BRIO World brandstation anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Materiale: Plast og FSC-certificeret træ | Mål: 27 x 18 x 23 cm | Mærke: BRIO Antal: 1 stk.

"Vi har været meget tilfredse med hele BRIO World Brandstation-sættet. Vi har været underholdt hele vejen igennem samtidig med, at vi har haft en masse snakke om brandmænd og brandbiler. Den fantastiske kvalitet, som vi forbinder BRIO med, er lige i øjet, og alle delene er robuste og holdbare. De mange detaljer og hele aspektet af, at brandstationen og brandbilerne skal ligne dem, som børn kender fra hverdagen, er noget, vi er helt vilde med. Det gør legen virkelighedstro og fantastisk at være en del af..."

En anmeldelse af BRIO World brandstation

Vi har en dreng på snart 3 år, der er rigtig glad for udrykningskøretøjer. Især brandbilerne vækker stor interesse, og det er en stor favorit herhjemme. Når vi en sjælden gang imellem passerer en brandbil i dagligdagen, er det med store øjne og fascination. De store røde biler, der kører gennem gaden - nogle gange med det store blå blink - og brandmænd med store hjelme og i uniform. Det var oplagt, at Mateo skulle have sine egne brandbiler og sin egen
brandstation. Vi har tidligere stiftet bekendtskab med BRIO, som er et sikkert hit herhjemme. Da vi fandt ud af, at BRIO havde lavet en brandstation, ville glæden ingen ende tage! Mateo var klar med vandslange og hjelm, for nu skulle der slukkes ildebrande og reddes små kattekillinger ned fra høje træer!

Praktisk information om BRIO World Brandstation

BRIO World Brandstationen er anbefalet fra +3 år, og den er produceret i plast og FSC-certificeret træ. Brandstationen indeholder 12 dele, som er: to brandmænd, en brandbil, en anhænger til brandbil, to kufferter, en motorsav, en skinne, en vej, en flamme, en rutschebane og selvfølgelig selve brandstationen.

Brandstationen kommer stort set færdigsamlet. Det eneste du skal gøre er at sætte rutschebanen på brandstationen og sætte skinnen og vejen på siderne af brandstationen. Det er meget enkelt og ligetil, og det kræver hverken en brugsanvisning eller værktøj at få sat på. Mateo fik lov til at hjælpe med byggeprocessen, som er ekstremt børnevenlig.

Alle delene er pakket forsvarligt og sikkert ind i den store og farverige æske, som hele sættet kommer i. Der er ydermere et instruktionshæfte om, hvordan man skifter batterierne på brandbilen, når den en dag skulle løbe tør for batteri.

En gennemgang af BRIO World Brandstationen og tilbehøret

Vi gik i gang med at undersøge den fine brandstation, som hurtigt faldt i Mateos smag. Brandstationen består af stueetage og første sal. På stueetagen er der mulighed for at parkere brandbilen og den medfølgende anhænger. Her kan brandbilen køre ud ligeså snart, at brandalarmen lyder på brandstationen.

På førstesalen er der en fantastisk udsigt over byen. Der er også en rutschebane, der forbinder første salen med stueetagen. Det er den hurtigste og sjoveste måde for brandmændene at komme hurtigt ned på. Det var bestemt også en af de ting, der fangede Mateo mest. Vi kunne virkelig få meget fart på vores brandmænd på vej ned af rutchebanen - til store smil og grin fra Mateo.

Brandstationen er udstyret med to kufferter og en motorsav. Begge kufferter og motorsaven “klikkes” i hænderne på brandmændene. Det er super smart, og det gør, at man kan transportere tingene rundt, imens man bevæger brandmændene. Det gør det hele en smule mere virkeligt og super nemt for Mateo at navigere rundt i.

På toppen af brandstationen er der en helikopterlandingsplads, og på siderne af brandstationen kan du både tilføje flere skinner eller vejbaner. Det gør, at barnet kan centralisere brandstationen rundt om en togbane, som barnet selv har lavet og dermed udvide sin leg og horisont lidt mere.

Brandbilen, der hører til sættet, er både med lys og lyd (batterier medfølger) og er i det hele taget super god at køre med. Til brandbilen hører der en anhænger med, som byder på en stige, der kan hejses, og en brandslange, som barnet selv kan hive ud og rulle tilbage igen. Brandbil og anhænger er meget virkelighedstro og var også noget man ville kunne se i den rigtige verden.

Vores leg med BRIO World Brandstationen

Mateo var hurtig til at konstatere, at far havde sat den medfølgende flamme (som indikerer branden) over på skinnerne ved siden af brandstationen. Branden skulle slukkes med det samme før den spredte sig! Mateo havde placeret de to brandmænd på førstesalen af brandstationen, og brandalarmen gik nu i gang. Begge brandmænd fik hurtigt rutschet ned af rutschebanen og var klar til at hoppe i brandbilen. Mateo satte den ene brandmand ned i brandbilen og kørte så hurtigt som han overhovedet kunne med anhængeren bagpå. De blå blink blev sat på, og lyden fra sirenerne strøg nu igennem hele stuen. Den anden brandmand var blevet efterladt på stationen og blev styret af far. Han fik hurtigt samlet en kuffert til den ene hånd og en motorsav til den anden, og så løb han ellers efter lyden af Mateos brandbil. Man var bestemt ikke i tvivl om, hvor Mateo befandt sig, for Mateo fik godt nok brugt knappen til sirenerne meget. Det er heldigvis(!) en super behagelig sirene, som ikke er skinger og irriterende. Det har vi oplevet fra andre brandbiler før, og det er et kæmpe plus, at dette ikke er tilfældet med BRIOs.

*Vi har selv tilføjet lidt ekstra skinner til legen med BRIO World Brandstationen

Mateo var videre til en ny ildebrand. Her var han igang med at få vandslangen på anhængeren ud, da ildebranden var i en højde han umuligt ville kunne få slukket fra stuegulvet. Da stigen endelig var hejst, rullede Mateo vandslangen ud, og så begyndte han at slukke ildebranden. Den anden brandmand havde ikke en stor rolle på denne tur, da Mateo hverken havde brug for kufferten eller motorsaven. Mateo var meget entusiastisk og begyndte at juble - nu var branden helt slukket! Stolt viste han resultatet frem - ilden var forsvundet! Det var nu på tide at vende tilbage til stationen igen og fejre det med en god kage. Far var enig, og på stationen besluttede brandmændene sig for, at kagen skulle nydes på førstesalen med den gode udsigt. Der gik ikke langt tid før brandalarmen gik igen. Først måtte vi ned ad rutschebanen, så måtte brandbilen startes og så skulle den næste ildebrand slukkes!

Et væld af muligheder med serien BRIO World

BRIO World er en serie af efterligninger (i dette eksempel en brandstation), som børn kender fra deres egen hverdag. Hele serien er bygget op om flere forskellige emner, som for eksempel udrykningskøretøjer, en bondegård og forskellige måder at rejse på (skib, tog og fly). Hele World serien fra BRIO kan kombineres med hinanden - ud fra forskellige emner - og til sidst danne rammerne om en kæmpe verden - i BRIO! I vores tilfælde er BRIO World serien
med til at forbinde flere af vores forskellige BRIO sæt, som kun gør legen endnu mere interessant og spændende. Vi mener bestemt ikke, at det gør noget, at flere af sættene er godt blandet sammen - for det bliver de med tiden. Det udfolder fantasien endnu mere, og dermed opstår sjove ideer nemt.

Der findes fire andre sæt inden for brand-temaet i BRIO World serien udover BRIO World Brandstationen, som vi har haft fornøjelsen af at teste. Der er derfor rig mulighed for at udvide med endnu flere elementer, som kan udgøre den ultimative verden for børn, der elsker brandmænd, brandbiler og spænding! Det er helt fantastisk, at legen både kan foregå med ét enkelt sæt og i kombination med andre sæt.

Vores vurdering af BRIO World Brandstationen

Vi har både brugt sættet alene og i kombination med andre af vores BRIO World sæt. Vi synes, at begge måder at lege med sættene på kan noget helt forskelligt. Leger vi kun med BRIO World Brandstationen er fordybelsen centreret til brandstationen og brandstationens køretøjers muligheder. Det kan skabe gode snakke om de forskellige ting, der er vigtige ved en brandstationen, og hvorfor tingene ser ud, som de gør. Hvis vi leger med brandstationen i en
kombination med andre af vores BRIO World sæt, bliver mulighederne større, og fordybelsen i det enkelte sæt bliver en smule mindre. Vi synes, at begge måder at lege med sættet på har sin charme. Det er fantastisk, at Mateo selv kan bestemme, hvordan han vil lege med sættet.

Vi har kun rosende ord til BRIO World Brandstationen, som har sat en stor streg under, at noget af det, der optager Mateo lige nu, er brandbiler og udrykningskøretøjer generelt. Det er fantastisk, at Mateo selv kan få lov til at uddybe sig i sættet, men også kan invitere os med i hans leg. Der er plads til alle rundt om brandstationen, og dette har gjort, at vi har brugt utallige timer sammen rundt om den.

Vi har været meget tilfredse med hele BRIO World Brandstation-sættet. Vi har været underholdt hele vejen igennem samtidig med, at vi har haft en masse snakke om brandmænd og brandbiler. Den fantastiske kvalitet, som vi forbinder BRIO med, er lige i øjet, og alle delene er robuste og holdbare. De mange detaljer og hele aspektet af, at brandstationen og brandbilerne skal ligne dem, som børn kender fra hverdagen, er noget, vi er helt vilde med. Det gør legen virkelighedstro og fantastisk at være en del af.

- Camilla Jakobsen

Læs også anmeldelsen af BRIO World Godstransport

Læs også anmeldelsen af BRIO World Luksus Togbane

Læs også anmeldelsen af BRIO Løft & Læs startsæt

Anmeldelse af legetøjBrio worldCategory_anmeldelse af legetøj

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen