BRIO World Togstation anmeldelse
Produktet er desværre udgået af Legebyen's sortiment.
Vi har dog mange andre spændende varer på Legebyen.dk!

Alder: Anbefales fra 3 år | Materiale: Plast & FSC-certificeret træ | Mærke: BRIO | Serie: BRIO World | Model: 33627 | Indhold: 25 dele

"Det er rigtig dejligt med en vejledning til at kunne lave den togbane, som materialerne i æsken netop passer til, og jeg sørger for at gemme alle vejledningsark. Samtidig er det også virkelig oplagt at kunne lave baner og landskaber efter egen fantasi – og så bliver legen automatisk også en anden. Jeg forudser, den kommer til at stå fremme en del tid endnu! Mine børn er aldeles opslugte af deres leg, og det taler helt for sig selv og er i mine øjne den bedste anbefaling, BRIO kan få med…"

En anmeldelse af BRIO World Togstation togbanen

Jeg har netop købt ekstra opbevaringsplads til børneværelset, for jeg har erfaret, at tilegnelse af BRIO-produkter er stærkt vanedannende. Vi er VILDE med brandet og deres togbaner – ja, med hele det univers, de skaber!

Jeg er mor til Johannes på knap 2 år og Signe på godt 4 år. BRIOs togbaner er FANTASTISKE for dem begge trods forskel i køn, alder, personlighed mv. Når de leger med BRIO, er de fuldstændig opslugte og i hver deres egen verden – engang imellem afbrudt af, at de interagerer med hinanden. Enten som Johannes og Signe eller i deres rolleleg med tog, figurer, osv.

Den seneste BRIO-pakke, der er kommet til vores samling, og som vi har fået lov til at teste og anmelde er den fine, fine togstation!

Det er oftest Signe, der er med til at åbne de nye pakker, og hun gør det med lige stor begejstring og entusiasme hver gang. Den ene interessante del bliver løftet op efter den anden. Alle dele er pakket sikkert ind, og udpakningen af de forskellige ting er med til at gøre den ekstra spændende.

I pakken med togstationen er der i alt 25 dele, og de er super godt fordelt mellem togskinner, bygninger, broer, tog og mennesker:

 • 1 stk. stationsbygning. Denne består af en perron med en billetautomat centralt placeret. I modsætning til andre af BRIOs stationsbygninger, er der i denne automat ingen lydeffekter, men for børnene herhjemme, er det ikke en vigtig detalje.

  Billetautomaten er meget autentisk bygget ganske simpelt op med en skærm øverst, hul til dankort, knapper til at kunne taste sin kode samt en luge, hvorfra der er en billet på vej ud. På perronen er der to træsøjler, hvorpå der er malet henholdsvis et stort 1-tal og et stort 2-tal. De to søjler angiver numrene på de to togspor, som der er adgang til fra perronen. På selve stationsbygningen er der fastgjort to skinner i plastik, som stilmæssigt passer fuldstændig til selve perronen. Stationen er overdækket af et grønt, let buet tag.
 • 1 stk. parkeringsplads. Denne kan fastgøres til selve togstationen og kommer dermed til at ligge i naturlig forlængelse heraf. Det fungerer rigtig godt i børnenes leg, da specielt Signe meget naturligt lader en bus eller en bil parkere der. Bagefter begiver hun – eller hendes figur – sig til perronen og det kommende tog. Der er markeret tre parkeringsbåse på parkeringspladsen, så der netop er plads til flere børn med hvert sit transportmiddel.
 • 2 stk. broer. I sig selv kan et tog ikke køre hen over dem, men ved meget enkelt at lægge en træ-skinne ned i dem, indgår de fuldstændig som en del af togbanen. Broerne buer, hvorfor der naturligvis skal en buet skinne i. Med broerne er det en meget simpel, men effektiv måde at gøre togruten lidt mere interessant: at toget skal føres op eller ned ad en bro, at der kan være fiktivt vand under broen, at der efter egen fantasi kan tilføjes ekstra bropiller, osv.
 • 1 stk. bropille. Den er i den samme røde farve som broerne. Det er godt og vigtigt for denne BRIO-æske, den er med. Som nævnt kan der i en bane sagtens tilføjes flere bropiller med de materialer, man har ved hånden på børneværelset.
 • 2 stk. togvogne. Taget kan løftes op både foran og bagpå. For Signe er det meget naturligt at lege, det er togføreren, der placeres forrest, mens en passager skal sidde bagved. BRIOs figurer passer – naturligvis – fuldstændig ned i de huller, der er i toget.

  Når de sidder der, kan taget lukkes helt til igen. De to togvogne er bagerst udstyret med en magnet. De to magneter er med forskellige poler, så togvognene tiltrækker hinanden. På den måde forlænges toget, og samtidig kan det oplagt køre både den ene og den anden vej, fordi der i begge ender er plads til en togfører.
 • 1 stk. sporvogn
 • 1 stk bus.

  Her i Midtjylland er sporvogne ikke så kendte, så i Signes verden er de begge busser. Hun er for tiden ret optaget af at se på busser, når vi rigtigt er ude i trafikken – og særligt hvilket nummer, der står på busserne. På BRIOs busser (/sporvogn) står der ligeledes et nummer: 8 og 15. For Signe bliver de dermed virkelighedstro, og vi taler om, hvilken bus figurerne venter på og skal med, hvor busserne kører hen, osv. På fuldstændig samme måde som med togene kan bussernes tag åbnes, og her er der i hver af dem plads til en af BRIOs figurer. Busserne er udstyret med helt samme hjul som togene, hvorfor de også udmærket kører på togskinnerne. Engang imellem får de af Signe lov til det, men ellers er deres primære kørsel til og fra parkeringspladsen, hvor det er en kunst at få dem helt lige ind i hver sin bås.
 • 2 stk. figurer. Det er et kæmpe plus, at der er nogle konkrete mennesker at lege med. Der kan naturligvis bruges mennesker fra andre brands på legeværelset, men da figurerne her netop passer til transportmidlerne, er det guld, de er med i æsken. Her er der både togføreren og en rejsende.
 • 1 stk. kuffert. Selvfølgelig skal man have bagage med så sin tur. Til at begynde med var det for Signe lidt et problem, at kufferten ikke kan være i bussen eller toget, når passageren tager afsted.
 • 12 stk. forskellige skinner. Dette er et passende antal til at kunne lave en bane, der er interessant at køre på. Der er to skinner, der leder til og fra broerne, 8 buede skinner, hvoraf to skal bruges til at lægge i broerne, 1 lige skinne samt 1 sporskifte. Sidstnævnte bruges i forbindelse med stationen, så der netop er mulighed for at kunne køre ind til begge perroner.
 • 1 stk. stopklods.

Herudover er der i æsken vedlagt en samlevejledning, som er virkelig let at forstå. For Signe på 4 år er det endnu lidt vanskeligt selv at lave togbanen, men hun vil rigtig gerne hjælpe til, finde de rigtige dele og sætte sammen. Og så kan hun slet ikke vente med at få lov til at køre rundt.

Det er rigtig dejligt med en vejledning til at kunne lave den togbane, som materialerne i æsken netop passer til, og jeg sørger for at gemme alle vejledningsark. Samtidig er det også virkelig oplagt at kunne lave baner og landskaber efter egen fantasi – og så bliver legen automatisk også en anden.

Som nævnt kan denne BRIO-pakke meget med sine 25 dele, og den kan virkelig sagtens stå alene!

Meget gennemført passer de forskellige dele i hele BRIOs sortiment sammen, både når det handler om at samle og om design. Derfor kan ekstra æsker af forskellige størrelser kobles sammen med eksempelvis togstations-pakken, så der kommer flere skinner, flere bygninger, flere broer, eller… denne smarte måde at bygge hele tog-universet op på gør, at mor her er blevet nødt til ekstra opbevaringsplads. Dog er togstationen endnu ikke klar til at blive gemt væk i opbevaringskasser.

Jeg forudser, den kommer til at stå fremme en del tid endnu! For mig er det helt okay. Mine børn er aldeles opslugte af deres leg, og det taler helt for sig selv og er i mine øjne den bedste anbefaling, BRIO kan få med.

- Elisabeth Kristensen

Læs også anmeldelsen af BRIO World Luksus Togsæt

Læs også anmeldelsen af BRIO World Løft & Læs Togsæt

Læs også anmeldelsen af BRIO World Togstation med optagerfunktion

Læs også anmeldelsen af BRIO World Smart Tech Sound Togbaner

 

Anmeldelse af legetøjBrio worldCategory_anmeldelse af legetøj

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen