Educo Hammermosaik anmeldelse

Alder: Anbefales fra 4 år | Indhold: Æske med 2 korkplader, 2 hamre, 1 dåse søm, samt 144 figurer | Materiale: Træ, kork og metal

"Vores fire-årige søn fandt med det samme hammeren og bøtten med søm frem, der skulle undersøges. Der blev raslet, hamret på hånden, på træ-æsken og herfra gik det hurtigt. Sættet er meget intuitivt at gå til, så det kræver ikke den store vejledning til, hvordan det fungerer. Derfor kunne vores søn også selv gå i gang, da vi først havde pakket kortene og de forskellige figurer ud..."

En anmeldelse af Hammermosaik legetøjet fra Educo

Vi er en familie på tre; mor, far og søn på fire år. Vi elsker at fordybe os i leg, hvor særligt LEGO, Magformers og Brio er bagmændene bag vores yndlingslegetøj. Vi kan bruge flere timer på at bygge store politistationer og lave BRIO togbane rundt i hele stuen med flere snackstationer og bygge dyr og huse af Lego Duplo.

Vores yndlingslegetøj er noget, der giver mulighed for at kreativitet og hvor fantasien kan blomstre. Noget der kan fastholde opmærksomheden og noget, der fordrer fordybelse.

Vi har en kreativ fireårig, som elsker at bygge, fordybe sig og skabe ting. Derfor var vi meget spændte på at komme i gang med dette fine sæt hammermosaik fra Educo.

Educos motto er ”playful learning for life” – Altså en legende lærdom for livet. Med de tre overordnede fokuspunkter play, learn, og life, sætter Educo netop fokus på at børn kan udnytte deres fulde potentiale og talenter ved at stimulere disse gennem leg.

På den måde bliver udvikling og dét at lære en naturlig og spændende oplevelse for børnene, som de kan gøre brug af resten af livet. Dét lyder da faktisk ikke så dårligt!

Vi kender Educo som kvalitetslegetøj, hvor særligt træ og kreativitet får klokkerne til at ringe. Så vi er helt klar til at komme i gang!

Udpakning af hammermosaik

Sættet "Hammermosaik" fra Educo kommer i en lækker træ-æske, som oser af kvalitet. Da vi løftede trælåget fandt vi to korkplader, to hamre, en bøtte med søm, 12 inspirationskort til figurer der kan bygges samt 144 forskellige former i fire forskellige farver; rød, gul, grøn og blå.

Vores fire-årige søn fandt med det samme hammeren og bøtten med søm frem, der skulle undersøges. Der blev raslet, hamret på hånden, på træ-æsken og herfra gik det hurtigt.

Sættet er meget intuitivt at gå til, så det kræver ikke den store vejledning til, hvordan det fungerer. Derfor kunne vores søn også selv gå i gang, da vi først havde pakket kortene og de forskellige figurer ud. Han tog det øverste kort i bunken – et hus – og gik med det samme i gang efter ”opskriften”.

Udviklende på alle måder

Da vi modtog Hammermosaik-sættet fra Educo, anså vi det mest for at være en form for puslespil. Så vi gav slet ikke sættet, hvad det fortjente. For her er virkelig noget legetøj, som kan en masse – faktisk kan det lidt af det hele.

Når børnene sidder med Hammermosaik, fordyber de sig i et byggearbejde, hvor de skal koncentrere sig på flere punkter: de skal ikke bare se på et inspirationskort – de skal også finde de rigtige former i de rigtige farver, som skal placeres de rigtige steder.

Dertil skal der koncentration til, når finmotorikken og koordinationsevnen bliver udfordret, når sømmet skal hamres i korkpladen med hammeren. Derudover var vi meget imponerede og overraskede over, hvordan vores søns kreativitet kom til udtryk og udviklede sig i byggearbejdet.

Når der ikke er flere tilbage af den form han skal bruge, fx et rektangel, så sætter han to små kvadrater sammen og danner dermed den samme form, han manglede. Så det er ikke bare udviklende for kreativiteten, men børnene lærer også noget matematisk, ligesom der er rig mulighed for at lege med farverne.

Endelig var det interessant at se, hvordan vores søn byggede efter fri fantasi. Det startede med at være forskellige former og farver på halvdelen af korkpladen, som han efterfølgende mente lignede en kran, og efterfølgende spejlede han den på den anden halvdel af korkpladen.

Så der er virkelig meget læring i gang i dette sæt! Selv os voksne har brugt meget tid og fordybelse på at bygge efter både inspirationskort og fri fantasi.

Educo angiver at sættet kan bruges fra fire år og op. Det synes vi er passende, da det kræver gode koordinationsevner og evne til at fordybe sig. Hammermosaik-sættet ville også egne sig rigtig godt som familie-aktivitet, hvor også større børn og voksne sagtens kan være med.

Et puslespil? Med hammer?

Vi er ikke tidligere stødt på noget legetøj, der minder om Educos Hammermosaik. Det nærmeste vi kan komme i en sammenligning er måske lego eller et puslespil.

Dét at der skal hamres med en ”rigtig” hammer, gør det endnu mere underholdende hjemme hos os, hvor vores søn ellers hurtigt kan miste interessen, hvis det bliver for kedeligt. Her holdes han til ilden og han kan bruge op til en time, hvor han bare sidder i sin egen verden.

I disse corona-tider har vores søn, som så mange andre børn, været hjemme. Vi har bl.a. indført ”stilletid” inden aftensmad, hvor Hammermosaik eller et puslespil kommer på bordet.

Hertil vil vores søn gerne høre en lydbog, som han hører, mens han hamrer og bygger med Hammermosaik – det er nemlig oftest dét, der vinder, når han skal vælge.

Tit starter han med at bygge efter et inspirationskort. Når han har lavet det færdigt, skal alle sømmene tages ud, figurerne lægges på plads, og så begynder hans frie fantasi at sprudle, når han hamrer og bygger alverdens ting.

Behøver jeg virkelig komme med en kritik?

Hvis jeg virkelig skal have de kritiske briller på, synes jeg, der er for få farver og figurer i sættet.

Vi kan fx ikke bygge efter det samme kort begge to, ligesom det kan være svært at bygge samtidig generelt, da kortene tit bruger de samme former og farver. Man løber altså hurtigt tør for figurerne.

Derfor er dette ”start-sæt” egnet bedst til, at barnet bygger selv, da det ellers ville kræve tilkøb af flere farvede former. Det er godt at have i baghovedet, hvis man har flere børn, der gerne vil fordybe sig i det samme på samme tid, ligesom det kan blive lidt en udfordring hvis der er legekammerater på besøg, og de gerne vil bygge sammen.

Derudover har vi ikke en finger at sætte på Hammermosaik fra Educo. Det er helt genialt til mange forskellige aldersgrupper og vil uden tvivl være et hit i de fleste familier.

- Christian Hjortdal

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjEduco

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen