Camelot Jr. spilanmeldelse

Alder: Fra 4 år + | Materiale: Træ | Spillere: 1 person | Mærke: SmartGames

"Det er rigtig dejligt med et spil hvor man ikke er afhængig af mindst 2 deltagere, men at det rent faktisk er noget hvor ungerne kan sidde med det selv stille og roligt. Samtidig styrker man finmotorikken og træner barnet i at kunne udtænke løsninger og styrke deres visuelle og rumlige tænkning. Hjemme hos os sker der ofte også det at når dette spil er fremme, og koncentrationen til at tænke i løsninger og prøve løsningsforslag af forsvinder, så opstår der tit rigtig gode lege med brikkerne og figurerne, og inden vi får set os om, så er der måske inddraget superhelte, drager, dinosaurer eller andet af vores almindelige legetøj..."

En spilanmeldelse af Camelot jr.

Vi har gennem længere tid testet et fint lille spil fra Smartgames, som hedder Carmelot Jr. Det er et 1-mandsspil som børnene selv kan sidde med. Spillet er lavet i træ og er virkelig lækker i kvaliteten. Selve spillet består af en lille aflang plade med 6 huller i, 8 forskellige træbrikker, en prinsesse, en ridder og et lille hæfte med 48 forskellige opgaver i.

Spillet går ud på at ridderen og prinsessen skal finde vej til hinanden fra den ene ende til den anden af pladen ved at bygge forskellige veje med brikkerne. I det lille hæfte er der på den ene side angivet hvordan ens startopstilling skal være, altså hvor prinsessen og ridderen skal placeres, og om der også skal være brikker fra begyndelsen. Ligeledes er der angivet hvilke brikker man må bruge til at løse udfordringen. På næste side er løsningen givet, så man kan se om man har løst udfordringen korrekt. Brikkerne, som er fint illustreret som tårne, broer og veje, kan placeres på forskellige måder, og det er ens opgave at finde ud af hvordan, så der kommer en vej mellem prinsessen og prinsen.

Opgaverne varierer i sværhedsgrad, og det er tydeligt angivet i hæftet hvor udfordrende opgaven er. De første mange opgaver er ret nemme, men man skal ikke ret langt hen i hæftet før man bliver udfordret. Prinsen og prinsessen kan nemlig ikke bevæge sig op ad hvis der ikke er trapper, og man må heller ikke have brikker som ligger halvt ind over hinanden. Det skal også være sådan at stiller man sin brik på klodsen, så må den ikke kunne vælte ned.

Det er rigtig dejligt med et spil hvor man ikke er afhængig af mindst 2 deltagere, men at det rent faktisk er noget hvor ungerne kan sidde med det selv stille og roligt. Samtidig styrker man finmotorikken og træner barnet i at kunne udtænke løsninger og styrke deres visuelle og rumlige tænkning.

Vores vurdering af spillet

Hjemme hos os sker der ofte også det at når dette spil er fremme, og koncentrationen til at tænke i løsninger og prøve løsningsforslag af forsvinder, så opstår der tit rigtig gode lege med brikkerne og figurerne, og inden vi får set os om, så er der måske inddraget superhelte, drager, dinosaurer eller andet af vores almindelige legetøj. Spillet er i så fin kvalitet at det ikke er noget problem at bruge det som legetøj også, og brikkerne klarer nemt en 4-årigs vilde dinosaurleg og lidt kasten rundt med tårne og veje.

Med den store har vi også prøvet en sværere øvelse, hvor man faktisk spiller sammen. Her skal den ene sidde med opgavehæftet mens den anden sidder med brikkerne. Nu skal den med opgavehæftet uden at bruge hænderne forklarer den anden hvordan brikkerne skal placeres som udgangspunkt. Derefter løser den som sidder med brikkerne opgaven, mens den med hæftet ikke må kigge. Så skal den med brikkerne forklarer sit løsningsforslag med ord, og så skal den med opgavehæftet tjekke om det er den rigtige løsning blot ved at lytte til forklaringen.

Vi har også et par gange bygget vores egne løsninger, som vi har tegnet på papir eller blot brugt til at lege med, så vi oplever mange muligheder i et forholdsvist simpelt spil.

- Nina Bay Jensen

Læs også spilanmeldelsen af Fiskespil med tal

Læs også spilanmeldelsen af 4 Sjove Læringsspil

Læs også spilanmeldelsen af Castelino

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilSmartgames

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen