Blokus spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 7 år | Spilletid: Ca. 20 min. | Spillere: For 2 - 4 deltagere

"Det er meget nemt at forstå spillevejledningen og komme i gang med spillet. Spillet anbefales fra 7 år og opefter. Faktisk tror jeg godt at lidt yngre børn også kan spille det, da det er meget simple regler. Et godt spil at have i en SFO, tænker jeg..."

Logisk snilde

Blokus er et spil, hvor det gælder om at have et godt overblik. En smule matematisk/logisk snilde vil nok også være en god hjælp her.

Spillet indeholder en hvid spilleplade, samt 4 sæt spillebrikker i hver sin farve. Spillebrikkerne er formet på forskellige måder. Alle 4 sæt spillebrikker skal være med i spillet, men man kan spille både 2, 3 og 4 spillere.

Hvis man er 2 spillere, styrer man 2 farver. Er man 3 spillere, så er den sidste farve fælles og man lægger på skift en brik for denne. Spiller man 4 personer, så passer det med én farve til hver.

Spillebrættet er udformet sådan, at brikkerne passer perfekt ned i de firkanter, som er lavet på spillebrættets overflade. For at vinde spillet, skal man når spillet er slut sidde tilbage med færrest spillebrik-firkanter.

Det betyder, at man undervejs i spillet både skal overveje, hvordan man fremadrettet kan komme af med nogle spillebrikker, men også forsøge at få brugt de spillebrikker, der er størst og derved har flest firkanter.

Man spiller på tur. Ifølge spillevejledningen er der en farve rækkefølge man skal spille i, men dette har ingen betydning som sådan, så det kan man sagtens ændre på.

Man starter med at lægge en brik i det ene hjørne. Herefter skal man lægge flere brikker, der er koblet til en af sine egne brikker. Man må kun røre 1 hjørne af sin egen brik, hvilket gør det lidt mere udfordrende. Til gengæld er der ingen regler for hvor meget man rører andres brikker.

Kan man ikke lægge nogen brikker, udgår man af spillet og de andre fortsætter indtil alle er låst fast.

Vores mening om Blokus

Det er meget nemt at forstå spillevejledningen og komme i gang med spillet. Spillet anbefales fra 7 år og opefter. Faktisk tror jeg godt at lidt yngre børn også kan spille det, da det er meget simple regler. Et godt spil at have i en SFO, tænker jeg.

Vi har spillet det børn og voksne sammen – og indtil videre har børnene klaret sig klart bedst. Det har taget os mellem 30 og 45 min. at spille, men vi går også op i spil, og bruger ofte god tid på at tænke os om og være ”grundige”, og det vil helt sikkert være muligt, at spille det på kortere tid.

Den eneste umiddelbare ulempe jeg ser ved spillet er, at man ikke kan erstatte brikkerne med noget andet, hvis man skulle være uheldig at miste nogen undervejs. Løsningen til dette kunne så være, at man fjerner samme brik fra de andre farver.

Et godt spil at tage frem, når man keder sig og har lidt tid at fordrive med sin familie.

- Joan Frederiksen

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilMattel

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen