BS Toys Marbles spilanmeldelse
Produktet er desværre udgået af Legebyen's sortiment.
Vi har dog mange andre spændende varer på Legebyen.dk!

Alder: Anbefales fra 4 år. | Materiale: Træ / Glas | Mål: Spillepladen måler Ø:19 cm. | Mærke: BS Toys | Antal: 1 spil med 12 glaskugler.

"Vi er rigtig positive over opbevaringsposen der følger med til spillet. Den nemme opbevaring gør at spillet sagtens kan tages med ud i haven, med i sommerhuset eller hjem til bedsteforældrene. Vi anbefaler også at man investerer en smule mere i spillet, og sin egen oplevelse - og vælger at tilføje flere glaskugler til spillet. Det er virkelig prikken over íet, og fuldender den gode spiloplevelse med dit barn. Vi har haft en masse sjove stunder på stuegulvet, og ved spisebordet i selskab med Marbles. Hvis du leder efter et spil der er helt nede på jorden, hvor alle kan være med - er spillet Marbles fra BS Toys et rigtigt godt bud..."

En spilanmeldelse af BS Toys Marbles

Vi har fået lov til at kigge nærmere på spillet: Marbles, fra hollandske BS Toys. Det er et spil vi kan spille med vores 3 årige søn, Mateo. Vi var spændte på at præsentere ham for et finmotorisk spil med glaskugler, som forhåbentligt ville skabe store smil herhjemme.

Posen med 100 ekstra glaskugler følger ikke med spillet, men skal bestilles ved siden af

Vi var spændte på at finde ud af spillets muligheder, og hvad det kunne bidrage med. Hurtigt blev armene varmet gevaldigt op, og så fandt vi spillet frem.

Det praktiske om Marbles spillet

Spillet er anbefalet fra + 4 år, og er for minimum 2 deltagere.

Dette får du med i spillet:

  • Spilleplade
  • Pointfelt
  • Opbevaringspose
  • 12 glaskugler
  • Opbevaringspose til glaskugler
Posen med 100 ekstra glaskugler følger ikke med spillet, men skal bestilles ved siden af

Vi testede spillet i kombination med ekstra 100 glaskugler, der kan tilkøbes på Legebyen.dk Det kan bestemt anbefales at investere i ekstra glaskugler til spillet. Herhjemme blev der hurtigt rift om de 12 glaskugler der oprindeligt følger med til spillet. Det var derfor rigtig dejligt at have ekstra glaskugler ved hånden! Alle glaskuglerne har en diameter på 16-18 millimeter.

Spillepladen og pointfeltet er produceret i træ, glaskuglerne - er som navnet antyder - lavet af glas. Begge opbevaringsposer er af stof, og kan lukkes med snor. Det er rigtig smart at der både er lavet en opbevaringspose til spillet, og til glaskuglerne. Det er noget vi er rigtig glade for. Det gør at glaskuglerne ikke skøjter rundt i den oprindelige æske spillet ankom i, og i opbevaringsposen er der styr på alle glaskuglerne.

Sådan spiller du spillet

Spillet er i sig selv super simpelt, og rigtig nemt at gå til. Du placere dit pointfelt i midten af spillepladen, og så fordeles glaskuglerne mellem hver deltager. Det er dog et spil der kræver at der minimum skal være to deltagere. Herefter aftales der hvor mange glaskugler hver deltager har til rådighed, og så skal der ellers jagtes point!

Der er i alt 12 felter på pointfeltet. De yderste felter giver 5 point, hvorimod de midterste giver dobbelt op - altså hele 10 point. Deltagerne skal nu trille glaskuglerne imod pointfeltet, og den spiller med flest point vinder.

Vores oplevelse med spillet

Vi placerede spillet midt på spisebordet, så afstanden var lige lang i begge sider. Mateo ville rigtig gerne starte, så det fik han lov til. Han trillede den ene glaskugle afsted, og den ramte forbi. Vi kunne hurtigt mærke på Mateos andet forsøg, at han havde en del overvejelser med sit næste skud. Det tog lidt længere tid, og var mere præcist. Han ramte spillepladen, men glaskuglen trillede ikke op i pointfeltet. Øv! Tredje gang er lykkens gang siger man, og det
var det sørme også - Mateo scorede sig 5 point! Han blev rigtig glad, og de næste forsøg blev derfor lidt for ufokuseret trillet afsted.

Det var nu mors tur, og overraskende nok scorede hun også “kun” 5 point. Vi var noget overrasket over hvor meget teknik og præcision, der skulle lægges i ens “skud” med glaskuglen. Resultatet blev derfor lige og spillet begyndte forfra igen.

Vi kunne tydeligt mærke forskel på det første, og det andet spil som Mateo spillede. Der var mange flere overvejelser i spil nummer to, og præcisionen blev mere skarp. Det kræver en god koncentration, et godt mål-øje, og en god vinkel for at ramme pointfeltets 12 felter.

Træn finmotorikken og hovedregningen

Hvor hårdt skal man triller glaskuglerne, og hvordan får man glaskugleren op i pointfeltet?

Finmotorikken bliver i den grad trænet i spillet. Det er fantastisk at se, Mateo allerede efter det første spil, forsøgte at finde ud af hvordan glaskuglerne kunne ramme pointfeltet bedst.

Marbles er et spil Mateo sagtens kan spille mange år frem. Det vil derfor være ideelt at inddrage hovedregning i spillet, når han nærmer sig skolealderen. Hvor mange point fik mor i første runde? 5 + 5 + 10 = 20. Vi kunne også tælle glaskuglerne eller lave regnestykker med tallene i pointfeltet. Det er kun fantasien der sætter grænser, når man krydrer leg med læring.

Vores vurdering af spillet

Marbles er et spil der er helt nede på jorden, og kan samle hele familien. Marbles kan både spilles på det lune stuegulvet, på spisebordet, eller på terassen af fliser i haven. Reglerne er få, og måden glaskuglerne skal trilles på er noget alle kan finde ud af.

Vi er rigtig positive over opbevaringsposen der følger med til spillet. Den nemme opbevaring gør at spillet sagtens kan tages med ud i haven, med i sommerhuset eller hjem til bedsteforældrene. Vi anbefaler også at man investerer en smule mere i spillet, og sin egen oplevelse - og vælger at tilføje flere glaskugler til spillet. Det er virkelig prikken over íet, og fuldender den gode spiloplevelse med dit barn.

Vi har haft en masse sjove stunder på stuegulvet, og ved spisebordet i selskab med Marbles. Hvis du leder efter et spil der er helt nede på jorden, hvor alle kan være med - er spillet Marbles fra BS Toys et rigtigt godt bud.

- Camilla Jakobsen

Læs også spilanmeldelsen af Safariskolen

Læs også spilanmeldelsen af Little Red Riding Hood

Læs også spilanmeldelsen af Nathan Farver & Sortering læringsspil

Anmeldelse af legetøjBs-toysCategory_anmeldelse af legetøj

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen