BRIO babylegetøj anmeldelse
Produktet er desværre udgået af Legebyen's sortiment.
Vi har dog mange andre spændende varer på Legebyen.dk!

"BRIOs Vipperangle, Rasleæg og Aktivitetsbolde har budt op til både individuel leg for Malina og fælles leg for hende og hendes storebror. Det synes vi er helt fantastisk. Det er for os et tydeligt tegn på, at BRIOs serie af babylegetøj fra +6 måneder er med til at skabe gode stunder for hele familien..."

Anmeldelse af BRIO Vipperangle, Rasleæg og Aktivitetsbolde

Vi er nysgerrige på hvilke muligheder der er ude i den store jungle af legetøj til de helt små. Vi gik på opdagelse og faldt pludselig over BRIOs babylegetøj - kunne det mon styrke og underholde vores datter på 6 måneder?

Det ville vi kun finde ud af på én måde, og vi har derfor testet Legebyens udvalg af BRIO babylegetøj. I vores test vil vi også gøre dig klogere på, hvordan udvalget er, og hvilke muligheder du har for underholdningen til de heĺt små!

I denne anmeldelse tester vi:

Vi var meget spændte på at komme i gang, da vi kender BRIOs legetøj for deres fantastiske kvalitet. Malinas storebror har flere forskellige sæt med BRIO legetøj, og herhjemme er de et kæmpe hit! Det var derfor med store forventninger, at vi gik i gang med at teste BRIOs udvalg af babylegetøj.

BRIO Aktivitetsbolde

BRIO Aktivitetsbolde er anbefalet fra +6 måneder, de har en diameter på 8 centimeter, og de er produceret i plast og FSC-certificeret bøgetræ. Aktivitetsboldene er i rød, blå og grøn og kommer i ét sæt af 3 aktivitetsbolde.

Vi valgte at introducere Malina for de farverige aktivitetsbolde først, da det var dem, hun fik øje på lige med det samme. Aktivitetesboldenes lyd og farver vækkede hendes interesse hurtigt, og det var derfor oplagt - at udforske deres muligheder først!

Den del på boldene, der er farvet, er af plast. Midten består af FCS-certificeret bøgetræ og inde i aktivitetsbolden er der en lille kugle af træ. Den lille kugle kan frit trille rundt i hele aktivitetbolden, og den skaber en behagelig lyd, når den triller langs siderne. Den lille kugle skulle vise sig at være meget interessant for Malina.

På hver af de to overflader på aktivitetsbolden er der 4 huller, som Malina kan gribe fat i. Hver gang hun griber fat i bolden, har hun et fantastisk tag på den. Den er derfor rigtig nem at navigere rundt med - både når den skal op til munden eller undersøges med hænderne. Malina fandt ret hurtigt ud af, at der var en lille og interessant kugle inde i aktivitetsbolden. Vi kunne hurtigt fornemme, at hun syntes det var sjovt at røre ved kuglen og kigge på den gennem hullerne.

Man siger, at babyer på Malinas alder skal ligge meget på maven, og derfor var det helt ideelt at bruge aktivitetsboldene til det formål. Vi placerede alle tre aktivitetsbolde foran hende, og så begyndte hun at gribe ud efter dem. Enten fik Malina fat i dem, eller så fik hun skubbet dem endnu længere væk.

De aktivitetsbolde, som hun fik skubbet endnu længere væk, prøvede hun ihærdigt at få møvet sig op til. Med lidt hjælp fra mor og far, så gik det så fint. Malinas storebror ville gerne være med til legen med lillesøster, hvilket vi bare synes er rigtig dejligt. Malina sad derfor ved far og så blev bolden ellers rullet frem og tilbage - til store og nysgerrige blikke fra Malina.

BRIO Rasleæg

BRIO Rasleæg er anbefalet fra +6 måneder. De er 6,4 centimeter lange, 4,6 centimeter i omkredsen og er produceret i FSC-certificeret træ. BRIO Rasleæg kommer i ét sæt á 2 styks og er i farverne gul og rød.

Vores eneste kendskab til rasleæg må være helt tilbage til engang i folkeskolen. Det var absolut efter vores mening - det nemmeste instrument, og det krævede absolut ingen viden om noder eller oktaver. Her skulle armen bare i gang, og så kunne man ellers “blende” ind i baggrunden. Vi kunne derfor ikke lade være med lige at afprøve rasleæggene, før Malina fik lov til at udforske dem.

Vi var noget spændte på, hvordan Malina ville gribe rasleæggene an. Hun tog først det ene æg, som røg direkte ind på Malinas kløende gummer. Men hov, hvad var det for en lyd? Rasleægget røg hurtigt ud af munden igen og blev nu nøje nærstuderet med øjnene.

Malina fandt hurtigt ud af, at hver gang rasleægget var i bevægelse, sagde det en lyd. Til vores store overraskelse begyndte Malina helt febrilsk at rasle med rasleægget. Lige indtil det blev så vildt, at rasleægget smuttede ud af hænderne på hende. Det var hun bestemt ikke tilfreds med. Hun fik derfor det andet rasleæg, som hun kunne sidde og lege med. Det havde dog en helt anden lyd.

BRIO Rasleæg har to forskellige lyde. Den ene lyd er meget let - faktisk så let, at den efter vores mening kan virke lidt beroligende. Den anden lyd er højere og mere knasende i sin klang, hvilket bare gør Malinas nysgerrighed endnu større.

Når begge rasleæg er i aktion, er man ihvertfald ikke i tvivl om, hvor Malina befinder sig. Malinas storebror blev (selvfølgelig) meget nysgerrig på rasleæggene, da han i lang tid havde hørt på lillesøster more sig gevaldigt med dem. Lige pludselig havde vi vores helt eget husorkester - til store smil blandt lillesøster og storebror.

BRIO Vipperangle

BRIO Vipperangle er anbefalet fra +6 måneder. Den måler 11 centimeter i højden, 6 centimeter i omkredsen og er produceret i plast og FSC-certificeret træ.

BRIO Vipperangle introducerede vi for Malina, da hun lå på maven. Vi følte, at det var en god måde at motivere hende i at ligge på maven i længere tid. Hun er svært glad for at ligge på ryggen eller sidde ved os, men det bliver hendes ryg desværre ikke stærkere af, og derfor prioriterer vi, at hun skal ligge så meget på maven som overhovedet muligt. Det må man virkelig sige, at vipperanglen hjalp os med!

Malina havde lige pludselig glemt, at hun foretrækker at ligge på ryggen. Da Malina første gang greb ud efter vipperanglen, begyndte den (som navnet så fint antyder) at vippe! De store grin tog med det samme over, og Malina greb endnu engang ud efter vipperanglen. Den vippede sørme igen! De store grin fra Malina vækkede med det samme storebrors interesse, og inden længe var hele stuen fyldt af store grin og latter.

Den sjove Vipperangle vækker bestemt opmærksomhed ved, at den ikke er helt stille under legen. Den gule kugle bevæger sig nemlig i takt med vipperanglen, når den vipper fra side til side. Det udløser en stille men fængende lyd. Der gik heller ikke lang tid før Malina fik vipperanglen op til sig, og der fandt hun det hurtigt super underholdende at bevæge den gule kugle frem og tilbage.

Vores vurdering af BRIO´s legetøj til de helt små

Lad os slå det fast med det samme! Den fantastiske kvalitet, den nemme håndtering af babylegetøjet for de helt små hænder og den nemme rengøring af produkterne er en fremragende oplevelse.

BRIOs Vipperangle, Rasleæg og Aktivitetsbolde har budt op til både individuel leg for Malina og fælles leg for hende og hendes storebror. Det synes vi er helt fantastisk. Det er for os et tydeligt tegn på, at BRIOs serie af babylegetøj fra +6 måneder er med til at skabe gode stunder for hele familien.

Vi har haft mange fantastiske timer i fuld fordybelse, hvor Malina samtidig ikke har haft svært ved at få et smil på læben. De farverige produkter og de forskellige egenskaber babylegetøjet hver især har givet Malina - er for os - alt sammen kvalitetstegn der viser at BRIO har lige så godt styr på deres babylegetøj, som deres meget populære togbaner.

Vi har en meget underholdt pige, og vi som forældre har meget svært ved at få armene ned!

- Camilla Jakobsen

Anmeldelse af legetøjBrioCategory_anmeldelse af legetøj

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen