskidt. Heldigvis er der intet svært i at gøre den ren, det er blot at rengøre den med sæbespåner og bagefter tørre efter med en tør klud, da det er et naturmateriale. Clipsene kan endda også rengøres med sæbespåner eller med almindelige rengøringsmidler.

Cavemakers hulerne bør ikke stå ude natten over og bør heller ikke bruges udenfor i regnvejr. Træ suger fugt og får træet meget fugt vil det ændre sig og komme ud af form.

Sikkerhed, kvalitet og funktionalitet er i top

Jeg overvejer nøje, hvilke legetøj jeg præsenterer for mine børn. Jeg går op i at sikkerhed, kvalitet og funktionalitet er i top og jeg kan godt lide, at vælge produkter som opmuntrer børnene til, at tænke ud af boksen og på samme tid bruge hele kroppen.

Jeg kan også godt lide tanken om, at Villads selv skal gøre en indsats for at skabe en god og spændende leg, ligegyldigt om han leger alene, med mig eller med kammerater.

Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at det bedste og mest lærerige legetøj er det, som ikke har en bestemt anvendelse, men som giver børnene muligheden for, at bruge fantasien til at skabe deres helt egne lege.

Når Villads er en del af selve hule konstruktionen, så vil han også få brugt kroppen og dermed vil de motoriske færdigheder blive styrket. Det at få børn i gang med at bruge kroppen og fordybe sig i en leg, er utrolig vigtigt, især i en tid hvor mange børn er helt opslugte af computere og iPads allerede fra de er helt små.

Med en hule fra Cavemakers vil du ikke skulle kæmpe en kamp for at få børnene væk fra elektronikken, det kommer helt af sig selv, når de opdager de mange sjove muligheder, som disse huler tilbyder.

Legen er for børn fundamentet for al læring

Som mange af os forældre allerede er klar over, så er legen for børn fundamentet for al læring, netop fordi børn lærer gennem leg – og børn udvikler sig gennem leg.

Hvis I synes at hulens moduler er lidt for stilrene og nordiske, så kan jeg anbefale at I maler én side eller to med tavlemaling, så kan barnet tegne med kridt på noget af hulen og på den måde sætte sit eget personlige præg på hulen.

En hule er mere end blot en hule. En hule kan fungere som en slags helle, hvor barnet kan slappe af og være alene, hvis dagen har budt på lidt for mange indtryk. Det kan eksempelvis være børn med særlige behov, som har brug for en pause, men det kan bestemt også være børn uden særlige behov.

En hule kan også bruges som en hyggekrog, hvor bamser bliver inviteret indenfor eller hvor der kigges i bøger.

En hule kan være lige præcis det, som barnet har fantasi til at forestille sig, måske en ridderborg, et rumskib, et piratskib, en flyver, et hemmeligt fort eller noget helt andet.

Når Villads bliver lidt større og får kammerater på besøg så er jeg sikker på, at huset fra Cavemakers bliver et hit.

Udvikler sociale kompetencer, tålmodighed, kommunikation og overblik

I byggeriet og legen vil børnene eksempelvis udvikle deres sociale kompetencer, tålmodighed, koordination, kommunikation og overblik. Det at samarbejde og være sammen om at løse en opgave, er en utrolig god og vigtig øvelse. Det at lære at give plads til hinandens ideer er en vigtig egenskab.

Når hulen er færdigbygget, vil legen hurtigt udvikle sig til spændende rollelege. Legen i og omkring hulen er utrolig lærerig. Herhjemme fortæller jeg Villads historier, mens vi bygger og jeg benævner så meget som muligt. Jeg roser selvfølgelig også Villads rigtig meget.

Alt efter barnets alder, så kan du inddrage mange forskellige former for læring i legen. Det kan være den verbale kommunikation. I kan tale om jeres leg, måske er hulen en isbod, hvad kan man købe i isboden, hvor er isboden placeret.

Det kan også være, at jeres hule er et rumskib? Så kan I tale om hvor I flyver hen og hvad I ser ud ad vinduerne...

Herhjemme er vi blevet vilde med hus-hulen fra Cavemakers, den skaber så meget glæde og med de mange muligheder, så bliver legen aldrig kedelig!

Cavemakers’ forskellige sæt kan desuden nemt kombineres, hvis du ønsker at bygge til. En hule fra Cavemakers vil være en fantastisk gave, til et meget heldigt barn, eller til en institution.

Kæmpe anbefaling herfra.

- Carina Lund

Læs også artiklen om RABO's lækre køretøjer

Læs også blogartiklen med forslag til leg og læring med Magna-Tiles

Læs også blogartiklen om menneskets 7 sanser

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjCavemakers

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen